videó

3 perces

Orbán Viktor a gigabírságról: "Töröm a fejem, hogyan oldjuk meg, hogy nekik fájjon jobban"

"Lesznek megoldások, jobban fog fájni Brüsszelnek, mint Magyarországnak." Ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban, miután az Európai Bíróság 200 millió eurós gigabírságot szabott ki Magyarországra, ami ráadásul napi 1 millió euróval folyamatosan nő. A kormány menekültpolitikája miatt emellett további eurómilliárdoktól eshet el Magyarország. 

kapcsolódó videók

 

Küszöbön az újabb Covidjárvány, de még csak most indult a vakcinabeszerzés

Várhatóan majd csak november második felében tudnak pontosabb információt közölni arról, hogy mikortól lesznek elérhetők az új Covid-oltóanyagok. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ szerint a Covid elleni védőoltások beszerzése elindult. Közben folyamatosan emelkedik a Covid megbetegedések száma. 

 

Megint kisiklott egy vonat a Keletiben: Megszólalt a MÁV-vezér

Ismét kisiklott egy vonat a Keleti pályaudvarnál hétfő hajnalban. Az esettel kapcsolatban Vitézy Dávid azt mondta híradónknak, az elmúlt két évben jelentősen felgyorsult a vasúti pályák állagromlása, ami Lázár János felelőssége. Az építési és közlekedési minisztérium államtitkára a parlamentben ezzel szemben a baloldalt hibáztatta a közösségi közlekedés állapotáért.

 

Vitézy megerősítette: egy Tóni támogatta a kampányát

Megszűnik az LMP parlamenti frakciója, miután Csárdi Antal bejelentette a kilépését. A politikus távozását azzal indokolta, hogy pártja a kormánypárttal egyeztette a választási stratégiáját, amiről szerinte Vitézy Dávid is tudhatott. Vitézy ezt tagadja, ahogy fogalmazott:  Csárdi volt az egyetlen Tóni, aki támogatta a kampányát.