videó

6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak: az idősek szerint ez nagyon kevés

A nyugdíjas szervezetek pedig arra figyelmeztetnek, hogy a boltokban ennél sokkal nagyobb a drágulás. Varga Mihály tegnap jelentette be a jövő évi nyugdíjemelés mértékét. A 6 százalékot azzal indokolta, hogy a Pénzügyminisztérium előrejelzései szerint a jövő évi infláció nem lesz magasabb, mint 6 százalék.

Hirdetés

kapcsolódó videók

 

Brutálisan megdrágulnak a fenyőfák az ünnepek előtt

Megoszlik a termelők árképzési stratégiája az idei karácsonyfa-szezonban. Volt olyan, aki azt mondta híradónknak, hogy tavalyhoz képest nem emelt árat. A költségek miatt azonban sokan kénytelenek lesznek akár 10-15 százalékot is emelni. A végső fogyasztói ár meghatározása azonban a kereskedőkön múlik.

 

Nem bír az ország a havazással, a hétvégén is fennakadások voltak

Ismét erős havazás volt reggel Budapesten. Sokan az igazi, téli időt kihasználva felmentek a normafára, ahol szánkóztak és hógolyóztak. A BKK tájékoztatása szerint ez nem okozott komolyabb fennakadást a fővárosi közlekedésben. Az országos vonatközlekedésben azonban okozott némi gondot az időjárás.

 

Nagyon berágtak a magyar kamionosok, blokád alá vonják a határátkelőhelyet

Blokád alá vonják a magyar kamionosok a záhonyi határátkelőt az ukrán áruszállítók miatt. Az Európai Unió a háborús helyzetre való tekintettel engedélyezte az ukrán áruszállítóknak az uniós piacon történő megjelenést. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára azt mondta: tarthatatlan a helyzet, az ukrán áruszállítók megjelenése az uniós piacon több száz magyar vállalkozást hozott lehetetlen helyzetbe. A figyelemfelkeltő akciójuk év végéig is eltarthat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés