videó

Új-Zélandról szervez ingyenes üdüléseket daganatos betegeknek egy segítőkész magyar

Tamás ingyenes üdülőszállást biztosít daganatos betegeknek, ez az úgynevezett "Időház".

Drávai Tamás, az Időház alapítója létrehozott egy olyan szervezetet, amiből eddig egyetlen egy forint haszna sem származott. Számára az a haszon, amit lelkileg visszakap azoktól a daganatos betegségben szenvedő emberektől, akik az ő segítségével vehetnek egy mély levegőt és felejthetik el pár napra mindazt a borzalmat, amin keresztül kellett és kell menniük.

Török Réka filmje. 

kapcsolódó videók

 

Akiknek két születésnapjuk van: szervtranszplantált gyerekek, akiktől mindannyian sokat tanulhatunk!

Megható és egyben megrázó történetek a Heti Naplóban! Gyermekek és szüleik mesélnek az őket ért megpróbáltatásokról azok után, hogy mások tragédiája adott új esélyt nekik.

24. alkalommal táboroztak szervtranszplantált gyermekek a szüleikkel és testvéreikkel a Balatonnál, Berecz Péter és stábja pedig betekinthetett a családok legintimebb pillanataiba.

Ha támogatni szeretné az alapítvány munkáját, az alábbi számlaszámra való utalással megteheti:
Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért
Bankszámlaszám: 10200885-32611135
Kapcsolat: https://transalap.hu/

 

Visszatért az üvegvisszaváltási rendszer, de még bőven vannak zökkenők

Üveg, PET-palack és alumínium doboz: Kinek, hogy megy az üvegvisszaváltás? Könnyen, vagy nehezen? Júliustól már csak a visszaváltható palackok hozhatók forgalomba! Hatalmas nyűg az egész vagy ez a minimum, amit megtehetünk a környezetünkért? Sváby András és György Gabi is letesztelte a rendszert. Íme az eredmény!

 

Három a magyar igazság! Karácsony Gergely maradt Budapest főpolgármestere

Eldőlt! Három számolás kellett ahhoz, hogy mindenki elfogadja az eredményt. Karácsony Gergely maradt Budapest főpolgármestere, 293 szavazattal előzte meg Vitézy Dávidot. De mit jelent a választásokba vetett bizalom szempontjából a Budapesten kialakult helyzet? A szoros körzetekben innentől kezdve ez lesz a rutin? Számolás, újraszámolás, újra-újraszámolás? 

Török Réka riportja.

 

Sokkolta a világot a Trump elleni merénylet, több mint 40 éve nem volt hasonló Amerikában

Szombat este többször is rálőttek Donald Trumpra Pennsylvaniában. A volt amerikai elnök a fülén sérült meg. Egy 20 éves férfi, bizonyos Thomas Matthew Crooks volt az elkövető, akit a lövések leadása után azonnal lelőtt a helyszínt biztosító egyik mesterlövész. A fiúnak nem volt büntetett előélete. Két éve érettségizett és kiváló tanuló volt.

Az Egyesült Államokbók kapcsoljuk Vujity Tvrtko-t, a Heti Napló tudósítóját.

 

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Kevesen tudják, hogy az 1968-ban bemutatott Egri csillagok valójában egy remake volt, merthogy az eredetit 1923-ban forgatták. Ebből a verzióból találtak meg most rég elveszettnek hitt filmkockákat. Hol voltak 100 évig az első film képkockái? Hogy kerültek most elő? Ki volt az első Jumurdzsák, és miért nem Egerben forgatták az ostrom jeleneteket?

L. Dézsi Zoltán filmje. 

 

Öndiagnózis: nem jó ötlet a neten keresgélni, ha betegek vagyunk?

Öndiagnózis: elhamarkodott következtetések, veszély vagy segítség? Biztos, hogy barátunk a Google? Tényleg az internet lett az orvosok legnagyobb konkurenciája? Tudta, hogy többen keresnek rá arra, hogy mi lehet a betegségük, mint a süteményreceptekre? Az internet képes kiváltani a szakorvosokat? A jövőben gombnyomásra fogunk gyógyulni? Török Réka riportja.