videó

3 perces

A magyar fiatalok sokat isznak, dohányoznak és keveset mozognak egy friss felmérés szerint

Dohányzás és alkoholfogyasztás tekintetében a magyar fiatalok egy friss kutatás szerint a nemzetközi élmezőnyt erősítik. A felmérés szerint ifjaink ezen kívül az átlagnál túlsúlyosabbak - ennek oka a kedvezőtlen táplálkozás -, fokozottabban van jelen életükben az online bántalmazás, továbbá gyakoribbak köreikben bizonyos pszichoszomatikus tünetek.

kapcsolódó videók

 

A magyarok egyharmada egy hétre sem jut el nyaralni

Minél idősebb valaki, annál kisebb valószínűséggel jut el egy hosszabb utazásra – derült ki a Publicus Intézet felméréséből. Akik mégis nyaralnak azok többsége 100 és 300 ezer forintot tervez költeni. A Híradónknak nyilatkozó utazási szakértő a környező országok hegyeit ajánlja azoknak, akiknek szűkebb a pihenésre fordítható keretük. 

 

Politico: Bojkottálnák Borrellék a budapesti külügyminiszteri EU-csúcsot

Kikosarazhatják a magyar uniós soros elnökséget az augusztusban Budapesten szervezett külügyminiszteri csúcstalálkozón - írta a Politico. A lap szerint az uniós külügyminiszterek egy alternatív találkozó szervezésével maradhatnak távol Budapesttől, így jelezve, nem értenek egyet a magyar kormány koncepciójával az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

 

A Donald Trump elleni merénylet egekbe repítheti a volt elnök népszerűségi mutatóit

Noha két nappal a merénylet után nehéz felmérni, a Donald Trump ellen elkövetett merénylet minden bizonnyal megerősítheti a republikánusok táborát Amerikában. - ezt mondta Híradónknak az ELTE professor emeritusa. Magyarics Tibor szerint a választások végkimenetelét az elnökjelöltek retorikája, és a bizonytalan szavazók is befolyásolhatják.