ATV Híradó

A hírek frontvonalában.

március 23. csütörtök 05:00

legfrissebb

A munka megkezdése nélkül fizetett 21 milliót egy cégnek Pécs önkormányzata

Az ellenzékben levő Fidesz-frakció szerint felháborító az eljárás. A helyi többség viszont állítja: egy korábbi, még a fideszes vezetés által kötött szerződést kell rendbe tenniük. 

korábbi adások

 

A háziorvosok többsége nem írja alá az új ügyeleti szerződést?

A három vármegyében működő új ügyeleti rendszerben a praktizáló háziorvosok nagyjából egy harmada vállalt csak ügyeletet. A Híradónknak nyilatkozó szabolcsi háziorvos szerint a hétvégék embert próbálók. Győr-Moson-Sopronban pedig az emberek arra panaszkodnak, hogy nem kapnak megfelelő telefonos utasításokat, így inkább el sem mennek orvoshoz.

 

A brit árnyékkormány tagjaival találkoznak Dobrev Kláráék

Londonba utazott Dobrev Klára és Árnyékkormányának több tagja, hogy találkozzanak a brit árnyékkormánnyal, vagyis az ellenzéki Munkáspárt képviselőivel. Molnár Csaba a helyszínről nyilatkozott híradónknak. Azt mondta: szívesen fogadták őket, igazi szövetségest látnak a demokratikus Magyarországban. 

 

Civilek vesztették életüket az orosz dróncsapások során

Legkevesebb négy ember életét vesztette a kijevi régióban, miután hajnalban több ukrán várost értek orosz dróncsapások. Az orosz ellenőrzés alatt álló Donyecket pedig ukrán légitámadás érte. Eközben Vlagyimir Putyin azt mondta: a kínai béketerv, alapja lehet egy jövőbeni megállapodásra a háborúban.

 

Két ügyben is megkerülte Magyarországot a NATO és az EU

Két napon belül két egységes diplomáciai lépésből is kihagyta Magyarországot két legfőbb szövetségi rendszere. Az Európai Unió igazságügyi miniszterei Varga Judit nélkül fogadtak el közös nyilatkozatot, a NATO pedig a magyarokat megkerülve tárgyal miniszteri szinten Ukrajnával, mint eddig. 

 

Csökkent a kereslet, kevesebbet kell várni az építőipari szakemberekre

Ma az országban átlagosan 58 napot kell várni egy építőipari szakemberre. Egy éve még 138 nap volt a várakozási idő. A felmérést a Mapei cég készítette, építőipari szakemberek online kérdőíves megkérdezésével. A legtöbbet generálkivitelezési munkák elvégzésére kell várni, átlagosan 75 napot. A legkevesebb a víz- és gázszerelők vállalási ideje.

 

Az ársapkák megszűnése kiugróan magas élelmiszerinflációt hozhat

Legalább fél évvel később várható itthon az élelmiszerárak csökkenése, mint Nyugat-Európában - állítják szakértők. Az  Eurostat adatai szerint az Európai Unióban februárban 19 és fél, itthon több mint a duplája: 47 százalék volt az élelmiszer-infláció. Híradónk stábja ezúttal is megvásárolta azt az élelmiszercsomagot, aminek az árát ősz óta regisztráljuk. 

Hirdetés
Hirdetés