videó

Körbenéztünk Európában: Máshol is egymás szapulásával kampányolnak a pártok?

Egész Európában zajlik az Európai választások kampánya. Megnéztük, mi a helyzet Németországban, Ausztriában, Szlovákiában és Romániában. Máshol is a mocskolódás a legfőbb kampányeszköz? 

kapcsolódó videók

 

Tényleg magyar találmány a csuklós busz? Kiderítettük!

A városi közlekedés egyik legikonikusabb járműve a csuklós busz, amelyről úgy tudjuk, hogy magyar találmány. Legenda, vagy valóság, hogy a magyarok találták fel a csuklós buszt? Tényleg leselejtezett buszokból készült az első csuklós? Világszenzáció, vagy kényszer szülte sufnituning volt az első harmonikabusz? 

L. Dézsi Zoltán riportja. 

 

Karsai kontra Magyarország: Van-e jogunk dönteni a saját a halálunkról?

Ilyen még nem volt! Először vitáztak bírók és ügyvédek Karsai Dániel küzdelméről. Meg lehet változtatni a 140 éves magyar büntetőjogot? A strasbourgi döntés és Dani ügye egész Európára hatással lehet? És persze a nagy kérdés: van-e jogunk dönteni a saját a halálunkról? 

Török Réka riportja. 

 

Választási csodabogarak: bemutatjuk a választások legfurcsább jelöltjeit!

A legfurcsább jelöltek és a legfurcsább választókörzetek! Sportolók, influenszerek, politikai kalandorok! Jelöltek, akiknek ez idáig nem sok közük volt a politikához, de most valamiért mégis belevágnak! Miért indítanak egyre több celebet a pártok a választásokon? Tényleg nem a tudás, hanem az ismertség a legfontosabb? A legtöbb településen gyakorlatilag bármi előadódhat? 

György Gabriella riportja. 

 

Fico már túl van az életveszélyen, állapota azonban továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnököt szerdán lőtte meg egy 71 éves férfi, aki békemozgalmár és neonáci aktivista is volt korábban. A miniszterelnök túl van az életveszélyen, állapota azonban továbbra is súlyos, felépülése sokáig tart – igy nyilatkozott a szlovák miniszterelnök-helyettes. Szlovákiából kapcsoljuk Horváth-Szomolai Andrea újságírót.

 

Fergeteges Korda-buli az Arénában! – ilyen volt a KORDA 85

Ilyen amikor reptérré változik a Papp László Sportaréna! Az ország Gyurija karrierje egyik legnagyobb koncertje előtt állt! Születésnapi gigashow! De vajon ez élete legfontosabb napja, vagy már a 90 éves bulira készül? Megtaláltuk a nézők között a legfiatalabb, illetve a legidősebb Korda rajongót. És megmutatjuk azt is, hogyan zajlottak a kulisszák mögötti pillanatok a színpadra lépés előtt. 

L. Dézsi Zoltán filmje.