videó

3 perces

Bejelentette a kormány: ‘25-től távközlési és gyógyszergyártói extraprofitadó sem lesz

A légiforgalmi adó mellett a távközlési és a gyógyszergyártói extraprofitadót is kivezeti a kormány jövő év januárjától - ezt Nagy Márton jelentette be sajtótájékoztatóján. A nemzetgazdasági miniszter arról is beszélt, hogy Magyarország az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé. 

kapcsolódó videók

 

Küszöbön az újabb Covidjárvány, de még csak most indult a vakcinabeszerzés

Várhatóan majd csak november második felében tudnak pontosabb információt közölni arról, hogy mikortól lesznek elérhetők az új Covid-oltóanyagok. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint a Covid elleni védőoltások beszerzése elindult. Közben folyamatosan emelkedik a Covid megbetegedések száma. 

 

Megint kisiklott egy vonat a Keletiben: Megszólalt a MÁV-vezér

Ismét kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál hétfő hajnalban. Az esettel kapcsolatban Vitézy Dávid azt mondta híradónknak, az elmúlt két évben jelentősen felgyorsult a vasúti pályák állagromlása, ami Lázár János felelőssége. Az építési és közlekedési minisztérium államtitkára a parlamentben ezzel szemben a baloldalt hibáztatta a közösségi közlekedés állapotáért.

 

Vitézy megerősítette: egy Tóni támogatta a kampányát

Megszűnik az LMP parlamenti frakciója, miután Csárdi Antal bejelentette a kilépését. A politikus távozását azzal indokolta, hogy pártja a kormánypárttal egyeztette a választási stratégiáját, amiről szerinte Vitézy Dávid is tudhatott. Vitézy ezt tagadja, ahogy fogalmazott:  Csárdi volt az egyetlen Tóni, aki támogatta a kampányát.