Nagyvilág

Sorra indulnak Erzsébet királynőhöz a hozzátartozók - percről percre

Harry herceg egyedül utazik Balmoralba
szeptember. 8. csütörtök 16:04

Harry herceg szóvivője szerint egyedül utazik Balmoralba. Korábban arról szóltak a hírek, hogy feleségével, Meghannal együtt mennek Skóciába - írja a BBC.

Vilmos herceg, András és Eduárd megérkezett
szeptember. 8. csütörtök 15:04

A BBC értesülései szerint Aberdeenben (amely egy órányi autóútra van Balmoraltól) leszállt egy gép, amelyen Cambridge hercege, York hercege, valamint Wessex grófja és grófnője utazott.

A Buckingham-palota előtt is gyülekeznek
szeptember. 8. csütörtök 14:43

A Reuters fotóján az látszik, ahogy a II. Erzsébetért aggódók a palota előtt gyülekeznek.

 

Királyi tudósító: sokatmondó a palota közleménye
szeptember. 8. csütörtök 13:59

Nicholas Witchell szerint a Buckingham-palota nyilatkozata a királynő egészségi állapotáról azért jelentős, mert ellentétben áll az elmúlt hónapok gyakorlatával, amikor a lehető legkevesebbet árulták el arról, hogy van II. Erzsébet.

"Az a tény, hogy a Buckingham-palota szükségesnek érezte a nyilatkozat kiadását, és az a tény, hogy családtagok utaznak Balmoralba, mindent elmond" - fogalmazott a BBC-nek.

 

Katalin hercegné Windsorban marad
szeptember. 8. csütörtök 13:53

Cambridge hercegnője Windsorban maradt, mert György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg az első teljes napjukat töltik új iskolájukban – közölte a Kensington-palota a BBC beszámolója szerint.

Vilmos herceg és Katalin három gyermeke mind megkezdte a tanévek a Lambrook Iskolában, Berkshire-ben, miután a család közelmúltban Windsorba költözött a közeli londoni otthonukból.

Elmarad az őrségváltás
szeptember. 8. csütörtök 13:47

Lefújták az őrségváltás hagyományos szertartását, amelyre a Buckingham-palota előtt került volna sor. A palota előtt egy táblát helyeztek el, amelyen tájékoztatják az érdeklődőket a változásról.

Kisebb tömeg a kastély előtt
szeptember. 8. csütörtök 13:38

A BBC beszámolója szerint a Balmoral kastély előtt kisebb tömeg gyűlt össze: az emberek azért érkeznek, hogy jókívánságaikat fejezzék ki ilyen módon. A kaput rendőrök őrzik.