Halhatatlanok Társulata

Idén újabb örökös tagokkal bővül a Halhatatlanok Társulata!

A Halhatatlanok Társulatát az egykori Stúdió című televíziós kulturális hetilap alkotói hozták létre 1996-ban. Az elmúlt évekhez hasonlóan 2023-ben is az ATV nézői dönthetik el, hogy a szakmai kuratórium által választott jelöltek közül mely művészek méltók a Halhatatlanok Társulata díjra. Örökös tagok lehetnek, akikről a közönség úgy vélekedik, hogy tehetségükkel, a nemes célok melletti kiállásukkal sokat tettek a kultúráért, a művészetért és a társadalomért.

A hagyományokhoz híven, a neves művészekből és közéleti személyiségekből álló kuratórium idén is négy kategóriában jelölt ki négy-négy művészt. Rájuk 2023. március 6-től két hónapon keresztül szavazhatnak az ATV és az ATV Spirit nézői, valamint idén is az SMS szavazás mellett az alábbi weboldalon is lehet voksolni:

szavazas.atv.hu/halhatatlanok

Szavazás szabályzat itt elérhető (kattintson)

Kategóriánként egy telefonszámról max. 20 db SMS szavazat, illetve egy Facebook fiókból max. 20 db online szavazat adható le.

A szavazatok alapján végül kategóriánként két-két művésszel bővül a Halhatatlanok Társulata. Ők lesznek a legújabb Örökös Tagok, akiknek a lábnyomát majd az idők végezetéig őrzi a Nagymező utca, a „pesti Broadway”. A díjazottakkal az ATV Rónai Egon Húzós című portrésorozatában sugároz beszélgetést.

 

***

Rónai Egon Prima Primissima díjas újságíró tollából, Szinetár Miklós előszavával, a Spirit Publishing Kft. kiadásában megjelent a Halhatatlanok Társulata című könyv.

A könyv itt megvásárolható.

 

 

A SZÍNÉSZNŐ kategória jelöltjei:

Piros Ildikó
Szirtes Ági
Voith Ági
Zsurzs Kati

 

A SZÍNÉSZ kategória jelöltjei:

Csuja Imre
Kovács István
Mucsi Zoltán
Reviczky Gábor

 

Az OPERAÉNEKES kategória jelöltjei:

Komlósi Ildikó
Ötvös Csilla
Sümegi Eszter
Szűcs Márta

 

A TÁNCMŰVÉSZ kategória jelöltjei:

Frenák Pál
Kékesi Mária
Kováts Tibor
Ladányi Andrea

 

Amennyiben többet szeretne megtudni a Halhatatlanok Társulata történetéről, a korábbi évek jelöltjeiről és díjazottjairól, látogassa meg a Halhatatlanok Társulata Wikipédia oldalát!