videó

4 perces

Kihagyták Magyaroszágot a legújabb EU-s szankciós döntésből

Újabb Ukrajnát segítő segélycsomagot fogadott el az Európai Unió Külügyi Tanácsa, csakhogy a döntésből Magyarországot kihagyták - mondta a Külügyminiszter. Szijjártó Péter úgy véli, ez olyan "vörös vonal", amire korábban sosem volt példa. A Fidesz Európai parlamenti helye továbbra is bizonytalan, a miniszterelnök ma ismét az olasz miniszterelnökkel tárgyal.

kapcsolódó videók

 

Tovább fokozódik a konflikus Magyarország és az EU között

A szokásoktól eltérően nem látogatnak Magyarországra az Európai Bizottság biztosai - közölte az uniós testület sajtófőnöke közösségi oldalán. Közben 63 EP-képviselő Magyarország szavazati jogának megvonását követeli, mert hatalommal való visszaélésnek tartják a magyar kormányfő kijevi, moszkvai, pekingi és floridai találkozóit. 

 

A magyarok egyharmada egy hétre sem jut el nyaralni

Minél idősebb valaki, annál kisebb valószínűséggel jut el egy hosszabb utazásra – derült ki a Publicus Intézet felméréséből. Akik mégis nyaralnak azok többsége 100 és 300 ezer forintot tervez költeni. A Híradónknak nyilatkozó utazási szakértő a környező országok hegyeit ajánlja azoknak, akiknek szűkebb a pihenésre fordítható keretük. 

 

Politico: Bojkottálnák Borrellék a budapesti külügyminiszteri EU-csúcsot

Kikosarazhatják a magyar uniós soros elnökséget az augusztusban Budapesten szervezett külügyminiszteri csúcstalálkozón - írta a Politico. A lap szerint az uniós külügyminiszterek egy alternatív találkozó szervezésével maradhatnak távol Budapesttől, így jelezve, nem értenek egyet a magyar kormány koncepciójával az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

 

A Donald Trump elleni merénylet egekbe repítheti a volt elnök népszerűségi mutatóit

Noha két nappal a merénylet után nehéz felmérni, a Donald Trump ellen elkövetett merénylet minden bizonnyal megerősítheti a republikánusok táborát Amerikában. - ezt mondta Híradónknak az ELTE professor emeritusa. Magyarics Tibor szerint a választások végkimenetelét az elnökjelöltek retorikája, és a bizonytalan szavazók is befolyásolhatják.