ATV Híradó

A hírek frontvonalában.

június 18. kedd 06:55
június 18. kedd 23:55

legfrissebb

3 perces

Elméletben oktathatják a testnevelést a tornaterem hiány miatt

Elméleti testnevelést javasol az iskoláknak: mozgás helyett a Belügyminisztérium - tudta meg a Népszava. A Pedagógusok Szakszervezete cinikusnak tartja a szaktárca terveit, szerintük a diákoknak nem erre lenne szükségük. Hangsúlyozták: az elmúlt 10 évben szinte semennyire, egészen pontosan 0,7 tized százalékkal nőtt a tornatermek száma.

korábbi adások

 

„Bárhogy is döntötök, én elfogadom” - Szavazást indít Magyar Péter egy fontos kérdésben

Nincs törvényi akadálya annak, hogy valaki egyszerre legyen EP-képviselő, és fővárosi közgyűlési tag - ezt mondta híradónknak László Róbert, választási szakértő a Tisza párt kapcsán. Közben Magyar Péter internetes szavazást hirdetett arról, hogy felvegye-e az európai parlamenti képviselői mandátumát, vagy kizárólag az itthoni politizálást válassza. 

 

Karácsony Gergely győzött, mégis ragaszkodik a főpolgármester-választás megismétléséhez

Karácsony Gergely betartotta korábbi ígéretét, és benyújtotta a főpolgármester-választás megismétlését célzó indítványát a Kúriának. Tette ezt annak ellenére, hogy közben az újraszámlálás őt hozta ki győztesnek. A főpolgármester közleményében jelezte: nem zárható ki, hogy választási visszaélés történt. A kérelmet még a héten elbírálhatja a Kúria. 

 

Moszkva nélkül kezdődött meg az ukrán békecsúcs

„A békecsúcs történelmet ír majd,” - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Svájcban rendezett ukrán béketárgyalásokon annak ellenére, hogy az eseményen Moszkva nem vesz részt. Ezzel egy időben az orosz erők ukrán repülők és több száz drón lelövéséről számoltak be. Ukrajna közölte, hogy 14 orosz támadást visszavert, tíz csata pedig továbbra is zajlik.

 

Hamarosan ellephetik a tanári pályát a katonák

Tanárnak képezhetik át az 55 év feletti katonákat, a parlament mindezt egy salátatörvényben fogadta el, a státusztörvény módosításaként, így a honvédeket átvezényelhetik a tankerületekhez. A pedagógus szakszervezetek elképesztőnek találják a törvényt, a PDSZ szerint a jogszabály a pedagógus pálya lenézéséről szól. 

 

Jön az iskola mobilozás tiltása

Egységes szabályokat kíván a kormány bevezetni az iskolai mobiltelefonhasználat terén. Jelenleg az iskolák saját házirendjei szabályozzák a mobil eszközökkel kapcsolatos szabályokat. Semjén Zsolt most egy kilencvenoldalas, számtalan törvény módosítását tartalmazó salátatörvényben benyújtott javaslat részeként kívánja a szabályozást egységesíteni.   

 

Főpolgármester-választás: végeztek a szavazatok ellenőrzésével

Pénteken a Nemzeti Választási Bizottságban átvizsgálták azt a 24 600 szavazólapot, amit a főpolgármesteri választáson érvénytelennek minősítettek. Adásunkig nem érkezett meg az eredmény. Annyi azonban már napközben kiderült, hogy százas nagyságrendben találtak olyan érvényes szavazatokat, amelyeket a választás estéjén érvénytelennek nyilvánítottak.

 

Semjén bejelentette: távozik a Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot

A KDNP számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Péter személye és képviselőinek felvétele az Európai Parlament néppárti frakciójába. A jobbközép Európai Néppárt elnöke, Manfred Weber pénteken Budapesten Magyar Péterrel is találkozott, hogy a párt csatlakozásáról tárgyaljanak.