videó

3 perces

Semjén bejelentette: távozik a Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot

A KDNP számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Péter személye és képviselőinek felvétele az Európai Parlament néppárti frakciójába. A jobbközép Európai Néppárt elnöke, Manfred Weber pénteken Budapesten Magyar Péterrel is találkozott, hogy a párt csatlakozásáról tárgyaljanak.

kapcsolódó videók

 

Miközben Orbán levelet írt az egyetemistáknak, diákok ezrei tervezik külföldön a jövőt

Orbán Viktor a haza szolgálatára biztatja a frissen végzett egyetemistákat. Mindeközben több mint tízezer diák már a felsőoktatást is külföldön kezdi el. Egy Híradónknak nyilatkozó hallgató még bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy később Magyarországon képzeli-e el a jövőjét vagy sem. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége vonzóbbá tenné az egyetemeket, az MSZP pedig úgy látja: az elvándorló fiatalok a perspektíva hiánya miatt nem térnek vissza.

 

Hamarosan tényleg véget érhet a háború? Elemzők mondták el a véleményüket

A háború befejezésének lehetőségeiről írt facebook-posztjában a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs szerint a közelmúlt eseményei, valamint Donald Trump esetleges győzelme a novemberi amerikai elnökválasztáson elhozhatják a békét Ukrajna és Oroszország között. A híradónknak nyilatkozó korábbi külügyminiszter szerint viszont ehhez Kína hathatósabb fellépésére lenne szükség, ami azonban még várat magára.

 

Radikálisan átszervezhetik az ügyeleti rendszert Budapesten, megszólalt a mentőszolgálat

Egyharmadával csökkenhet a fővárosi orvosi ügyeletek száma - számolt be róla a Népszava. Ez azt jelenti, hogy októbertől Budapesten 23 helyett csak 13 felnőtt és 3 gyermekügyeleti pont működne. A lap szerint a Magyar Orvosi Kamara jelezte a Mentőszolgálatnak, hogy a fővárosra a három gyermekügyeleti pont kevés lesz. Az Országos Mentőszolgálat Híradónkkal azt közölte: a fővárosban bevezetendő új ügyeleti rendszer a betegek számára egyszerűen hozzáférhető, biztonságos lesz, ami jó ellátást nyújt majd. Hozzátették: az ellátó kapacitás a jelenlegihez képest nem csökken, hanem növekszik.