videó

4 perces

Gyurcsány szerint az unokatestvére, Öcsi is lenne annyira jó, mint Magyar Péter

Egy tévéhez is nagyobb garanciát adnak, mint Magyar Péter jelöltjeihez - írta a közösségi oldalára Gyurcsány Ferenc, aki szerint akár az unokatestvére, Öcsi is lenne annyira jó, mint a Tisza párt alelnöke, és ő ráadásul még vitázni is kiállna. Magyar Péter mindeközben Csongrád Csanád vármegyében folytatja országjárását, Orbán Viktor pedig a Pest vármegyei Tinnyén járt.

kapcsolódó videók

 

Moszkva nélkül kezdődött meg az ukrán békecsúcs

„A békecsúcs történelmet ír majd,” - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Svájcban rendezett ukrán béketárgyalásokon annak ellenére, hogy az eseményen Moszkva nem vesz részt. Ezzel egy időben az orosz erők ukrán repülők és több száz drón lelövéséről számoltak be. Ukrajna közölte, hogy 14 orosz támadást visszavert, tíz csata pedig továbbra is zajlik.

 

Hamarosan ellephetik a tanári pályát a katonák

Tanárnak képezhetik át az 55 év feletti katonákat, a parlament mindezt egy salátatörvényben fogadta el, a státusztörvény módosításaként, így a honvédeket átvezényelhetik a tankerületekhez. A pedagógus szakszervezetek elképesztőnek találják a törvényt, a PDSZ szerint a jogszabály a pedagógus pálya lenézéséről szól. 

 

Jön az iskola mobilozás tiltása

Egységes szabályokat kíván a kormány bevezetni az iskolai mobiltelefonhasználat terén. Jelenleg az iskolák saját házirendjei szabályozzák a mobil eszközökkel kapcsolatos szabályokat. Semjén Zsolt most egy kilencvenoldalas, számtalan törvény módosítását tartalmazó salátatörvényben benyújtott javaslat részeként kívánja a szabályozást egységesíteni.   

 

Főpolgármester-választás: végeztek a szavazatok ellenőrzésével

Pénteken a Nemzeti Választási Bizottságban átvizsgálták azt a 24 600 szavazólapot, amit a főpolgármesteri választáson érvénytelennek minősítettek. Adásunkig nem érkezett meg az eredmény. Annyi azonban már napközben kiderült, hogy százas nagyságrendben találtak olyan érvényes szavazatokat, amelyeket a választás estéjén érvénytelennek nyilvánítottak.

 

Semjén bejelentette: távozik a Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot

A KDNP számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Péter személye és képviselőinek felvétele az Európai Parlament néppárti frakciójába. A jobbközép Európai Néppárt elnöke, Manfred Weber pénteken Budapesten Magyar Péterrel is találkozott, hogy a párt csatlakozásáról tárgyaljanak.

 

Orbán Viktor a gigabírságról: "Töröm a fejem, hogyan oldjuk meg, hogy nekik fájjon jobban"

"Lesznek megoldások, jobban fog fájni Brüsszelnek, mint Magyarországnak." Ezt mondta Orbán Viktor az állami rádióban, miután az Európai Bíróság 200 millió eurós gigabírságot szabott ki Magyarországra, ami ráadásul napi 1 millió euróval folyamatosan nő. A kormány menekültpolitikája miatt emellett további eurómilliárdoktól eshet el Magyarország.