videóink

Egyenes Beszéd

Túlzottdeficit-eljárás indul Magyarország ellen

A közeljövőben túlzott-deficit eljárás indul a Bizottság döntése alapján 7 EU-tagországgal - köztük Magyarországgal - szemben. A Varga Mihály vezette tárca közölte: nem kell azonnali intézkedésekkel reagálni az eljárásra, nálunk a hiány 2026-ra megy le 3 százalék alá. 

Az Egyenes Beszéd vendége Bod Péter Ákos, közgazdász, az MNB volt elnöke.

Egyenes Beszéd

Ukrajna korlátozza a Magyarországra érkező kőolajat

Ukrajna politikai megfontolásból döntött az Oroszországból Szlovákiába és Magyarországra a Barátság csővezetéken át irányuló kőolajtranzit korlátozása mellett. Átmeneti megoldásokkal a magyar kormány stabilizálni tudta az olajszállítást.

Az Egyenes Beszéd vendége Balogh József, energiapiaci szakértő.

Egyenes Beszéd

Nézőpont: minden második magyar Orbán-párti

A Fidesz-KDNP megőrizte előnyét (47 százalék), miközben a Tisza Párt az EP-választás óta nem szerzett újabb szavazókat (29 százalék), Gyurcsány Ferenc pártja pedig nem veszített többet (8 százalék). Mindeközben Orbán Viktort két és félszer többen (49 százalék) tartják a miniszterelnöki pozícióra legalkalmasabb személynek, mint Magyar Pétert (19 százalék), illetve hétszer többen mint Dobrev Klárát (7 százalék) - derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelynek megállapításait kedden közölték.

Az Egyenes Beszéd vendégei Pék Szabolcs, az Iránytű Intézet elemzője és Mikecz Dániel, politikai elemző, egyetemi oktató.

ATV Híradó

Megjelent egy újabb kutatás: ekkora most a különbség a Fidesz és Magyar Péter pártja között

Bár mind a Fidesz, a Tisza Párt, a DK és a Mi Hazánk is a júniusi eredményekhez hasonlóan szerepelne, ha most lennének a választások, a Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatása szerint komoly változásokra is fel kell készülni a pártok versenyében. Elemzők szerint a Tisza Pártnak jelentős növekedési tartalékai vannak, főleg a kisebb pártok kárára.