ATV Híradó

A hírek frontvonalában.

május 22. szerda 15:25
május 22. szerda 23:55

legfrissebb

2 perces

26 macska, bűz, mocsok, ürülék és vizelet: hihetetlenül undorító lakásra bukkantak a rendőrök

26 macskát tartott egy mindössze negyven négyzetméteres bérlakásban egy pécsi nő. Az állatokat embertelen körülmények között tartó nő már sem az albérleti díjat, sem a közüzemi díjakat nem fizette. Tavaly májusban ürítették ki a lakását, amit azóta sem lehetett kiadni, mivel a rengeteg ürülék és vizelet annyira átjárta a padlót és falakat, hogy azt teljesen fel kellene újítani.

korábbi adások

 

Bekeményít a hadsereg: high-tech lesz a Magyar Honvédség

A magyar honvédség megújítását ígérte a Magyar Honvédelem Napja alkalmából Szalay-Bobrovniczky Kristóf. A honvédelmi miniszter szerint 2010-ben egy elhanyagolt, leépülő hadsereget örökölt meg a kormány a baloldaltól, amiből most high-tech haderőt épít, és történelmi léptékű honvédelmi fejlesztéseket hajt végre. 

 

Kevesebb mint három hét a választásokig!

Kevesebb mint három héttel a választások előtt a pártok folytatják az országjárást. Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal a fővárosban kampányolt, Magyar Péter pedig megkezdte alföldi körútját Csongrád-Csanád Vármegyével. Dobrev Klára és a DK-MSZP-Párbeszéd közös EP-jelöltjei Győrben kampányolnak.

 

Sokkoló dokumentumfilm készült a Hamász által elkövetett október 7-i terrortámadásról

Elfogatóparancs kiadását kezdeményezi Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök és a Hamász vezetője ellen a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze. Beadványa szerint népirtás gyanúja merült fel velük szemben. Izrael budapesti nagykövete híradónk kérdésére abszurdnak nevezte a felvetést. Közben Budapesten is bemutatták azt az 50 perces dokumentumfilmet, ami a Hamasz terroristái által elkövetett október hetediki támadásról készült. Megrázó felvételek következnek! 

 

Robbantással fenyegetőzött, de se fegyvere, se robbanóanyaga nem volt, mégis börtönbe kerülhet

Terrorfenyegetéssel vádolnak a nógrádi ügyészek egy cserhátsurányi férfit, aki még tavaly szeptember elején beszélt arról, hogy molotov-koktéllal felrobbantja a rendőröket. A férfi erősen ittasan hívta fel a rendőrséget a fenyegetőzéssel, amit rövid időn belül megismételt, így a TEK kommandósai végül elfogták. Se fegyvere, se robbanószere nem volt, mégis börtönbe kerülhet.

 

Gyurcsány szerint az unokatestvére, Öcsi is lenne annyira jó, mint Magyar Péter

Egy tévéhez is nagyobb garanciát adnak, mint Magyar Péter jelöltjeihez - írta a közösségi oldalára Gyurcsány Ferenc, aki szerint akár az unokatestvére, Öcsi is lenne annyira jó, mint a Tisza párt alelnöke, és ő ráadásul még vitázni is kiállna. Magyar Péter mindeközben Csongrád Csanád vármegyében folytatja országjárását, Orbán Viktor pedig a Pest vármegyei Tinnyén járt.

 

Kemény kritika Pressmantől: betelt a pohár Amerikánál?

Élesen bírálta a magyar külpolitikát az amerikai nagykövet. David Pressman egy konferencián egyebek között azt rótta fel a kormánynak, hogy Putyin propagandáját ismételgeti, Magyarországon minden területen nőtt az orosz befolyás, valamint, hogy nem békét, hanem kapitulációt javasol az ukránoknak. A nagykövet úgy véli, hogy Magyarország az Egyesült Államokat azonosítja ellenfélként, közben pedig elszigetelődik. Szakértők szerint a volt iráni és a kínai elnök látogatása miatt telhetett be a pohár Amerikánál.