videó

3 perces

Kocsis Máté kiposztolta: “Kizárt az ECR frakció!”

Nem csatlakozik a Fidesz a Giorgia Meloni vezette Európai konzervatívok és reformerek frakciójához az európai parlamentben, mivel nem hajlandó egy magyarellenes román párttal egy frakcióban dolgozni - erről Kocsis Máté írt Facebook oldalán. A korábbi hírek ugyanakkor arról szóltak, hogy Meloni mondott nemet a Fidesz csatlakozási kérelmére.

kapcsolódó videók

 

Megint kisiklott egy vonat a Keletiben: Megszólalt a MÁV-vezér

Ismét kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál hétfő hajnalban. Az esettel kapcsolatban Vitézy Dávid azt mondta híradónknak, az elmúlt két évben jelentősen felgyorsult a vasúti pályák állagromlása, ami Lázár János felelőssége. Az építési és közlekedési minisztérium államtitkára a parlamentben ezzel szemben a baloldalt hibáztatta a közösségi közlekedés állapotáért.

 

Vitézy megerősítette: egy Tóni támogatta a kampányát

Megszűnik az LMP parlamenti frakciója, miután Csárdi Antal bejelentette a kilépését. A politikus távozását azzal indokolta, hogy pártja a kormánypárttal egyeztette a választási stratégiáját, amiről szerinte Vitézy Dávid is tudhatott. Vitézy ezt tagadja, ahogy fogalmazott:  Csárdi volt az egyetlen Tóni, aki támogatta a kampányát. 

 

A Néppárt a “Time to go” után az X-en is üzent Orbánnak

Az európai politikában eddig nem látott kampányt folytat egymás ellen az Európai Néppárt és a Fidesz – mondták Híradónknak elemzők. A Néppárt ugyanis ismét üzent: azt írták, hogy Magyarország jobb vezetést érdemel. A Fidesz kommunikációs igazgatója erre úgy reagált, hogy Magyar Péter és a Tisza Párt az európai érdekek kiszolgálója.

 

Megszólalt Obama: erre számít a novemberi elnökválasztáson

Szoros versenyre számít Barack Obama volt amerikai elnök az idei választáson. Erről Nevadában beszélt, ahol Kamala Harrisnek kampányolt. A demokrata elnökjelölt országosan két százalékponttal vezet Donald Trump előtt, hét csatatér államból pedig négyben, de a két jelölt közt minden billegő államban kicsi a különbség.

 

Kegyelmi-botrány: A DK törvényjavaslatot nyújt be

A DK törvényjavaslatot nyújt be, miután személyes adatokra hivatkozva másodfokon is elutasították, hogy megismerhessék K. Endrének, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének kegyelmi dokumentumait. A Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője elfogadhatatlannak tartja a bíróság indoklását, és támogatja a jogszabály-tervezetet. Az MSZP elnökhelyettese pedig azt hangsúlyozta híradónknak, nem hagyják annyiban az ügyet, és ki fogják deríteni, mik állhatnak a dokumentumokban.