Itthon

Gulyás bejelentette: két oltással május elsejéig érvényes az oltási igazolvány

Magának tölti ki a vagyonnyilatkozatát
február. 3. csütörtök 7:30

Völner Pál vagyonnyilatkozatával kapcsolatban azt mondta: ő maga szokta kitölteni a vagyonnyilatkozatát, ez a valós helyzetet tükrözi, reméli, hogy mindenki más így jár el. Úgy fogalmazott: nem mondja, hogy egy rendszert nem lehetne jobbá vagy szigorúbbá tenni, de Márki-Zay Péternél vagy Völner Pálnál az történt, hogy nem írtak be valamit, a kérdés nem könnyű, de a vagyonnyilatkozatot a valóságnakl megfelelően kell kitölteni, ha valaki nem így tesz, annak kell hogy legyen következménye. Minden konstruktív megoldásra nyitottak, szerinte ez egy olyna terület, ahol a kormány és az ellenzék is nyitottan beszélhetne egymással.

Ügyészség tud válaszolni
február. 3. csütörtök 7:25

Völner korábban azt üzente ügyvédjén keresztül, hogy őt jogszerűtlenül hallgatták le a Nemzeti Védelmi Szolgálat emberei. Gulyás szerint arra, hogy egy nyomozás hogyan történik, jogszabályok vannak, csak az ügyészség tud választ adni arra, hogy valami jogszerűen történik vagy sem.

Nem tud vizsgálatról
február. 3. csütörtök 7:24

Gulyás a Rogán Antal kabinetfőnökének vizsgaügyével kapcsolatban azt mondta: nem tud róla, hogy Rogán minisztériumában indult-e ezzel kapcsolatban vizsgálat, a pécsi egyetem viszont vizsgálódik.

Minden megfigyelőt szeretettel várnak
február. 3. csütörtök 7:19

Korábban az EU igazságügyi biztosa azt mondta, aggódik a magyar választások miatt, Gulyás erre úgy reagált, meg is hívták az EBESZ-t, minden megfigyelőt szeretettel várnak. De ha valaki utánanézne a biztossal kapcsolatban utánanézne az ellene felmerült vádaknak Belgiumban, a kijelentéseit ez valószínűleg aláásná.

Márki-Zay vagyonnyilatkozata
február. 3. csütörtök 7:08

Arra a kérdésre, hogy Márki-Zay Péter 50 milliót költött Facebook-hirdetésekre, de ezt nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában, Gulyás azt mondta: jogi ismeretei szerint ezt fel kellett volna tüntetni.

Megkérdőjelezhetetlen a NATO-tagság
február. 3. csütörtök 7:05

Az orosz álláspont a NATO-tagsággal kapcsolatban az volt, hogy az 1997 előtti állapot álljon vissza. Arra a kérdésre, hogy Magyarország tagsága szóba került-e a találkozón, azt mondta: népszavazáson döntöttünk a tagságról, a kormány ehhez ragaszkodik, ez vitánb felül áll. Hozzátette: Oroszország úgy érzi, hogy őket átverték, az a Közép-európai térség, amit megszállva tartottak, onnan kivonultak, de ezek az államok nem maradtak függetlenek, hanem beléptek a NATO-ba. Azt nem akarják, hogy ez a folyamat folytatódjon, de hazánk tagsága megkérdőjelezhetetlen érték - tette hozzá a miniszter.

Megfontolásra érdemesnek tartják, hogy az ellenzék szerint a NATO-ból csak népszavazás után lehessen kilépni - mondta Gulyás Gergely.

Nincs még új elnöke a végrehajtói karnak
február. 3. csütörtök 7:02

A miniszter elmondta, a pécsi egyetem indított vizsgálatot Rogán Antal kabinetvezetőjének diplomaszerzésével kapcsolatban. Szerinte azt állítják, hogy Rogán kabinetfőnöke nem vett részt személyesen vizsgán, de abban az időszakban egyébként is online vizsgák voltak. Mint mondta, nem áll olyan adat rendelkezésére, amiből következtetni lehetne arra, hogy Rogán Antalnak ehhez köze lenne.

Arra a kérdésre, hogy most ki irányítja a végrehajtói kart, azt mondta, úgy tudja, a kamara még nem választott új elnököt a Schadl-Völner ügy kirobbanása óta.

Kósa egyetemi végzettsége
február. 3. csütörtök 6:57

Az RTL kérdésére, miszerint Kósa Lajos korábban azt állította, egyetemi végzettsége van, a miniszter azt mondta: Kósának abszolutóriuma van, befejezte az egyetemet, de nem kapott diplomát, persze az  elvárható, hogy mindenki pontos adatokat tüntessen fel a végezttségéről és nyelvtudásáról, de mint hozzátette, ez 23 évvel ezelőtt volt.

Bangóné diplomaügye
február. 3. csütörtök 6:56

Bangóné Borbély Ildikó volt MSZP-s képviselő diplomaügyével és a momentumos Hajnal Miklós végzettségével kapcsolatban azt mondta: a Momentumban úgy gondolják, hogy az aki közgazdász, jogász vagy orvos, annak nem kell közgazdasági, jogi vagy orvosi diplomával rendelkezni, szerinte azonban ez nem így van. Hajnal arról is nyilatkozott, hogy megint jár egyetemre, ebből szerinte látszik, hogy még ellenzékben sem tudta megszerezni a diplomát, mint fogalmazott: "ne lehetetlenítsük el" a kormányra kerülésükkel azt, hogy Hajnal befejezze tanulmányait.

"Megszüntetné a baloldal a rezsicsökkentést"
február. 3. csütörtök 6:53

Az Origo kérdésére elmondta, hogy a rezsicsökkentés baloldal által tervezett megszüntetése egy átlagos háztartásnak mintegy félmillió forintos pluszkiadást jelentene.