videó

12 perces

Választási csodabogarak: bemutatjuk a választások legfurcsább jelöltjeit!

A legfurcsább jelöltek és a legfurcsább választókörzetek! Sportolók, influenszerek, politikai kalandorok! Jelöltek, akiknek ez idáig nem sok közük volt a politikához, de most valamiért mégis belevágnak! Miért indítanak egyre több celebet a pártok a választásokon? Tényleg nem a tudás, hanem az ismertség a legfontosabb? A legtöbb településen gyakorlatilag bármi előadódhat? 

György Gabriella riportja. 

kapcsolódó videók

 

1 milliárd 300 millió forint: csak a világ legdrágább gyógyszere segíthet a két debreceni kisfiún!

Két debreceni kisfiú, akiknek szülei most a világ legdrágább gyógyszerére gyűjtenek. Az injekció ára 1,3 milliárd forint. Fejenként! Ha Ádin és Beni nem kapják meg időben a várva várt gyógyszert, akkor hátralévő életüket kerekesszékben és lélegeztetőgéppel kell leélniük, ha össze tudják gyűjteni a felfoghatatlan mennyiségű pénzt, akkor a mostani állapotuk, vélhetően egy életre stabilizálódik! 

Berecz Péter filmje.

 

Választási földrajz: Ki nyert és ki vesztett a magyar vidéken?

Ki nyert, ki vesztett vidéken? Melyik városban nyert a Fidesz, és melyikben az ellenzék? Hogyan bukhatta el a Fidesz több évtized után Szolnokot és Keszthelyt, és hogyan vette vissza Miskolcot? Vidéki politikai körkép! Lehet bármit jövendölni a mostani eredményekből 2026-ra, a következő országgyűlési választásokra? 

L. Dézsi Zoltán riportja.

 

Egyre több fideszes politikus gondolja azt, hogy komolyan kell venni Magyar Pétert és Tisza Pártot

Ugyan a Fidesz megnyerte a választást, de az eddigi legrosszabb eredményét érte el. A Tisza Párt közben berobbant a politikába! Az alig 1,5 hónapos párt szinte felzabálta az ellenzéket! Mi lesz a régi ellenzéki pártokkal? Ki marad életben közölük? Annyi már látszik, hogy 2026-os országgyűlési választás kampánya gyakorlatilag máris elkezdődött. 

György Gabriella riportja.

 

Elképesztő eredmény: ugyan 41 szavazattal nyert Budapesten Karácsony, mégis új választást írna ki

Pénteken este, sokórás várakozás után az NVI bejelentette, hogy az újraszámolása után a választás végeredménye nem változott. Karácsony Gergely marad Budapest főpolgármestere. Mindössze 41 szavazatnyi különbséggel győzte le Vitézy Dávidot. A főpolgármester az újraszámlálás számára kedvező eredménye ellenére is új szavazást szeretne. Török Réka riportja.

A Heti Napló vendége Zárug Péter Farkas politológus. 

 

Lezajlottak a választási viták! Kinek ártott és ki nyert vele?

18 év után rendezett választási vitát az állami tévé! 11 párt EP listavezetője feszült egymásnak! Magyar Péter, Dobrev Klára és Deutsch Tamás is ott volt! A Kétfarkú Kutyapárt viszont egy humoristát küldött, Brutit.

És nálunk, az ATV-n is megmérettették magukat az EP-listavezetők és a fővárosi listavezetők. Választási vita értékelés a Heti Naplóban! 

György Gabriella riportja.

 

"Ez a legfontosabb Békemenet? Alighanem!" – így zajlott a tizedik Békemenet

Finisben a választási kampány! Békemenet és ellen békemenet, viták, vádak és vádaskodások a politikai ellenfelek között. Háború vagy béke, ez a tét? Tényleg mindent megérnek a mandátumok? Összefoglaltuk a választások előtti utolsó hét legfontosabb eseményeit! 

L. Dézsi Zoltán riportja.