ATV Híradó

A hírek frontvonalában.

március 04. hétfő 11:00
március 05. kedd 00:55

legfrissebb

Az Orbán-kormány és Matolcsy háborúja miatt omolhat össze a forint

Ha tovább fokozódik a kormány és jegybank közötti ellentét, akkor a 400 forint fölötti forint/euró árfolyam is reális lehet. Ezt nyilatkozta Híradónknak a Bankmonitor ügyvezetője. A magyar fizetőeszköz a héten öthavi mélypontra gyengült. A kamatvágáson túl a közgazdász úgy véli, hogy ebbe belejátszhat a költségvetési tervek folyamatos átírása is.

korábbi adások

 

Mi lesz így a betegekkel? A magánellátásba menekülnek az orvosok

Csupán 55 százalék tervezi az orvosoknál, hogy a jelenlegi óraszámban továbbra is csak az állami egészségügyben dolgozzon. 26 százalékuk viszont részben a magánellátásban vállalna munkát, a közellátásban betöltött státusza rovására - derül ki a Magyar Orvosi Kamara felméréséből. A MOK vizsgálatából ugyanakkor az is látszik, hogy nem a pénz motiválja az orvosokat, ugyanis nem tudnának a mostaninál több beteget ellátni a jelenlegi leterheltség és az infrastrukturális adottságok mellett.

 

Újra nekifutna az ultraortodox zsidók besorozásának az izraeli kormány

50 millió euróval újraindítja az Európai Unió az ENSZ palesztin menekülteket segítő ügynökségének a finanszírozását. Az EU ellenőrizni akarja a szélsőségesek kiszűrését az ügynökségnél, amelynek 12 tagja Izrael szerint részt vett a Hamász októberi pogromjában. 

 

Eltemették Alekszej Navalnijt, Putyin legnagyobb ellenfelét

„Oroszország nem készül atomfegyver bevetésére a világűrben.” Erről beszélt Vlagyimir Putyin elnök Moszkvában a legismertebb kritikusa, Alekszej Navalnij temetésének napján. Az ellenzéki vezetőt pár éve megmérgezték, majd miután németországi gyógykezeléséről hazatért, börtönbe zárták, és folyamatosan rontottak fogva tartása körülményein.

 

Botrány a Duna Terasz Grande körül: 1500 ember nem tud beköltözni kifizetett lakásába

Bár már a használatbavételi engedély is megvan, mégis üresen áll Budapest legnagyobb lakóparkja, a 790 lakásos Duna Terasz Grande. Ennek oka, hogy egy komoly jogvita alakult ki a fejlesztő és a kivitelező között. Délelőtt leendő lakók egy csoportja tiltakozott a lakópark előtt, a demonstráció pedig az indulatok miatt majdnem botrányba fulladt. 

 

Történelmi mélypontra csökkent a születések száma

6650 gyerek született Magyarországon idén januárban, ami 902-vel kevesebb, mint a tavalyi év első hónapjában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A híradónk által megkérdezett szociológus szerint a fejlett országokban hasonló tendencia tapasztalható.