ATV Híradó

A hírek frontvonalában.

május 31. szerda 15:25

legfrissebb

Reggeli Híradó - 2023.05.31.

09:00 Híradó - A reggeli hírekkel.

korábbi adások

 

Nem akar megválni posztjától a szekszárdi polgármester

Hiába állapította meg Szekszárd közgyűlése a város első emberének összeférhetetlenségét, a polgármester nem kíván megválni a posztjától. Sőt jogi úton támadná meg a döntést. Egyes vélemények szerint Szekszárd már legalább harmincmilliárd forinttól esett el mióta rendezetlenek a körülmények. 

 

Még mindig sok a túlsúlyos jármű

Három tonnával mutatott többet a megengedettnél a mérleg egy utánfutót vontató kisbusznál, ami félmillió forintos büntetést jelentett a sofőrnek. A román járműszerelvényt két napja állították meg Hajdú-Biharban a rendőrök. Az utóbbi időben jelentősen megemelték a horrorkaravánokra kiróható büntetést, de úgy tűnik, sokan a kockázat árát is beépítik a fuvarköltségbe.

 

A Hableány katasztrófára emlékeztek a Margit híd pesti hídfőjénél

4 évvel ezelőtt, május 29-én este 9 óra után néhány másodperc alatt süllyedt el a dél-koreai turistákat szállító hajó, melyen 35-en utaztak. Közülük 27-en a Dunába fulladtak, egy dél-koreai asszony holtteste a mai napig nem került elő. A Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete kiemelte: reméli, hogy a baleset felelőseit kellően felelősségre vonják.

 

Fegyverropogás hangja szakította félbe Csárdi Antal felszólalását a parlamentben

Az LMP képviselője arról beszélt a parlamentben, hogy egy fővárosi lőtér zaja elviselhetetlen az környéken élőknek, mikor hirtelen lövések hallatszottak. A BM államtitkára kétségbe vonta, hogy ez véletlen lett volna. A külgazdasági és külügyminiszter államtitkára pedig a legnagyobb mutogatónak nevezte Gréczy Zsoltot.

 

15 városban szerveznek tüntetést a státusztörvény ellen csütörtökre

Sopron, Pécs, Debrecen és Miskolc mellett Budapesten is tüntetés lesz. A Pedagógus Szakszervezet szerint a státusztörvény bevezetésének eredményeként a vidéki kisiskolák bezárása következhet. A Momentum az Európai Bizottsághoz fordul. A Fidesz megismételte: a pedagógusok a baloldali politikusok miatt nem kapnak fizetésemelést.

Hirdetés
Hirdetés