videóink

ATV Híradó

Elméletben oktathatják a testnevelést a tornaterem hiány miatt

Elméleti testnevelést javasol az iskoláknak: mozgás helyett a Belügyminisztérium - tudta meg a Népszava. A Pedagógusok Szakszervezete cinikusnak tartja a szaktárca terveit, szerintük a diákoknak nem erre lenne szükségük. Hangsúlyozták: az elmúlt 10 évben szinte semennyire, egészen pontosan 0,7 tized százalékkal nőtt a tornatermek száma.

ATV Híradó

„Bárhogy is döntötök, én elfogadom” - Szavazást indít Magyar Péter egy fontos kérdésben

Nincs törvényi akadálya annak, hogy valaki egyszerre legyen EP-képviselő, és fővárosi közgyűlési tag - ezt mondta híradónknak László Róbert, választási szakértő a Tisza párt kapcsán. Közben Magyar Péter internetes szavazást hirdetett arról, hogy felvegye-e az európai parlamenti képviselői mandátumát, vagy kizárólag az itthoni politizálást válassza. 

ATV Híradó

Karácsony Gergely győzött, mégis ragaszkodik a főpolgármester-választás megismétléséhez

Karácsony Gergely betartotta korábbi ígéretét, és benyújtotta a főpolgármester-választás megismétlését célzó indítványát a Kúriának. Tette ezt annak ellenére, hogy közben az újraszámlálás őt hozta ki győztesnek. A főpolgármester közleményében jelezte: nem zárható ki, hogy választási visszaélés történt. A kérelmet még a héten elbírálhatja a Kúria. 

Heti Napló

Választási földrajz: Ki nyert és ki vesztett a magyar vidéken?

Ki nyert, ki vesztett vidéken? Melyik városban nyert a Fidesz, és melyikben az ellenzék? Hogyan bukhatta el a Fidesz több évtized után Szolnokot és Keszthelyt, és hogyan vette vissza Miskolcot? Vidéki politikai körkép! Lehet bármit jövendölni a mostani eredményekből 2026-ra, a következő országgyűlési választásokra? 

L. Dézsi Zoltán riportja.

Heti Napló

Egyre több fideszes politikus gondolja azt, hogy komolyan kell venni Magyar Pétert és Tisza Pártot

Ugyan a Fidesz megnyerte a választást, de az eddigi legrosszabb eredményét érte el. A Tisza Párt közben berobbant a politikába! Az alig 1,5 hónapos párt szinte felzabálta az ellenzéket! Mi lesz a régi ellenzéki pártokkal? Ki marad életben közölük? Annyi már látszik, hogy 2026-os országgyűlési választás kampánya gyakorlatilag máris elkezdődött. 

György Gabriella riportja.