videó

3 perces

Nagy Márton elmondta, mi az oka a sorozatos repülőgép késéseknek

Várhatóan 2032-re lesz kész a Liszt Ferenc Repülőtér 3-as terminálja – jelentette be Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kedden a reptér megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatón. Kiderült az is, hogy a kormány 2025-től kivezeti a légitársaságok különadóját. A járatok késésével kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte az egyik legfőbb probléma, hogy a magyar légtérhasználati díj túl olcsó, ezért sok légitársaság halad át a magyar légtéren.

kapcsolódó videók

 

Kaiser Ferenc: Ha Kína nem támogatná Oroszországot, vége lenne a háborúnak

A nyugati támogatás nem elég ahhoz, hogy véget vessen az orosz-ukrán háborúnak. Ezt már Bendarzsevszkij Anton biztonságpolitikai szakértő mondta, aki szerint a tavalyi év ellentámadásos kudarcai után az idei év a tartalékképzésről, és a haderő felépítéséről szól az ukránoknak. 

 

Megjelent egy újabb kutatás: ekkora most a különbség a Fidesz és Magyar Péter pártja között

Bár mind a Fidesz, a Tisza Párt, a DK és a Mi Hazánk is a júniusi eredményekhez hasonlóan szerepelne, ha most lennének a választások, a Nézőpont Intézet friss közvélemény-kutatása szerint komoly változásokra is fel kell készülni a pártok versenyében. Elemzők szerint a Tisza Pártnak jelentős növekedési tartalékai vannak, főleg a kisebb pártok kárára.

 

Tovább nőtt a magyar költségvetés hiánya

Az év első felében a kormány az egész évi tervezet több, mint kétharmadát elköltötte. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök szerint rövid távon javíthatnak a költségvetés helyzetén a júliusban kivetett újabb adók, azonban ez lassítani fogja a gazdaság helyreállását, a számlát pedig a végén a lakosság állja majd.