videó

3 perces

Orbán Viktor a gigabírságról: "Töröm a fejem, hogyan oldjuk meg, hogy nekik fájjon jobban"

"Lesznek megoldások, jobban fog fájni Brüsszelnek, mint Magyarországnak." Ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban, miután az Európai Bíróság 200 millió eurós gigabírságot szabott ki Magyarországra, ami ráadásul napi 1 millió euróval folyamatosan nő. A kormány menekültpolitikája miatt emellett további eurómilliárdoktól eshet el Magyarország. 

kapcsolódó videók

 

Miközben Orbán levelet írt az egyetemistáknak, diákok ezrei tervezik külföldön a jövőt

Orbán Viktor a haza szolgálatára biztatja a frissen végzett egyetemistákat. Mindeközben több mint tízezer diák már a felsőoktatást is külföldön kezdi el. Egy Híradónknak nyilatkozó hallgató még bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy később Magyarországon képzeli-e el a jövőjét vagy sem. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetsége vonzóbbá tenné az egyetemeket, az MSZP pedig úgy látja: az elvándorló fiatalok a perspektíva hiánya miatt nem térnek vissza.

 

Hamarosan tényleg véget érhet a háború? Elemzők mondták el a véleményüket

A háború befejezésének lehetőségeiről írt facebook-posztjában a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs szerint a közelmúlt eseményei, valamint Donald Trump esetleges győzelme a novemberi amerikai elnökválasztáson elhozhatják a békét Ukrajna és Oroszország között. A híradónknak nyilatkozó korábbi külügyminiszter szerint viszont ehhez Kína hathatósabb fellépésére lenne szükség, ami azonban még várat magára.

 

Radikálisan átszervezhetik az ügyeleti rendszert Budapesten, megszólalt a mentőszolgálat

Egyharmadával csökkenhet a fővárosi orvosi ügyeletek száma - számolt be róla a Népszava. Ez azt jelenti, hogy októbertől Budapesten 23 helyett csak 13 felnőtt és 3 gyermekügyeleti pont működne. A lap szerint a Magyar Orvosi Kamara jelezte a Mentőszolgálatnak, hogy a fővárosra a három gyermekügyeleti pont kevés lesz. Az Országos Mentőszolgálat Híradónkkal azt közölte: a fővárosban bevezetendő új ügyeleti rendszer a betegek számára egyszerűen hozzáférhető, biztonságos lesz, ami jó ellátást nyújt majd. Hozzátették: az ellátó kapacitás a jelenlegihez képest nem csökken, hanem növekszik.