Heti Napló

Magyarország riportmagazinja Sváby Andrással!

legfrissebb

12 perces

Választási földrajz: Ki nyert és ki vesztett a magyar vidéken?

Ki nyert, ki vesztett vidéken? Melyik városban nyert a Fidesz, és melyikben az ellenzék? Hogyan bukhatta el a Fidesz több évtized után Szolnokot és Keszthelyt, és hogyan vette vissza Miskolcot? Vidéki politikai körkép! Lehet bármit jövendölni a mostani eredményekből 2026-ra, a következő országgyűlési választásokra? 

L. Dézsi Zoltán riportja.

korábbi adások

 

Egyre több fideszes politikus gondolja azt, hogy komolyan kell venni Magyar Pétert és Tisza Pártot

Ugyan a Fidesz megnyerte a választást, de az eddigi legrosszabb eredményét érte el. A Tisza Párt közben berobbant a politikába! Az alig 1,5 hónapos párt szinte felzabálta az ellenzéket! Mi lesz a régi ellenzéki pártokkal? Ki marad életben közölük? Annyi már látszik, hogy 2026-os országgyűlési választás kampánya gyakorlatilag máris elkezdődött. 

György Gabriella riportja.

 

Elképesztő eredmény: ugyan 41 szavazattal nyert Budapesten Karácsony, mégis új választást írna ki

Pénteken este, sokórás várakozás után az NVI bejelentette, hogy az újraszámolása után a választás végeredménye nem változott. Karácsony Gergely marad Budapest főpolgármestere. Mindössze 41 szavazatnyi különbséggel győzte le Vitézy Dávidot. A főpolgármester az újraszámlálás számára kedvező eredménye ellenére is új szavazást szeretne. Török Réka riportja.

A Heti Napló vendége Zárug Péter Farkas politológus. 

 

Lezajlottak a választási viták! Kinek ártott és ki nyert vele?

18 év után rendezett választási vitát az állami tévé! 11 párt EP listavezetője feszült egymásnak! Magyar Péter, Dobrev Klára és Deutsch Tamás is ott volt! A Kétfarkú Kutyapárt viszont egy humoristát küldött, Brutit.

És nálunk, az ATV-n is megmérettették magukat az EP-listavezetők és a fővárosi listavezetők. Választási vita értékelés a Heti Naplóban! 

György Gabriella riportja.

 

"Ez a legfontosabb Békemenet? Alighanem!" – így zajlott a tizedik Békemenet

Finisben a választási kampány! Békemenet és ellen békemenet, viták, vádak és vádaskodások a politikai ellenfelek között. Háború vagy béke, ez a tét? Tényleg mindent megérnek a mandátumok? Összefoglaltuk a választások előtti utolsó hét legfontosabb eseményeit! 

L. Dézsi Zoltán riportja. 

 

Dobrev Klára a Heti Naplóban: „soha nem tekintettük ellenségnek Magyar Pétert”

A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője az ATV Heti Napló adásában válaszolt a műsorvezető és a nézők kérdéseire. Szerinte Magyar Péter elütögeti a kezüket, pedig csak koalícióban lehet legyőzni Orbán Viktort. Tart tőle, hogy az "ellenzékváltás" ugyanúgy fog elsülni, mint Márki-Zay Péter esetében. 

 

Heti Napló exkluzív – Révész Sándor

Exkluzív interjú Révész Sándorral, a 70 éves legendával! Évek óta nem adott televíziós interjút, azt mondja azért, mert csak akkor beszél, ha van mit mondania.

Teltházas koncertek, őrület a színpadon, ő mégis csendre vágyott. Miért menekült már 28 évesen vidékre? Őszintén akart élni, sikerült neki? Meghitt nyugalommal beszél családról, betegségről, békességről és persze zenéről.

Szerkesztő-riporter: Török Réka 

 

Kevesebb mint 2 hét a választásokig!

Heti Naplós választási kisokos! Hány helyre kell majd "X-elnünk" a június 9-i választásokon? A budapestiek valóban öt szavazólapot kapnak majd? És mi van a falvakban élőkkel? Egy dolog biztosnak tűnik, vélhetően hatalmas sorok lesznek a szavazóhelyiségek előtt. 

György Gabriella riportja. 

 

Magyar Péter a Heti Naplóban: Szentkirályi Alexandrát vissza fogják léptetni Vitézy Dávid javára

Magyar Péter a Heti Napló Sváby Andrással című műsorába látogatott, ahol a műsorvezető kérdései mellett válaszolt a nézőknek is.

Arra a kérdésre, hogy kit támogat a főpolgármester-jelöltek közül, Magyar elmondta: nem tud jó szívvel senkit sem támogatni, és arra számít, hogy Szentkirályi Alexandrát vissza fogják léptetni Vitézy Dávid javára

 

Tényleg magyar találmány a csuklós busz? Kiderítettük!

A városi közlekedés egyik legikonikusabb járműve a csuklós busz, amelyről úgy tudjuk, hogy magyar találmány. Legenda, vagy valóság, hogy a magyarok találták fel a csuklós buszt? Tényleg leselejtezett buszokból készült az első csuklós? Világszenzáció, vagy kényszer szülte sufnituning volt az első harmonikabusz? 

L. Dézsi Zoltán riportja.