Nagyvilág

Megölték az ukrán delegáció egyik tagját, hétfőn folytatódnak a béketárgyalások - élő tudósítás

Videón, ahogy az oroszok elfoglalnak egy ukrán katonai bázist
március. 5. szombat 18:57

Az orosz haderő tegnapelőtt foglalta el az Ukrajna déli részén található Herszont és a térségében működő katonai támaszpontot, az orosz védelmi minisztérium pedig ma videót tett közzé a hátrahagyott eszközökről, köztük nagyobb mennyiségű ukrán katonai járműről is. (Potfolio)

 

Katonák szállhattak meg egy ukrán pszichiátriai intézetet
március. 5. szombat 18:29

Az ukrán Hromadske hírportál szerint katonák elfoglaltak egy pszichiátriai intézetet a Kijevtől 60 kilométerre lévő Borodjanka területén – írja a Telex. Az ukrán lap értesülései szerint 670 beteg ragadt bent a kórházban.

A hírt a kijevi régió kormányzója is megerősítette hivatalos Telegram-csatornáján. Olekszej Kuleba azt állítja, hogy „kadiroviták”, azaz Ramzán Kadirov csecsen elnökhöz hű elit csecsen alakulatok szállták meg az intézetet

A Prada és a Puma felfüggeszti oroszországi tevékenységét
március. 5. szombat 18:25

A Pumának 100 üzlete van Oroszországban. (Telex)

Putyinnal tárgyalt Moszkvában az izraeli miniszterelnök
március. 5. szombat 18:04

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök szombaton Moszkvában tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel - jelentette be Bennett szóvivője Jeruzsálemben.

Izrael az elmúlt napokban már ajánlkozott békeközvetítőként Oroszország Ukrajna ellen február 24. óta tartó háborújában.

Hétfőn folytatódnak a béketárgyalások
március. 5. szombat 17:33

Hétfőn folytatódnak a béketárgyalások Oroszország és Ukrajna között – közölte az ukrán fél.

 

 

Folytatódnak a harcok
március. 5. szombat 16:56

Oroszország a tűzszünet után folytatja az "offenzivát" az ukránok ellen. (AFP)

Lengyelország nem fogja elismerni a háború által előidézett területi változásokat
március. 5. szombat 16:48

„Lengyelország soha nem fogja elismerni az orosz agresszió által előidézett területi változásokat” Ukrajnában – jelentette ki Zbigniew Rau lengyel külügyminiszter, miután a lengyelországi Rzeszowban találkozott Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel.

Rau hangsúlyozta: az oroszok törvénytelenül és provokáció nélkül támadták meg Ukrajnát, és közben a civil lakosságot is terrorizálják

Guardiola Ukrajnáról: a NATO és az európai országok kudarcot vallottak
március. 5. szombat 16:35

„A politikusok megakadályozhatnák ezeket a dolgokat, végül mégis megtörténnek, mert teljes mértékben kudarcot vallanak. Ez azért történhet meg, mert képtelenek megoldani egy ilyen helyzetet. A NATO és az európai nemzetek kudarcot vallottak” – idézi Pep Guardiolat, a Manchester City menedzserét az M4 Sport.

Vöröskereszt szerint szombaton már nem lesz kimenekítés Mariupolból
március. 5. szombat 15:21

Nagy valószínűséggel nem fog megkezdődni szombaton az orosz ostrom alatt álló kelet-ukrajnai Mariupol és Vonovakta a polgári lakosainak kimenekítése - közölte a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC) szombaton Genfben.

Az ukrán kormány az ICRC-t tekinti a humanitárius folyosók biztonságos működtetését lehetővé tevő tűzszünet ellenőrének, ám a mariupoli városvezetés szombati közlése szerint az orosz erők nem tartják be a tűzszünetet a városból kivezető folyosó teljes hosszán.

A vöröskereszt a közleményben leszögezte, hogy folyamatos párbeszédet folytatnak a konfliktusban érintettekkel a civilek biztonságos kijutásáról, ugyanakkor a mariupoli történésekről szombaton érkezett felvételek "szívszaggatóak".

Megölték az ukrán tárgyalódelegáció egyik tagját
március. 5. szombat 14:50

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) egy letartóztatási kísérlet során megölte az ukrán tárgyalódelegáció egyik tagját. A Kyiv Independent a Ukrajinszka Pravda értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy „erős bizonyítékok” utalt arra, hogy a férfi információkat szivárogtatott ki az oroszoknak.