videó

Hetek óta gyanús autós köröz Zákányban, állítólag egy kislányt akart elvinni

Egy sötét színű, horvát rendszámos személyautótól félnek sokan a Somogy és Zala határán fekvő Zákányban. Két-három hete tűnt fel először a faluban és akkor egy tizenkét éves kislányt akart a sofőr kocsiba csalni. A kislány megijedt, elmenekült. Akkor egy ház kamerájának felvételeit tették közzé a helyiek, de azon sem az autó, sem a vezetője nem volt beazonosítható. 

kapcsolódó videók

 

Irán bármelyik pillanatban megtámadhatja Izraelt

48 órán belül támadást indíthat Izrael ellen Irán – erről írt csütörtökön a Wall Street Journal. A lap forrásai szerint a Forradalmi Gárda tervei közt a zsidó állam északi és déli részére mért rakétacsapások is szerepeltek, de Hámenei ajatollah még mérlegel. A perzsa ország így torolná meg azt az Izraelnek tulajdonított damaszkuszi támadást, amelyben két iráni tábornok meghalt.

 

Bajban vannak a nyugdíjasok, rossz hír jött a nyugdíjprémiumról

A kormány 20 és fél-milliárd forintot tett félre 2024-ben a nyugdíjprémiumra, Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanakkor a csütörtöki kormányinfón bejelentette: mivel mindössze 2 és fél százalékos gazdasági növekedést várnak idén, így nem lesz extra juttatás a nyugdíjasok számára.