Itthon

Gulyás: nem lesz önálló egészségügyi minisztérium

Tungsram
április. 21. csütörtök 9:54

A Tungsram nemrég arról számolt be, hogy nehéz helyzetbe került - ha a munkahelyek megvédéséről van szó, a kormányra lehet számítani, de Gulyás nem tudja, van-e olyan hitelkonstrukció, ami ebben az esetben segíthet a vállalatnak, ezért egyelőre csak jószándékáról tudja biztosítani a céget.

NATO-csatlakozás
április. 21. csütörtök 9:44

Finnország és Svédország esetleges NATO-csatlakozásával kapcsolatban azt mondta: Magyarország alapvetően bővítéspárti.

Egyetemek struktúraváltása
április. 21. csütörtök 9:44

Az ELTE és a BME még a régi struktúra alapján működik, Gulyás szerint a kormánynál soha nem lesz napirenden az egyetemeknek a struktúraváltása, de ha az intézmények úgy döntenek, lesz erre módjuk.

Városligeti projekt
április. 21. csütörtök 9:37

A városligeti projekttel kapcsolatban azt mondta: egyelőre nem tudni, mikor folytatódhat, mert ott egy közbeszerzést kell lefolytatni.

Kompenzálják az önkormányzatokat?
április. 21. csütörtök 9:31

Arra a kérdésre, hogy az önkormányzatokat kompenzálják-e az energiaárak növekedése miatt, Gulyás azt mondta: egyelőre nincs ilyen döntés. Az állam ha tud, ehhez hozzájárul, meglátják, mit tudnak tenni.
 

Pénzügyminisztériumi őrizetbe vétel
április. 21. csütörtök 9:30

A Pénzügyminisztérium őrizetbe vett dolgozóival kapcsolatban azt mondta: ezek a dolgozók a pályázatok elbírálásánál azt ígérték, hogy elintézik azt, hogy egyes pályázatok nyerjenek, ha ezért kenőpénzt kapnak. Hozzátette: nincs politikai háttérrel rendelkező szereplő ebben az ügyben. Hangsúlyozta: az a helyes, ha feddhetetlen emberek vannak a minisztériumokban, de egyetlen miniszter sem tudja garantálni, hogy ne legyenek tisztességtelen dolgozók, de az államnak fel kell derítenie ezeket az ügyeket.

Rezsicsökkentés
április. 21. csütörtök 9:30

Arra a kérdésre, hogy a rezsicsökkentés a jelenlegi formájában meddig fenntartható, a miniszter azt mondta: valamennyi szakértői tanulmány minden árstoppal kapcsolatban rendelkezésre áll. Hogy ez mibe fog kerülni, nehéz megbecsülni, mert nem tudni, meddig maradnak a jelenlegi szinten a nyersanyagárak. Ha ez változik, a kormánynak ennek ismeretében kell dönteni, ha úgy van, a forrásokat elő kell teremteni, ehhez a kormánynak van terve - közölte. A költségvetésben mindig van mozgástér, vagy ha nincs, lehet teremteni - tette hozzá.

Járványügyi korlátozás
április. 21. csütörtök 9:29

A kormány jelenleg nem tervez semmilyen járványügyi korlátozást - mondta Gulyás, hozzátéve: a szakértők szerint szelídült a vírus, ezért talán nem kell számolni azzal, hogy ősszel ismét szigorításokat kell bevezetni. Elmondta, hogy az érettségik a szokott módon fognak lezajlani.
 

Ferihegyi reptér
április. 21. csütörtök 9:19

A ferihegyi repülőtér visszavásárlására megvan a szándék, a finanszírozás lehetőségeit kell megteremteni - közölte a miniszter.

Eddig is támogatták a Fővárost, ezután is fogják
április. 21. csütörtök 9:15

A kormány eddig is támogatta a fővárost, ez ezentúl sem fog változni - jelentette ki a miniszter, hozzátéve: a tavalyi iparűzési várakozás túlteljesült Budapesten. Szerinte a gazdasági növekedésből a főváros részesedése a legnagyobb.