videó

Újabb kukoricaszállítmányok indultak el Ukrajnából

Három újabb teherhajó hagyta el Ukrajna kikötőit a gabonaexport újraindításáról szóló megállapodásnak köszönhetően. Írországba 33-ezer, Nagy-Britanniába 13-ezer, Törökországba pedig 12-ezer tonna kukoricát szállítanak.

kapcsolódó videók

 

Rendkívüli szárazság és hőség Európában

Kiszáradóban a tavak, folyók és víztározók Nyugat-Európában a jó ideje tartó aszály következtében. Az Ibériai-félszigeten több mint ezer éve nem volt a mostanihoz fogható szárazság.

 

Intenzíven támadják az oroszok Ukrajna déli megyéit

Több lakóházat rommá lőttek, legalább 13 civil meghalt. Közben Kijev tagadja, hogy köze lenne a keddi robbanás-sorozathoz, ami a Krímet rázta meg. Zelenszkij ukrán elnök azonban az Oroszország által nyolc éve elcsatolt félsziget visszafoglalásáról beszélt.

 

A szülőknek is fejtörést okoz az iskolai fűtés

Egyre több szülő aggódik az iskolák fűtésével kapcsolatban. Vannak, akik a fagyűjtésbe is bekapcsolódnának, ha valóban át kell álltani az intézményeket a hagyományos tüzelésre.

 

Tilos kivinni tűzifát az országból

A kormánynak elővásárlási joga is van az energiahordozóra az új rendelet alapján. A fakitermelés tilalmára vonatkozó korlátozások eltörlése ellen már többen tiltakoznak, az LMP Áder Jánoshoz fordult.