Nagyvilág

Csapás ért egy laktanyát, Zelenszkij komoly béketárgyalásokat sürget - élő tudósítás

Mintegy 190 ezer civilt menekítettek ki humanitárius folyosókon át
március. 19. szombat 18:58

Mintegy 190 ezer civilt menekítettek ki humanitárius folyosókon a frontról az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta - közölte Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: a kijevi és a luhanszki folyosók szombaton is működtek. Az ukrán államügyészi hivatal azzal vádolta meg az orosz hadsereget és a biztonsági szolgálatot, hogy foglyul ejtett egy ukrán haditudósítót kedden az ország délkeleti részén található Bergyanszkban. Az ügyben nyomozást indítottak.

Nőtt az aknaveszély a Fekete-tenger északnyugati régiójában
március. 19. szombat 18:42

Az ukrajnai háború miatt nőtt az aknaveszély a Fekete-tenger északnyugati régiójában, az ukrán partok előtt. A harcban álló felek egymást okolják a kialakult helyzetért. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szombaton közölte, hogy az ukrán haditengerészet elaknásította Odessza, Ocsakiv, Csornomorszk és Pivdennyi kikötőjét.

Roszkoszmosz: nem Ukrajna miatt viseltek sárga ruhát az orosz űrhajósok
március. 19. szombat 17:18

A Roszkoszmosz közölte, hogy Nemzetközi Űrállomásra elindult három orosz űrhajós nem az Ukrajna melletti kiállás és támogatás miatt viselt sárga egyenruhát. Persze, ezt a Roszkozmosz mondja, az orosz szövetségi űrhajózási ügynökség, nem maguk az űrhajósok. A sárga ruhás űrhajósok fotója bejárta a világot szombaton. Ők a kép készültekor annyit mondtak, volt egy csomó sárga anyag, el kellett használni.

Oroszország végleg le akarja állítani a rakétaindításait a Francia Guyana-i űrkikötőből
március. 19. szombat 16:25

Oroszország végleg le akarja állítani az Európai Unió Francia Guyana-i űrkikötőjében található indítóállomása használatát - közölte szombaton Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz orosz űrhivatal vezetője. Az Európai Unió és az Egyesült Államok súlyos szankciókat- köztük az űrkutatási együttműködést érintőket - vetett ki Moszkvára, miután Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát.

Két volt brit miniszterelnök támogatja, hogy a nürnbergi perekhez hasonló eljárást indítsanak Putyin ellen
március. 19. szombat 16:00

Gordon Brown és Sir John Major egykori brit miniszterelnökök is támogatják, hogy a nürnbergi perekhez hasonló eljárás keretében, nemzetközi bíróság előtt vonják felelősségre Vlagyimir Putyin orosz elnököt és társait az ukrajnai háború miatt. Ennek érdekében online kezdeményezést indítottak, amelynek célja kétmillió aláírás összegyűjtése március végéig.

Megrázó fotókat posztolt Zelenszkij
március. 19. szombat 15:38

Az ukrán elnök Facebook-oldalán azt írta: ha Oroszországot most nem állítják meg, ha Oroszországot most nem büntetik meg, a világ többi agresszora más háborúkat indít. 

 

https://www.facebook.com/zelenskiy.official/posts/3034704780113211

 

Katonák tucatjai haltak meg, mikor csapás ért egy ukrán laktanyát
március. 19. szombat 15:19

Katonák tucatjai haltak meg, miután orosz csapatok csapást mértek egy ukrán katonai laktanyára Mikolajiv városában – mondták szemtanúk szombaton az AFP-nek. A mentőakcióról fotók is készültek.

 

 

Több mint 3000 tonna élelmiszert adományozott Németország Ukrajnának
március. 19. szombat 14:49

Több mint 3000 tonna élelmiszert adományozott Németország Ukrajnának, az adományt már el is szállították - közölte szombaton a német  Mezőgazdasági Minisztérium. A szállítást a minisztérium koordinációs központja szervezte, száz kamion majdnem 3300 raklapnyi ételt vitt Ukrajnába - állt a közleményben.

Oroszország kereskedelmi blokádját szorgalmazta a lengyel miniszterelnök
március. 19. szombat 14:22

Keményebb szankciókat és teljes kereskedelmi blokádot szorgalmazott Oroszország ellen Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szombaton. A kormányfő jelezte: országa javasolni fogja, hogy az Európai Unió haladéktalanul függessze fel a kereskedelmet Oroszországgal.

Tucatnyian haltak meg egy dél-ukrajnai katonai laktanya bombázásában
március. 19. szombat 13:52