videó

2 perces

Moszkva nélkül kezdődött meg az ukrán békecsúcs

„A békecsúcs történelmet ír majd,” - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Svájcban rendezett ukrán béketárgyalásokon annak ellenére, hogy az eseményen Moszkva nem vesz részt. Ezzel egy időben az orosz erők ukrán repülők és több száz drón lelövéséről számoltak be. Ukrajna közölte, hogy 14 orosz támadást visszavert, tíz csata pedig továbbra is zajlik.

kapcsolódó videók

 

Miközben Orbán levelet írt az egyetemistáknak, diákok ezrei tervezik külföldön a jövőt

Orbán Viktor a haza szolgálatára biztatja a frissen végzett egyetemistákat. Mindeközben több mint tízezer diák már a felsőoktatást is külföldön kezdi el. Egy Híradónknak nyilatkozó hallgató még bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy később Magyarországon képzeli-e el a jövőjét vagy sem. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége vonzóbbá tenné az egyetemeket, az MSZP pedig úgy látja: az elvándorló fiatalok a perspektíva hiánya miatt nem térnek vissza.

 

Hamarosan tényleg véget érhet a háború? Elemzők mondták el a véleményüket

A háború befejezésének lehetőségeiről írt facebook-posztjában a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs szerint a közelmúlt eseményei, valamint Donald Trump esetleges győzelme a novemberi amerikai elnökválasztáson elhozhatják a békét Ukrajna és Oroszország között. A híradónknak nyilatkozó korábbi külügyminiszter szerint viszont ehhez Kína hathatósabb fellépésére lenne szükség, ami azonban még várat magára.

 

Radikálisan átszervezhetik az ügyeleti rendszert Budapesten, megszólalt a mentőszolgálat

Egyharmadával csökkenhet a fővárosi orvosi ügyeletek száma - számolt be róla a Népszava. Ez azt jelenti, hogy októbertől Budapesten 23 helyett csak 13 felnőtt és 3 gyermekügyeleti pont működne. A lap szerint a Magyar Orvosi Kamara jelezte a Mentőszolgálatnak, hogy a fővárosra a három gyermekügyeleti pont kevés lesz. Az Országos Mentőszolgálat Híradónkkal azt közölte: a fővárosban bevezetendő új ügyeleti rendszer a betegek számára egyszerűen hozzáférhető, biztonságos lesz, ami jó ellátást nyújt majd. Hozzátették: az ellátó kapacitás a jelenlegihez képest nem csökken, hanem növekszik.