videó

Elraboltak és láncra verve tartottak egy debreceni férfit adóssága miatt

Nemzetközi körözést adtak ki két ukrán-magyar kettős állampolgár ellen. Három magyar segítőjüket elfogták. Azzal vádolják őket, hogy elraboltak és fogvatartottak egy debreceni férfit. 50 ezer eurós tartozást kívántak így behajtani, és ennek azzal is nyomatékot adtak, hogy a férfit láncon tartották, és rendszeresen verték. 

kapcsolódó videók

 

EP-listavezetők vitája: Magyar Péter és Dobrev Klára is elutasítja az MTVA-s szabályokat

A köztévé által szervezett vitára készülnek az európai parlamenti listavezetők. Dobrev Klára nem a mélygarázson keresztül, hanem a főbejáraton át érkezik a ma esti rendezvényre. Magyar Péter levelet címzett a vezérigazgatónak, amelyben azt kérte, bármilyen bejátszást, amit akár a TISZA Pártról, akár személyesen róla adnának le a vitán, előzőleg küldjék meg neki.

 

A drágulással karöltve valami más is megjelent a boltokban

Egyre többen járnak megélhetésből lopni a boltokba Magyarországon. Az élelmiszer-infláció miatt szinte minden áruházláncnál drasztikusan megnőtt a bolti lopások száma. Akad olyan boltos aki a szegényeknek ingyen ad egy egy szendvicset.  

 

Itt a friss választási matek: most ilyenek a pártok EP-esélyei

Többen gondolják előnyösnek Magyarország uniós tagságát, mint öt évvel ezelőtt- ez derült ki a Závecz Intézet közvéleménykutatásából. Egy másik, az Euraktiv által készített felmérés pedig azt állapította meg, hogy a Fidesz kevesebb képviselői helyre számíthat az Európai Parlamentben, mint 2019-ben.

 

Orbán Viktor: sosem fogunk magyar fiatalokat küldeni mások háborújába

A DK szerint gyávaság a Fidesztől, ha nem vesz részt a pénteki rendkívüli parlamenti ülésen, amit az ellenzéki pártok a külügyminisztérium informatikai rendszerének feltörése és a köztársasági elnökkel szembeni vádak miatt kezdeményeztek. A Fidesz nélkül az ülés határozatképtelen lesz. Közben egyre sűrűbbek a kampány eseményei.