videó

2 perces

Veszélyes vérszívó szaporodott el Magyarországon: nem hat rá a rovarirtó és rendkívül agresszív

Az erdei kullancsok mellett már repülő kullancslegyek is veszélyt jelentenek azokra, akik a szabadban tartózkodnak. Bár az eset ritka, a repülő kullancslégy csípése fertőző, ugyanúgy okozhat Lyme-kórt, mint erdei változatáé. Emellett igen erőszakos rovarról van szó, amely ellen rendkívül nehéz a védekezés.

kapcsolódó videók

 

A magyarok egyharmada egy hétre sem jut el nyaralni

Minél idősebb valaki, annál kisebb valószínűséggel jut el egy hosszabb utazásra – derült ki a Publicus Intézet felméréséből. Akik mégis nyaralnak azok többsége 100 és 300 ezer forintot tervez költeni. A Híradónknak nyilatkozó utazási szakértő a környező országok hegyeit ajánlja azoknak, akiknek szűkebb a pihenésre fordítható keretük. 

 

Politico: Bojkottálnák Borrellék a budapesti külügyminiszteri EU-csúcsot

Kikosarazhatják a magyar uniós soros elnökséget az augusztusban Budapesten szervezett külügyminiszteri csúcstalálkozón - írta a Politico. A lap szerint az uniós külügyminiszterek egy alternatív találkozó szervezésével maradhatnak távol Budapesttől, így jelezve, nem értenek egyet a magyar kormány koncepciójával az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

 

A Donald Trump elleni merénylet egekbe repítheti a volt elnök népszerűségi mutatóit

Noha két nappal a merénylet után nehéz felmérni, a Donald Trump ellen elkövetett merénylet minden bizonnyal megerősítheti a republikánusok táborát Amerikában. - ezt mondta Híradónknak az ELTE professor emeritusa. Magyarics Tibor szerint a választások végkimenetelét az elnökjelöltek retorikája, és a bizonytalan szavazók is befolyásolhatják.