Heti Napló

Magyarország riportmagazinja Sváby Andrással!

legfrissebb

Felfoghatatlan tragédia – búcsúzunk Zsuzskától

Csire Zsuzska teljesen egészségesen született, ám egy gyerekkori fertőzés szövődményeként szívizomgyulladást kapott. Két szívátültetésen is átesett az évek során, de egyik szívet sem fogadta be a szervezete. Pár hónappal ezelőtt a Heti Napló segített megvalósítani az egyik nagy álmát. 

Zsuzskára emlékezünk!

korábbi adások

 

Pad-botrány: Két darab asztal, négy darab pad, 8 millió forintért!

Tengőd! A 400 lelkes falu, ahol az ország legdrágább padjai találhatók! Egyszerű rönkpadok 8 millió forintért! Évek óta vezeti toronymagasan Magyarország az uniós pénzekkel történő csalások listáját. Vajon hány ötcentis kilátónak, lombkorona nélküli lombkoronasétánynak és hány milliós padnak kell még épülnie ahhoz, hogy megmozduljon az igazságszolgáltatás? 

Török Réka riportja.

 

Magyar Péter már a főpolgármester-választásba is bekavarhat?

Egyre közelebb június 9-e, amikor is az Európai Parlament összetételéről, a helyi képviseléstestületekről és a polgármesterekről szavazunk majd. Vélhetően a legérdekesebb csatatér a főváros lesz. Karácsony Gergely pozíciója a közelmúltig viszonylag biztosnak tűnt, de Vitézi Dávid színrelépése, valamint Magyar Péter feltűnése változtathat erőviszonyokon. Ön elmegy június 9-én szavazni?

L. Dézsi Zoltán riportja. 

 

Irán háborút indított Izrael ellen

Irán megtámadta Izraelt! Több száz drónt és rakétát lőttek ki a zsidó állam területére. Most az egész világ arra keresi a választ, hogy Izrael készül-e ellencsapásra. Ha igen, akkor mégis mi várható a Közel-Keleten?

 

Egekben az üzemanyagárak – ez még csak a kezdet?

Ismét egekben a benzinár! Lélektani határon van, vagy már fölötte? Az államnak csökkenteni kéne az üzemanyagokban lévő adókat? A Heti Napló vendége a témában Holoda Attila energetikai szakértő.  

 

„Bárhova nézek az jut eszembe, itt embereket mészároltak le!”

Már hat hónapja, hogy megtámadta a Hamász Izraelt. Benjamin Netanjahu akkor, október 7-én azt mondta: „Háborúban állunk. Ez nem hadművelet, ez nem eszkaláció, ez háború!” Berecz Péter, a Heti Napló riportere most bejárta az izraeli terrortámadás helyszíneit.

 

Egy magyar kutatócsoport létrehozta a világ első székletkapszuláját

Széklet transzplantáció! Egy magyar kutatócsoport létrehozta a világ első székletkapszuláját, amely cukorbetegeket, Chrohn, Alzheimer vagy Parkinson betegségben szenvedőket gyógyíthat meg. A széklet lesz a jövő csodaszere? Mi magyarok, ebben járunk az élen? 

Török Réka riportja.

 

Miért pont sonkát eszünk húsvétkor?

Mindenki a sajátjában hisz, van, aki a zsírosat szereti, van, aki szárazát, képtelenség igazságot tenni, nem is ez a célunk, de mivel minden húsvétkor van Heti Napló, ezért minden évben előjövünk mi is a saját sonkareceptjeinkkel, íme!  

L. Dézsi Zoltán filmje.