videó

3 perces

Túlköltekezés és diplomáciai vihar, nem ezek a magyar kormány legnyugodtabb napjai

Túlzott deficit eljárást indított Magyarországgal szemben az Európai Bizottság, miután a magyar kormány sem tavaly, sem idén nem kerülte el a túlköltekezést. Eközben az EU diplomatái a magyar soros elnökséggel szemben is lépéseket terveznek, a magyar miniszterelnök általuk kéretlenül megkezdett nemzetközi diplomáciai erőfeszítéseit meggátolandó.

kapcsolódó videók

 

Küszöbön az újabb Covidjárvány, de még csak most indult a vakcinabeszerzés

Várhatóan majd csak november második felében tudnak pontosabb információt közölni arról, hogy mikortól lesznek elérhetők az új Covid-oltóanyagok. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint a Covid elleni védőoltások beszerzése elindult. Közben folyamatosan emelkedik a Covid megbetegedések száma. 

 

Megint kisiklott egy vonat a Keletiben: Megszólalt a MÁV-vezér

Ismét kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál hétfő hajnalban. Az esettel kapcsolatban Vitézy Dávid azt mondta híradónknak, az elmúlt két évben jelentősen felgyorsult a vasúti pályák állagromlása, ami Lázár János felelőssége. Az építési és közlekedési minisztérium államtitkára a parlamentben ezzel szemben a baloldalt hibáztatta a közösségi közlekedés állapotáért.

 

Vitézy megerősítette: egy Tóni támogatta a kampányát

Megszűnik az LMP parlamenti frakciója, miután Csárdi Antal bejelentette a kilépését. A politikus távozását azzal indokolta, hogy pártja a kormánypárttal egyeztette a választási stratégiáját, amiről szerinte Vitézy Dávid is tudhatott. Vitézy ezt tagadja, ahogy fogalmazott:  Csárdi volt az egyetlen Tóni, aki támogatta a kampányát.