videó

3 perces

Nem unják még? Nem! Újra megkezdődött az újraszámlálás

Megkezdődött a főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása. A 23 budapesti kerületből nyolcban indult el a munka ma, a többi 15-ben pedig szerda reggel kezdik meg az újraszámlálást. A Nemzeti Választási Bizottság várhatóan pénteken hirdeti ki a győztest.

kapcsolódó videók

 

Brutális összegű fizetési felszólítást küldek Magyarországnak

Fizetési felszólítást küldött az Európai Bizottság a magyar kormánynak, mert még nem fizette be azt a közel 80 milliárd forint büntetést, amit a menekültügyi szabályok miatt róttak ki Magyarországra. Eközben újabb, csaknem 1500 embercsempészt engedett szabadon a magyar Büntetés-végrehajtás, a tavaly elengedett 800 elítélt után.

 

Kaiser Ferenc: Ha Kína nem támogatná Oroszországot, vége lenne a háborúnak

A nyugati támogatás nem elég ahhoz, hogy véget vessen az orosz-ukrán háborúnak. Ezt már Bendarzsevszkij Anton biztonságpolitikai szakértő mondta, aki szerint a tavalyi év ellentámadásos kudarcai után az idei év a tartalékképzésről, és a haderő felépítéséről szól az ukránoknak. 

 

Megjelent egy újabb kutatás: ekkora most a különbség a Fidesz és Magyar Péter pártja között

Bár mind a Fidesz, a Tisza Párt, a DK és a Mi Hazánk is a júniusi eredményekhez hasonlóan szerepelne, ha most lennének a választások, a Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatása szerint komoly változásokra is fel kell készülni a pártok versenyében. Elemzők szerint a Tisza Pártnak jelentős növekedési tartalékai vannak, főleg a kisebb pártok kárára.

 

Tovább nőtt a magyar költségvetés hiánya

Az év első felében a kormány az egész évi tervezet több, mint kétharmadát elköltötte. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök szerint rövid távon javíthatnak a költségvetés helyzetén a júliusban kivetett újabb adók, azonban ez lassítani fogja a gazdaság helyreállását, a számlát pedig a végén a lakosság állja majd.