videó

Idén a tavalyinál is drágább lesz a húsvét

Idén többet kell fizetni a hazai kötözött sonkáért a piacokon, mint tavaly. A Magyar Húsipari Szövetség szerint a gyors pácolt sonkáknál a kilogrammonkénti ár 1800 forint körül mozog, míg a hagyományos érlelésű sonkáknál 3500 forintnál kezdődik a kilónkénti ár, a különlegesebb húsoknál pedig, akár 6 ezer is lehet. A tojás darabja 30 és 90 forint között mozog.

kapcsolódó videók

 

Mi lesz az izraeli válasz az iráni támadásra?

A híradónknak nyilatkozó elemzők is csak találgatják, hogy milyen lehet az izraeli válaszcsapás Irán ellen. Abban nagyjából egyetértenek, hogy az eszkaláció egyik félnek sem érdeke, éppen ezért az okos döntés Izrael részéről az volna, ha egyáltalán nem, vagy csak mérsékelt módon intézne megtorló támadást Irán ellen. 

 

Új napelemes pályázatot indít idén az energiaügyi minisztérium

A napelem szövetség szerint pályázatok helyett a napelemeseknek annyiért kellene eladniuk az áramot, mint amennyiért megveszik, így pedig népszerűbbek lennének a beruházások. Közben az energiaügyi miniszter azt is kijelentette: nem igaz, hogy a kormány drágán veszi az orosz gázt. 

 

Tarolt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a XII. kerületi ellenzéki előválasztáson

Kovács Gergely lesz a kormánypárti Fonti Krisztina egyik kihívója június 9-én. A kerület 12 egyéni önkormányzati választókörzetéből 8-ban a Kutyapárt állíthat jelöltet. Elindult az előválasztás az ötödik kerületben is, ahol a megállapodásban részt vevő ellenzéki pártok jelöltje a független Juhász Péter áll szemben Kovács Alex Gáborral, a Tiéd a Belváros Egyesület politikusával. 

 

Itt az Orbán-kormány újabb terve, hamarosan debütálhatnak a gyógyszerautomaták

Gyógyszerautomaták segítségével oldaná meg a kormány, hogy az emberek orvossághoz jussanak olyan körzetekben, ahol nem működik ügyeletes gyógyszertár. A híradónk által megkérdezett szakértők üdvözlik az ötletet, a gyógyszerészek körében ugyanakkor ellenérzéseket váltott ki Takács Péter államtitkár javaslata. A kezdeményezés egyébként főként a gyermek-gyógyszereket érinti.