videó

2 perces

Moszkva nélkül kezdődött meg az ukrán békecsúcs

„A békecsúcs történelmet ír majd,” - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Svájcban rendezett ukrán béketárgyalásokon annak ellenére, hogy az eseményen Moszkva nem vesz részt. Ezzel egy időben az orosz erők ukrán repülők és több száz drón lelövéséről számoltak be. Ukrajna közölte, hogy 14 orosz támadást visszavert, tíz csata pedig továbbra is zajlik.

kapcsolódó videók

 

Megint kisiklott egy vonat a Keletiben: Megszólalt a MÁV-vezér

Ismét kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál hétfő hajnalban. Az esettel kapcsolatban Vitézy Dávid azt mondta híradónknak, az elmúlt két évben jelentősen felgyorsult a vasúti pályák állagromlása, ami Lázár János felelőssége. Az építési és közlekedési minisztérium államtitkára a parlamentben ezzel szemben a baloldalt hibáztatta a közösségi közlekedés állapotáért.

 

Vitézy megerősítette: egy Tóni támogatta a kampányát

Megszűnik az LMP parlamenti frakciója, miután Csárdi Antal bejelentette a kilépését. A politikus távozását azzal indokolta, hogy pártja a kormánypárttal egyeztette a választási stratégiáját, amiről szerinte Vitézy Dávid is tudhatott. Vitézy ezt tagadja, ahogy fogalmazott:  Csárdi volt az egyetlen Tóni, aki támogatta a kampányát. 

 

A Néppárt a “Time to go” után az X-en is üzent Orbánnak

Az európai politikában eddig nem látott kampányt folytat egymás ellen az Európai Néppárt és a Fidesz – mondták Híradónknak elemzők. A Néppárt ugyanis ismét üzent: azt írták, hogy Magyarország jobb vezetést érdemel. A Fidesz kommunikációs igazgatója erre úgy reagált, hogy Magyar Péter és a Tisza Párt az európai érdekek kiszolgálója.

 

Megszólalt Obama: erre számít a novemberi elnökválasztáson

Szoros versenyre számít Barack Obama volt amerikai elnök az idei választáson. Erről Nevadában beszélt, ahol Kamala Harrisnek kampányolt. A demokrata elnökjelölt országosan két százalékponttal vezet Donald Trump előtt, hét csatatér államból pedig négyben, de a két jelölt közt minden billegő államban kicsi a különbség.

 

Kegyelmi-botrány: A DK törvényjavaslatot nyújt be

A DK törvényjavaslatot nyújt be, miután személyes adatokra hivatkozva másodfokon is elutasították, hogy megismerhessék K. Endrének, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének kegyelmi dokumentumait. A Párbeszéd-Zöldek frakcióvezetője elfogadhatatlannak tartja a bíróság indoklását, és támogatja a jogszabály-tervezetet. Az MSZP elnökhelyettese pedig azt hangsúlyozta híradónknak, nem hagyják annyiban az ügyet, és ki fogják deríteni, mik állhatnak a dokumentumokban.