videó

Súlyos gluténérzékenysége miatt fogyott 15 kilót az ATV műsorvezetője, brutálisan legyengült

Az egyik leggyakrabban emelgetett téma manapság a gluténérzékenység. Valóban több lett a lisztérzékeny (gluténérzékeny) ember? Népbetegség, vagy veszélyes táplálkozási divat? Egy egészséges embernek tényleg jó a glutén- vagy mindenmentes étkezés? Téves vagy helytálló az az elképzelés, hogyha a kenyerünk mentes, akkor egészséges is? 

Török Réka riportfilmje.

kapcsolódó videók

 

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Kevesen tudják, hogy az 1968-ban bemutatott Egri csillagok valójában egy remake volt, merthogy az eredetit 1923-ban forgatták. Ebből a verzióból találtak meg most rég elveszettnek hitt filmkockákat. Hol voltak 100 évig az első film képkockái? Hogy kerültek most elő? Ki volt az első Jumurdzsák, és miért nem Egerben forgatták az ostrom jeleneteket?

L. Dézsi Zoltán filmje. 

 

Öndiagnózis: nem jó ötlet a neten keresgélni, ha betegek vagyunk?

Öndiagnózis: elhamarkodott következtetések, veszély vagy segítség? Biztos, hogy barátunk a Google? Tényleg az internet lett az orvosok legnagyobb konkurenciája? Tudta, hogy többen keresnek rá arra, hogy mi lehet a betegségük, mint a süteményreceptekre? Az internet képes kiváltani a szakorvosokat? A jövőben gombnyomásra fogunk gyógyulni? Török Réka riportja.

 

Új módszerekkel rabolnak ki bennünket, mindenki veszélyben van, aki nem kispárnában tartja a pénzét

Már egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy a bűnözés áttolódott az online térbe! Csak tavaly 23 milliárd forintot csaltak ki online csalók az áldozatok számláiról. Ez brutális összeg! És ennek a 23 milliárdnak a nagy része telefonos csalásokon keresztül folyt be. De mi tesz a rendőrség, és mit tesznek a bankok? Tényleg bárki áldozattá válhat? 

György Gabriella riportja.