ATV Híradó

A hírek frontvonalában.

augusztus 20. szombat 15:25

legfrissebb

ATV Híradó - 2022.08.19.

A mai nap hírei 19:55-kor.

korábbi adások

 

Alacsony a Tisza-tó vízállása

Nagyon alacsony a Tisza-tó vízszintje, ezért óvatosságra intik a hajósokat, mivel könnyen zátonyra futhatnak. A szakemberek szerint: a következő napokban akár további majdnem félméteres apadás lehetséges, bár a most érkező zivatarzóna javíthat a helyzeten.

 

Bocsánatot kért a pécsi tüzet okozó férfi

Még mindig izzik a parázs a tegnap délután kigyulladt mecseki erdőben. Jelenleg a szakemberek arra figyelnek, hogy ne alakuljanak ki újabb tüzek, hiszen estére 80-100 kilométeres szelet jósolnak a szakemberek, ami könnyen lángra lobbanthatja a parázsló területeket.

 

A háború befejezésének lehetséges módjairól egyeztetnek

A háború befejezésének lehetséges módjairól, a gabonaszállítmányokról és a zaporizzsijai atomerőmű helyzetéről egyeztetett Ukrajnában az ENSZ főtitkára, Antonio Guterres, valamint Recep Tayyip Erdogan török elnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel.

 

Országos gazdatüntetés: A szervező szerint jogszerű lesz

Délelőtt és délután is egyeztetett a szombatra tervezett országos gazdatüntetés szervezője a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Szabó Bálint ígérete szerint: augusztus 20-a délután 1800 mezőgazdasági gép és 2200 autós tüntet majd a pesti alsó rakparton és az agrárminisztériumnál.

 

Óriási többletköltség hárul a szállodákra

A belföldi turizmus visszaesésére, és több száz milliós többletköltségre számítanak a szállodások ősztől a megnövekedett rezsiköltségek miatt – közölte Híradónkkal a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke.

 

Több kisvállalkozás is csődbe mehet a rezsi emelkedése miatt

Csődhullám indulhat a kisvállalkozások körében, ugyanis a szektorban a gáz piaci ára a tízszeresére, az áram pedig a hat és félszeresére emelkedik. Ez akkora drágulás, amit nagyon sokan már képtelenek kitermelni, így többen bezárhatnak.