videó

Kiderült, mennyi ittas sofőr akadt a rendőrség horogára húsvétkor – rengeteg!

327 ittas sofőr igazoltatott a rendőrség húsvétkor. Ellenük közigazgatási vagy büntetőeljárás indult. Azoknak, akiknek bevonták a jogosítványát, utánképzésre kell menniük, okmányuk visszaszerzése pedig akár több százezer forintba is kerülhet. 

kapcsolódó videók

 

Itt az Orbán-kormány újabb terve, hamarosan debütálhatnak a gyógyszerautomaták

Gyógyszerautomaták segítségével oldaná meg a kormány, hogy az emberek orvossághoz jussanak olyan körzetekben, ahol nem működik ügyeletes gyógyszertár. A híradónk által megkérdezett szakértők üdvözlik az ötletet, a gyógyszerészek körében ugyanakkor ellenérzéseket váltott ki Takács Péter államtitkár javaslata. A kezdeményezés egyébként főként a gyermek-gyógyszereket érinti.

 

Valami nagyon nem stimmel a Lánchíd felújítása körül, a Fidesz korrupciót sejt a háttérben

Másfél milliárd forintot utalt át a Lánchidat felújító A-Híd Zrt. egy számlagyár-gyanús cégnek - ez derült ki a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal friss jelentéséből. Az érintett vállalkozás tagadja a vádakat. A Fidesz korrupciót, a Főváros viszont kampányt sejt a jelentés hátterében. A Jobbik vizsgálóbizottság felállítását sürgeti.

 

Magyar Péter végre elárulta, hogy kivel lenne hajlandó együttműködni

Ügyek mentén esetleg elképzelhetőnek tartanak egy majdani együttműködést egyes ellenzéki pártok Magyar Péterrel, de vannak fenntartásaik - derült ki a híradónknak adott pártvezetői nyilatkozatokból. Magyar Péter az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos nyilatkozatát keményen bírálta több ellenzéki politikus. Magyar Péter pedig úgy nyilatkozott híradónknak: azzal tud együttműködni, aki elfogadja közössége 12 pontját. De csak akkor, ha már megvan a választási eredmény. Azt viszont nem tisztázta, hogy melyik választásra gondol.

 

Irán bármelyik pillanatban megtámadhatja Izraelt

48 órán belül támadást indíthat Izrael ellen Irán – erről írt csütörtökön a Wall Street Journal. A lap forrásai szerint a Forradalmi Gárda tervei közt a zsidó állam északi és déli részére mért rakétacsapások is szerepeltek, de Hámenei ajatollah még mérlegel. A perzsa ország így torolná meg azt az Izraelnek tulajdonított damaszkuszi támadást, amelyben két iráni tábornok meghalt.

 

Bajban vannak a nyugdíjasok, rossz hír jött a nyugdíjprémiumról

A kormány 20 és fél-milliárd forintot tett félre 2024-ben a nyugdíjprémiumra, Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanakkor a csütörtöki kormányinfón bejelentette: mivel mindössze 2 és fél százalékos gazdasági növekedést várnak idén, így nem lesz extra juttatás a nyugdíjasok számára.