ATV Híradó

A hírek frontvonalában.

július 18. csütörtök 04:00
július 17. szerda 23:55

legfrissebb

3 perces

A melegrekord mellett az áramfogyasztás is csúcsot döntött az elmúlt napokban

A szakemberek szerint egész Európára jellemző, hogy egyre több áramot és egyre kevesebb gázt használnak. Emiatt a szükség lesz a hálózat bővítésére, hogy ne legyenek a jövőben áram-kimaradások.

korábbi adások

 

"Hanta helyett Fantát" - Lázár János nekiment a Coca-Colának a kevés narancs miatt

A magyarok hanta helyett Fantát kapjanak - ezzel a címmel írt bejegyzést közösségi oldalára Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Coca-Cola narancsos termékében feleannyi gyümölcs van itthon, mint más országokban. A Coca-Cola azt közölte híradónkkal, hogy minden terméke megfelel a magyar jogszabályoknak.

 

Könyörtelen kánikula: az év eddigi legforróbb napja a mai

Vörös fokozatú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, és megdőlt a mindenkori nyári áramfogyasztási rekord - nyilván a klíma-berendezések használata miatt. A mostani hőhullám alatt a mentők annyira leterheltek, mint a koronavírus-járvány csúcsidőszakában. A trópusi hőség éjszaka sem enyhül, a kánikula még napokig velünk marad az Időkép előrejelzése szerint.

 

Republikon: 10 százalékra a Tisza Párt a Fidesztől

A Híradónak nyilatkozó elemzők szerint a választások után lényegében befagyott a pártok támogatottsága, elmaradt a győzteshez húzás jelensége is. A Fideszre mégis kihívás vár a következő választásokig.

 

Tovább fokozódik a konflikus Magyarország és az EU között

A szokásoktól eltérően nem látogatnak Magyarországra az Európai Bizottság biztosai - közölte az uniós testület sajtófőnöke közösségi oldalán. Közben 63 EP-képviselő Magyarország szavazati jogának megvonását követeli, mert hatalommal való visszaélésnek tartják a magyar kormányfő kijevi, moszkvai, pekingi és floridai találkozóit. 

 

A magyarok egyharmada egy hétre sem jut el nyaralni

Minél idősebb valaki, annál kisebb valószínűséggel jut el egy hosszabb utazásra – derült ki a Publicus Intézet felméréséből. Akik mégis nyaralnak azok többsége 100 és 300 ezer forintot tervez költeni. A Híradónknak nyilatkozó utazási szakértő a környező országok hegyeit ajánlja azoknak, akiknek szűkebb a pihenésre fordítható keretük.