videó

Ellenőrizzék rendszeresen gyermekeik telefonját! - erre figyelmeztetik a szülőket a szakemberek

Gyerekek és fiatalok használják leggyakrabban az internetet, ezért ők vannak a legjobban kitéve az online zaklatásnak. Február 7-én van a Biztonságos Internet napja. 

Hirdetés

kapcsolódó videók

 

Válaszfal nélküli mellékhelyiségek a turisztikai központban

A múlt héten napvilágra került erdő nélküli lombkorona sétány után most újabb furcsa beruházásra derült fény. Barcson a hétvégén Novák Katalin államfő adott át egy turisztikai központot. Az ingatlanban található mellékhelyiség érdekessége, hogy a három WC egy légtérben van. 

 

Országszerte komoly károkat okozott a szélvihar

Hétfőn megdőlt az országos és a budapesti szélrekord is, így nem csoda, hogy a tűzoltóknak az ország számos pontján kellett segítséget nyújtaniuk. Leginkább kidőlt fák, leszakadt ágak adtak munkát, de volt, ahol háztetőket szaggatott le és kéményeket rombolt le az orkán erejű szél.

 

Nem fogadják el a nyugdíjreformot a franciák

Közel két hete emelték törvényerőre a nyugdíjkorhatár emelését Franciaországban, mégsem csitulnak az indulatok. Országszerte tart a tüntetéshullám. A demonstrálók úttorlaszokat állítottak fel és több nagyvárosban összecsaptak a rendőrökkel. Egy szakszervezeti vezető szerint a kérdésben csak tárgyalás útján lehet megegyezni. 

 

Bírósághoz fordulnak a Honvédség egykori katonái

Több mint 150 katonát szerelt le a honvédség decemberben, mert nem vették fel a covid elleni védőoltást, amely számukra kötelező volt. A leszerelés előtt egy év fizetés nélküli szabadságra küldték őket, azt viszont nem engedélyezték hogy máshol állást vállaljanak. A katonák a strassburg-i bírósághoz fordultak, a Magyar Helsinki Bizottság segíti őket. 

 

Újabb támadások érték a kelet-ukrajnai donyecki régiót

Két ember meghalt amikor orosz rakéta csapódott egy lakónegyed közelébe. Eközben az ukrán szárazföldi erők parancsnoka arról beszélt, hogy csapataik minél nagyobb veszteséget akarnak okozni az oroszoknak Bahmutnál, mert ez által lehetőség nyílhat az ellentámadásra. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés