videó

Olyan tüntetés volt péntek este Budapest belvárosában, amilyet már nagyon régen láttunk

Várható volt, hogy sokan leszenek, de ekkora tömegre talán senki nem számított. Több tízezres tömeg gyűlt össze péntek este a Hősök terén, hogy a gyermekvédelemért tüntessen. Az influenszerek által meghirdetett eseményen adománygyűjtés is volt, aminek összege már átlépte a 100 millió forintot. 

Berecz Péter összefoglalója. 

kapcsolódó videók

 

Módosulnak a jogszabályok, januártól kötelező lesz szűrővizsgálatokra járni

Magánügy vagy közügy? Januártól kötelező lesz méhnyak, vastag-végbél és emlőszűrésre járni! Több ezer emberélet lenne megmenthető évente, mégis óriási a felháborodás a közösségi médiában. Vajon felkészült a magyar egészségügyi rendszer a tömeges szűrővizsgálatokra? Helyes, hogy a kormány kötelezővé tett több szűrővizsgálatot? 

Török Réka riportja. 

 

Megszólalt a kisfiút felrúgó karateedző: áll a felelősségre vonás elé

Minden idők egyik legvisszataszítóbb története! Egy karate edző hatalmasat rúgott egy kisgyerekbe a szolnoki kalandparkban. A történet lehet, hogy soha nem derült volna ki, ha nem rögzítette volna egy térfigyelő kamera. Összefoglaltuk mi történt pontosan.

A Heti Napló vendége Horváth Lóránt ügyvéd, a Heti Napló állandó jogi szakértője.

 

Joe Biden visszalépett: Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Az utóbbi hetekben egyre többen gyakoroltak nyomást a Demokrata Párt elnökjelöltjére annak érdekében, hogy vonuljon vissza a jelöltségtől. És bár Joe Biden kezdetben határozottan kijelentette, szó sem lehet ilyesmiről, most mégis megtörtént rendkívüli bejelentés: visszavonul az elnökjelöltségtől.

Vujity Tvrtko jelentkezik az Egyesült Államokból. 

 

Akiknek két születésnapjuk van: szervtranszplantált gyerekek, akiktől mindannyian sokat tanulhatunk!

Megható és egyben megrázó történetek a Heti Naplóban! Gyermekek és szüleik mesélnek az őket ért megpróbáltatásokról azok után, hogy mások tragédiája adott új esélyt nekik.

24. alkalommal táboroztak szervtranszplantált gyermekek a szüleikkel és testvéreikkel a Balatonnál, Berecz Péter és stábja pedig betekinthetett a családok legintimebb pillanataiba.

Ha támogatni szeretné az alapítvány munkáját, az alábbi számlaszámra való utalással megteheti:
Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért
Bankszámlaszám: 10200885-32611135
Kapcsolat: https://transalap.hu/

 

Visszatért az üvegvisszaváltási rendszer, de még bőven vannak zökkenők

Üveg, PET-palack és alumínium doboz: Kinek, hogy megy az üvegvisszaváltás? Könnyen, vagy nehezen? Júliustól már csak a visszaváltható palackok hozhatók forgalomba! Hatalmas nyűg az egész vagy ez a minimum, amit megtehetünk a környezetünkért? Sváby András és György Gabi is letesztelte a rendszert. Íme az eredmény!