Itthon

Gulyás szerint egyre agresszívabbak a migránsok, de a kormány visszacsap

A kormány nem vizsgálja a szabálytalan helyettesítéseket
november. 9. csütörtök 12:46

Gulyás Gergely arra az újságírói kérdésre, hogy több iskolában is szabálytalan módon, nem szaktanárok tartanak helyettesítéseket, ezt azonban úgy kell elkönyvelni, mintha szabályosan lettek volna megtartva. Gulyás Gergely szerint minden helyettesítésnek megvan a szabályos módja, amelynek meg kell felelni, a kormány ezt a kérdést nem vizsgálja. 

Orbán Viktor nem hívta meg Zelenszkijt
november. 9. csütörtök 12:42

Korábban felmerültek olyan hírek, hogy Zelenszkij meghívta Orbán Viktort Ukrajnában, és az ukrán elnököt is meghívták Budapestre, ám Gulyás Gergely szerint ez a hír nem igaz. Ugyanakkor azt nem tartotta kizártnak, hogy Zelenszkij egyszer Budapestre érkezhet. 

,,Minden intézményvezető, ha akarja, be tudja tartatni a szabályokat"
november. 9. csütörtök 12:36

Gulyás Gergely az Index kérdésére azt felelte, nyilván nem arról van szó, hogy minden kulturális intézménynek most cenzúráznia kell az összes tartalmát, a lényeg az az, hogy ne népszerűsítsenek bizonyos tartalmakat. L. Simon azzal érvelt, hogy nem kérhetnek személyit az összes belépőtől, Gulyás Gergely szerint azonban az összes intézményvezető be tudja tartatni a szabályokat, ha akarja. 

Az Európai Bizottság napi bírságot is kiszabhat Magyarországra
november. 9. csütörtök 12:31

Gulyás Gergely szerint az Európai Bizottság annak idején eljárást indított Magyarország ellen, mert tranzitzónákat hozott létre, az üggyel kapcsolatban novemberben vagy decemberben születhet döntés. Gulyás Gergely bejelentése szerint az Európai Bizottság akár napi bírságot is kiszabhat Magyarországra a migrációs intézkedései miatt, pedig már Európa is erősíti a határait. 

A kormánynak nincsenek információi a források érkezéséről
november. 9. csütörtök 12:28

Gulyás Gergely szerint a magyar kormánynak nincsenek információ arról, hogy Magyarország év végéig hozzájuthat a brüsszeli forrásokhoz. Mint mondta, ez egy zsarolási kísérlet, ami összeegyeztethetelen az unió értékeivel. 

Felveszik a harcot a digitális csalásokkal szemben
november. 9. csütörtök 12:24

Szentkirályi Alexandra bejelentése szerint a koronavírus alatt megváltozott a csalások metódusa, a bűnözők úgymond átköltöztek az internetre, és azt lehet látni, hogy hihetetlenül megugrott a kiberbűnözések száma. Éppen ezért kormányzati szinten veszik fel ezzel szemben a harcot. Ezért indul a kibernyomozói hálózat, amelynek a dolga az lesz, hogy csökkentsék a csalások számát. Az egész országban 300 ember fog dolgozni az ügyön, mind hivatásos nyomozók mind pedig szakértők. 

Pénteken érkezik a kiegészítő nyugdíj
november. 9. csütörtök 12:23

November 10-én érkezik a bankszámlákra, de a kézbesítést is megkezdik holnap. 

Egyre agresszívabban lépnek fel a határnál a migránsok
november. 9. csütörtök 12:16

A kormány a migráció kérdéséről is tárgyalt, ehhez egy titkosszolgálati jelentést is használatba vettek, amelynek alapján kijelenthető: egyre agresszívabban lépnek fel a migránsok a határnál, a határvadászok pedig egyre veszélyesebb helyzetekbe kerülnek. Gulyás Gergely bejelentése szerint szigorítani fognak az idegenrendészeti törvény is, a vendégmunkások is csak akkor jöhetnek be, ha nincs elég magyar munkavállaló. 

Ukrajna továbbra sem kész az EU-tagságra
november. 9. csütörtök 12:12

Gulyás Gergely szerint a magyar kormány bár több támogatást nyújtott Ukrajnának, de továbbra is azon az állásponton vannak, hogy a háborúban álló ország egyelőre nem áll készen az EU-s csatlakozásra. Mint mondta, Ukrajna nem teljesítette a csatlakozáshoz szükséges feltételeket korábban sem, és nem teljesíti most sem. A kormány álláspontja szerint egy új Ukrajna-stratégiára van szükség, és ezután lehet megfelelő döntéseket hozni. 

A kormány tudja tartani az inflációval kapcsolatos ígéreteit
november. 9. csütörtök 12:08

Gulyás Gergely szerint a kormány legfontosabb feladata idén az infláció letörése volt, amellyel kapcsolatban sikerrel is jártak. A kormány adatai szerint a béremelkedés mértéke pedig augusztusban és szeptemberben meghaladta az inflációt – tette hozzá. Az idei év az infláció megfékezésének az éve volt, a jövő év pedig a gazdasági növekedés éve lesz – szögezte le Gulyás.