Nagyvilág

Felrobbantottak egy hidat Kijevben, kijárási tilalmat vezettek be - élő tudósítás

Ukrajna lezárja a határokat Oroszország és Fehéroroszország felé
február. 26. szombat 20:23

- jelentette be Ukrajna miniszterelnöke, Denys Shmyhal. A Telegramon közzétett videónyilatkozatában Shmyhal azt mondta, hogy Oroszországból és Fehéroroszországból csak ukrán állampolgárok léphetnek át Ukrajnába.

Azt nem közölte, hogy a határzár mikor lép életbe.

Bunkereket készítenek elő
február. 26. szombat 20:17

Elkezdték előkészíteni a bunkereket, 37 pince van, ebből négyet tudtak olyan helyzetbe hozni, hogy 800-1000 embernek tud menedéket adni – mondta a Rendkívüli Egyenes Beszéd című műsorunkban Novák András, aki Beregszászban tartózkodik

Kijevben estére városszerte légvédelmi szirénákat lehet hallani
február. 26. szombat 19:57

- számolt be a Telex helyszíni tudósítója. 

20 év után távozik Roman Abramovics a Chelsea éléről
február. 26. szombat 19:40

Az orosz milliárdos maga jelentette be, hogy átadta a klub vezetését egy alapítványnak. 

A Chelsea FC közel 20 éves tulajdonlásának ideje alatt mindig is úgy tekintettem a szerepemre, mint a klub gondozójára, akinek az a feladata, hogy biztosítsa, hogy a lehető legsikeresebbek legyünk, mint ma, és építkezzünk, miközben pozitív példája legyünk a közösségünknek. Mindig a klub érdekeit szem előtt tartva hoztam meg a döntéseket. Továbbra is elkötelezett vagyok ezen értékek mellett. Ezért bízom ma a Chelsea jótékonysági alapítványának kuratóriumára a Chelsea FC gondozását és felügyeletét - írta Abramovics. 

Portugália katonákat küld Ukrajnába
február. 26. szombat 19:27

Nemrég a holland kormány is bejelentette, hogy 200 rakétával segítik Ukrajnát, a csehek már korábban megtették ezt. Portugália viszont nem fegyverrel, hanem 175 katonával segíti a védekezést.

Kibertámadás érte a Kreml honlapját
február. 26. szombat 19:11

Dmitrij Peszkov szombaton azt közölte: kibertámadások célpontjává vált a Kreml honlapja – írta meg a CNN. „A támadások folyamatban vannak”– mondta Peszkov, a Kreml szóvivője ugyanakkor tagadta, hogy az Anonymus hackercsoport állna a háttérben. A CNN cikke szerint egyes orosz kormányzati honlapok, köztük a Kreml és a védelmi minisztérium honlapjai már harmadik napja nem működnek.

Rakétákat küldenek a németek az ukránoknak
február. 26. szombat 19:05

Az AFP arról ír, a németek eddig fegyverekkel nem támogatták az ukránokat, most viszont 1000 páncélhárító rakétát és 500 légelhárító rakétát küldenek Ukrajnába. 

Leszedik az útjelző táblákat Ukrajnában
február. 26. szombat 18:56

Az egész ország területén, beleértve a települések nevét jelző táblákat is – írja a Telex az ukrán közútkezelő hivatal Facebook-bejegyzése alapján. A táblák eltüntetésének a célja, hogy az oroszok ne tudjanak jól tájékozódni. 

Tüntettek a Hősök terénél
február. 26. szombat 18:20

Az Egység nevet viselő, budapesti ukrán közösség szombaton, 16 órai kezdettel tartott demonstrációt az orosz nagykövetség előtt - számolt be a 24.hu. "Támogassuk Ukrajnát az orosz agresszió elleni harcban, a béke és a szuverenitása megőrzése érdekében!" - írták az esemény leírásában.

 

 

Ennyi maradt egy ukrán óvodából az orosz támadás után
február. 26. szombat 18:05

A Kyiv Independent által Twitteren közzétett képek Ukrajna északi részén található Csernyihiv városának óvodájának romjait láthatjuk az orosz támadásokat követően.