videó

Mi lesz így a betegekkel? A magánellátásba menekülnek az orvosok

Csupán 55 százalék tervezi az orvosoknál, hogy a jelenlegi óraszámban továbbra is csak az állami egészségügyben dolgozzon. 26 százalékuk viszont részben a magánellátásban vállalna munkát, a közellátásban betöltött státusza rovására - derül ki a Magyar Orvosi Kamara felméréséből. A MOK vizsgálatából ugyanakkor az is látszik, hogy nem a pénz motiválja az orvosokat, ugyanis nem tudnának a mostaninál több beteget ellátni a jelenlegi leterheltség és az infrastrukturális adottságok mellett.

kapcsolódó videók

 

Elraboltak és láncra verve tartottak egy debreceni férfit adóssága miatt

Nemzetközi körözést adtak ki két ukrán-magyar kettős állampolgár ellen. Három magyar segítőjüket elfogták. Azzal vádolják őket, hogy elraboltak és fogvatartottak egy debreceni férfit. 50 ezer eurós tartozást kívántak így behajtani, és ennek azzal is nyomatékot adtak, hogy a férfit láncon tartották, és rendszeresen verték. 

 

Újabb település elfoglalását jelentették be az oroszok Ukrajnában

Odesszát és Kijevet is drónokkal lőtték az orosz erők a hajnali órákban. Eközben a magyar kormány továbbra is blokkolja az Ukrajnának küldött uniós támogatást, arra hivatkozva, hogy Ukrajna 14, a Richter által forgalmazott gyógyszer engedélyét vissza akarja vonni. 

 

Magyar Péter azt állítja, hogy pártja népszerűbb a DK-nál

Dübörög a kampány. Budapest után a vidéket is a nyakukba vették a politikusok. Közben Magyar Péter és a DK is azt bizonygatja, hogy saját EP-listájuk a legnépszerűbb az ellenzéki oldalon. Az elemzők megosztottak: van, aki a kétosztatú politika végét, és a harmadik pólus megjelenését jósolja, más a centrális erőtér megmaradását hangsúlyozza a Tisza párt feltűnésével. 

 

Nincs menekvés, feljelentik Balog Zoltánt a Zsinati Bíróságon

Eljárást kezdeményeznek a Zsinati Bíróságnál annak a nyílt levélnek a szerzői, akik követelik Balog Zoltán leváltását. A petíciót a református egyház tagjai indították. A levél aláírói úgy gondolják, Balog egy látszólagos taktikai visszalépés után az egyház vezetője maradt, pedig magatartásával rossz hírét keltette a református egyháznak.

 

A kormány hamarosan újra befagyaszthatja az üzemanyagárakat

Nagy Márton javasolni fogja, hogy a kormány avatkozzon be az üzemanyag-árakba. Korábban a tárcavezető attól tette függővé, hogy a kabinet belenyúljon az üzemanyag-piacba, ha a számok igazolják, hogy a régiós középmezőny fölé csúsztak az árak az elmúlt időszakban. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint azonban az adó mértékét kellene csökkenteni.