Itthon

ÉLŐ: Orbán Viktor 37 év “bemelegítés” után ma újra a Fidesz elnöke lesz - elkezdődött a Fidesz 30. kongresszusa

Csuhaj Ildikó
Újra Orbán Viktor a Fidesz elnöke
november. 18. szombat 14:07

A Fidesz tisztújító kongresszusa Orbán Viktort újra választotta pártelnöknek 1190  szavazattal. A miniszterelnök ezzel közel összesen már 30 évig lesz a Fidesz elnöke.

A Fidesz négy alelnöke Gál Kinga (1150 szavazattal), Kubatov Gábor (1158  szavazattal), Kósa Lajos (1145 szavazattal), valamint Németh Szilárd (1125 szavazattal) lett.

Dömötör Csaba: “Nem ügynököknek való vidék”
november. 18. szombat 13:58

Az államtitkára a Képes Krónikából idézte a Szent István utáni korszakot, Orseolo Péter idejét, amikor ő felajánlotta az országot a császárnak és bevezette a német nyelvet. “Ezzel helyreállt a jogállamiság Magyarországon” - írták volna akkor a liberális portálok, tréfálkozott Dömötör Csaba, aki aztán nyilván az ellenzéknek szólva, azoknak üzent, “akik pár centért a legaljára is lemennek”, mégpedig azt: “ez nem ügynököknek való vidék”, itt nincs többsége, akik a hazájuk ellen dolgoznak. A szponzoroknak: ne küldjenek nekünk koronát, már van. 

Mint fogalmazott, mindig is voltak olyanok, akik meg akarták mondani, hogyan éljünk mi itt a Kárpát-medencében. Most is vannak, akik ezeket itthon is kiszolgálják. De a Fidesz nem hagyja, és ha kell “dacos hazaszeretettel”, de megvédjük az országot - hangoztatta, Orseolo Péter drámai végét is ecsetelve. 

A Hold nem elég, olyan hangerejű eredmény kell, melyet minden irodában meghallanak, akik rólunk, nélkülünk akarnak dönteni - mondta az EP-választásokról. 

 

Gulyás Gergely: “Idegenlégiósok helyett csak a Fidesz”
november. 18. szombat 13:33

Gulyás Gergely arról beszélt, hogy a futballcsapatok tele vannak idegenlégiósokkal, az EP-választásokon minél kevesebb idegenlégiós kell - mondta, és aztán felsorolta azokat a brüsszeli idegenlégiósokat, akiket Magyarországról küldtek a választók Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe.

Mivel az amerikai nagykövet által rendezett széder estre elment “idegenlégiósról” beszélt, könnyen ki lehetett találni, hogy Gyöngyösi Mártonról van szó. Aztán egy másik brüsszeli idegenlégiósról, Dobrev Kláráról beszélt, és üdvözölte a “bolgár öngólt”.

Gulyás Gergely azt mondta, jövőre “jó eséllyel jobbra fordul” Európa az európai parlamenti választáson, de ehhez az kell, hogy minél kevesebb “idegenlégióst” szavazzanak be az EP-be a magyar EP-választáson június 9-én,

Arra hívta fel a figyelmet: olyanokat kell megszavazni EP-képviselőknek, “akik nem Brüsszel ügynökei Magyarországon”, akik ellenséges közegben is kiállnak a magyar érdekekért.

“Idegenlégiósok helyett csak a Fidesz” - buzdított mindenkit Gulyás Gergely. 

Kósa: Lesz-e 200 múlva Európai Unió?
november. 18. szombat 13:15

“Te Laci, nem volt nagyobb biztonság a ‘80-as évek közepén?” - Kósa Lajos mint a kongresszuson elmondta, ezt kérdezte meg az egyik Fidesz-elnökségi ülésen Kövér Lászlótól, mire megegyeztek abban, hogy “de”

A politikus a kongresszuson a legnagyobb veszélynek a migrációt nevezte, és “a gázai övezetben végzett terrortámadás“ után Berlinben egy tüntető fiatalt megkérdeztek, és azt azt mondta; ha többségbe jutnak Németországban, akkor iszlám államot rendeznek be, és jön a saría is. “Muszlim radikalizmus, német precizitás, micsoda kombó” - hangoztatta Kósa Lajos.

Mi aztán tudjuk, milyen az, ha egy népesség ellakja előlünk az országot - mondta a Fidesz alelnöke, hozzátéve: aki nem tudja milyen ez  kérdezze meg Kelemen Hunortól.

Aztán a migráció kapcsán Gyurcsányról azt idézte fel, hogy szerinte a kutyapiszok nagyobb veszély, mint a migráció.

Kósa Lajos azt mondta, nem szabad olyan politikusra szavazni, aki nem jelenti ki, hogy a migrációt meg kell akadályozni, és nem lehet őket beengedni.

Aztán a kongresszuson feltett 3 találós kérdést. “Lesz-e 200 év múlva Európai Unió?” - kérdezte a küldöttektől. “Nem lesz” - konstatálta a válaszokat hallva. Lesz-e 200 év múlva Magyarország, lesz-e Debrecen? - kérdezte, s miután igennel válaszoltak a kongresszusi küldöttek, azt a tanulságot vonta le: “akkor világos, hogy mi a fontos”.

Magyarország a magyaroké! - zárta beszédét Kósa Lajos.

Ferencz Orsolya: Karácsony klímaaktivista, aki a fővároshoz akarja ragasztani magát
november. 18. szombat 12:51

Karácsony olyan mint egy klímaaktivista, aki az úttestre, a városhoz ragasztja magát, de semmilyen problémát nem old meg - mondta Ferencz Orsolya űrkutató, fideszes parlamenti képviselő a kongresszuson.

De a brüsszelieket is bírálta, az Európai Bizottság alelnökéről azt mondta: Frans Timmermans szerint ha valaki nem mossa ki a zokniját, azzal nemcsak legyőzi Oroszországot, de megmenti a világot .

Ferencz Orsolya a baloldal világmegváltó gondolatainak az illusztrálására több példát is hozott, és azt mondta: a globalistákra a bajban nem lehet számítani, egy erős szuverén fejlett Magyarországot kell építeni, “mérnöki precizitással”.

Egy hazánk, egy Európánk, egy bolygónk van, és meg fogjuk akadályozni, hogy a baloldal őrült kísérleteinek a laboratóriumává változtassák - hangoztatta Ferencz Orsolya.

"Brüsszelben már azt se tudják, hogy fiúk-e vagy lányok"
november. 18. szombat 12:43

Ezt a mondatot nem a felkonferált Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz újrázó alelnöke mondta a kongresszuson, hanem Varga Judit (aki szintén hosszú évekig élt Brüsszelben).

Gál Kinga a kongresszus előtt arról beszélt : "a genderpropaganda egyre erőszakosabb", ennek szolgálatába állt Brüsszel, amit életellenes és gyerekellenes politikának nevezett, és felsorolt számos rémisztő esetet.

Azt mondta, az Európai Bizottság tisztán politikai zsarolásra használja a gyermekvédelmi törvényt, el akarják érni, hogy visszavonják. De nem vonják vissza - derült ki a szavaiból.

Brüsszelben változásra van szükség, ennek “éllovasa” lehet a Fidesz a jövő évi EP-választáson - hangoztatta Gál Kinga, aki szerint Európa lelkének a megmentése a cél, össze kell fogni a konzervatív erőkkel, Magyarország megbízható szövetséges, Magyarország a béke szigete.

A beszéde végén felszólított: mindenki menjen el szavazni az EP-választáson, minden egyes szavazatra szükség lesz. 

Varga Mihály: mint Hannibál, “utat építettünk”, “megcsináltuk”
november. 18. szombat 12:21

Jelentem, bár háború dúl a szomszédban, presszió Brüsszelből és Washingtonból, a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára - kezdte beszédét Varga Mihály, és erre nagy tapsot kapott. 

A pénzügyminiszter visszatekintve a 2010-es évre, Hannibálra hivatkozott, hogy vagy találunk egy utat, vagy építünk. 2010-ben döntöttünk, sok volt a rom, de ott tégla is volt, “megcsináltuk az utat”, és visszatértünk a növekedési bajnokok közé 2019-re - közölte.

Az Európai Bizottság prognózisa szerint 2025-ben már a magyar gazdaság teljesíthet az EU-ban a legjobban - mondta a bizottság előrejelzését ismertetve, megjegyezve: “mekkora szenvedés lehetett Brüsszelnek ezt leírni”.

160 ezerrel több gyerek született 2011-től ‘22-ig - mondta, mire újra nagy tapsot kapott, és arra is, hogy 55 ezer négygyermekes anyának élete végéig nem kell adót fizetnie. A világ legerősebb családtámogatási rendszerét építette fel a kormány - fogalmazott Varga Mihály.

“Nem azt állítom, hogy a bolgár öngól mögött a magyar tao-rendszer áll” - jelentette ki előtte gratulálva a válogatottnak, hogy kijutottak az EB-re, de méltatta a sporttámogatási rendszert.

Brüsszel visszatartja a Magyarországnak járó uniós forrásokat, de 1000 milliárd forintnyi programot finanszírozunk adófizetői forintokból - mondta.

Megcsináltuk a járható utat, a katasztrófaturisták, az IMF-fel együtt hazamentek - fogalmazott Varga Mihály.

Mondjuk el mindenkinek, a baloldal mindig sikeres a rombolásban. Óvott a visszatérésüktől. “Isten óvja Magyarországot!” - zárta beszédét a pénzügyminiszter. 

A pénzügyminiszter a beszédében bejelentette: 2024-től mindenkinek alanyi jogon jár majd az ingyenes állampapír-számla. 

A csődör pártja büfizteti a kicsiket
november. 18. szombat 12:20

Alaptörvényi garanciát kap Magyarország szuverenitásának védelme - jelentette ki Kocsis Máté a Fidesz kongresszuson. “Ha közülünk mindenki úgy tesz, ahogy tenni köll, akkor minden úgy lesz, ahogy lönni köll” - fogalmazott a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a magyar-szerb meccs molinón megjelent feliratának a stílusában.

Kocsis Máté teljes beszédét ide kattintva olvashatják el. 

Kövér “útonállókról”, Andropov-imitátorról és Káin utáni Marx-okról
november. 18. szombat 11:20

Kövér László a felszólalása elején azt mondta, annyi mindent elmondtak már az elmúlt 35 évben, hogy akár 5 perces perces néma csendet is tarthatnának, vagy egy P. Mobil “nótát” elénekelhetnének, ez már a hetedik kongresszus a Fidesz történetében 2010 óta. A házelnök a brüsszeli föderalaistákat az “útonállókkal” egy sorban említette, az ellenzékről azt mondta, hogy "Káin nyomdokában járó Marx-ok”,  az Egyesült Államok pedig "egy Andropov-imitátort küldött ide" - utalt David Pressman nagykövetre. A házelnök globális vonatkozásban azt a meglátást tette, hogy a  Soros-család "szellemi-lelki kényszerzubbonyba próbálja kötni az emberiséget. Szerinte az egész világból tébolydát akarnak egyesek csinálni, amelynek virtuális falai egyre nagyobbak. De - fogalmazott - ez nem Soros Alexek és Gyuri bácsik országa, hanem a Nobel-díjasok, az olimpiai bajnokok szülőföldje - sorolta. 

Kövér László a háború kapcsán a szankciókat is ostorozta, azt mondta: háború kitörése óta 11 oroszellenes szankciócsomag hatására az orosz gazdaság nem rendült meg, de az európai igen. 

De Magyarország szerinte sikeres, “hamarosan felfelé ívelő időszak jön”, megörizzük az országot gyerekeinknek, unokáinknak. “Ha Isten velünk, ki ellenünk” - zárta beszédét. 

Kubatov: “Geri és Feri a nagy páros”

Ez nem “a Soros Alexék országa, hanem a kurucok, Nemecsek Ernők és Wittner Máriák hazája” - jelentette ki az újra alelnöknek jelölt Kubatov Gábor, a Fidesz  pártigazgatója a kongresszusi beszédében.

Az elején a főváros kapcsán párhuzamot vont Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely között a káoszos vezetés tekintetében. “Geri és Feri a nagy páros” - hangoztatta.

Karácsony Gergely kapcsán azt hangoztatta, megy a nyavalygás, hogy nincsen pénz, miközben jutalmakra jut bőven osztogatnak. De már csak 244 nap van arra, hogy véget vessünk ennek a rémálomnak, és nincs Karácsony Gyurcsány nélkül - mondta a június 9-ei önkormányzati választásra utalva Kubatov Gábor. 

Orbán Viktort jelölték újra pártelnöknek, marad a 4 alelnök
november. 18. szombat 10:47

Nincs meglepetés, Orbán Viktor az egyedüli jelölt a Fidesz elnökének, alelnököknek pedig - ahogy megírtuk -, Gál Kingát, Kubatov Gábort, Kósa Lajost, és Németh Szilárdot jelölték. A küldöttek jelenleg szavaznak, fél 12 és fél 1 között.