Itthon

Orbán Viktor: Ez volt Magyarország legnehezebb éve

Orbán sálja
december. 21. szerda 11:06

A horvát köztévé újságírója arról kérdezte a miniszterelnököt, miért vett nagy-magyarországos sálat. Orbán azt mondta, számára az a történelmi Magyarország, és mindenhol fellelhetők ilyenfajta szimbólumok. 

Arra a kérdésre, hogy ezzel provokált-e, azt mondta: sokkal jobb ötletei lennének, ha provokálni akarna.

Dunaferr
december. 21. szerda 10:58

Annyira kaotikus ügyet, mint a Dunaferré, a miniszterelnök még nem látott. Mint mondta, pontosan azt sem lehet tudni, ki a tulajdonos, sőt 500 milliárd forintos adóssága is van a cégnek. A kormány igyekszik segíteni a munkahelyteremtésben a helyieknek.

Nem találkozott Völner Pállal a kirobbant botrány óta
december. 21. szerda 10:53

Nem találkozott Völner Pállal a kirobbant botrány óta, ha találkozna vele, megkérdezné, hogy van és hogy áll az ügye.

"Kitartunk a barátaink mellett"
december. 21. szerda 10:53

Lojális fajta vagyunk, kitartunk a barátaink mellett – válaszolta arra a kérdésre, hogy kitart-e Trump mellett.

Benzinhiány
december. 21. szerda 10:52

Milyen szankció volt az, amely a magyar gazdaságra hatással volt, de az uniós olajpiacra nem? – kérdezte az Euronews a benzinhiánnyal kapcsolatban. A miniszterelnök azt válaszolta, ez attól van, hogy magyarok vagyunk, ha most azt mondaná, hogy nem lesz cukor, mindenki odamenne a boltok elé.

Ekkor beszélt utoljára Putyinnal
december. 21. szerda 10:41

Kérdésre válaszolva a miniszterelnök elárulta: személyesen február elején beszélt utoljára Putyinnal a miniszterelnök, telefonon pedig, amikor Gorbacsov temetésén volt.

Szükség lesz nemzetközi hitelfelvételre
december. 21. szerda 10:35

Szükség lesz nemzetközi hitelfelvételre 2023-ban – mondta Orbán Viktor újságírói kérdésre. Az IMF-hitel felvétele kizárható a miniszterelnök szerint, mert abban vaskalaposabbak a kelleténél, az IMF szerinte szuverenitáskérdésre. Az IMF-é a legjobb kamatozású, de legrosszabb politikai feltételű hitel - tette hozzá.

Pintér Sándornak nem kell konzultálnia Orbánnal
december. 21. szerda 10:30

Pintér Sándornak nem kell konzultálnia a miniszterelnökkel a pedagógusok kirúgásával kapcsolatban, mert azt várja el tőle, hogy betartsa a szabályokat – mondta a Orbán Viktor újságírói kérdésre.

"Magyarország nem elszigetelt"
december. 21. szerda 10:28

A BBC tudósítója 12 éve vár arra, hogy interjút kapjon Orbántól. Most arról kérdezte a miniszterelnököt, mennyire érzi magát izoláltnak Európában. Orbán szerint Magyarország nem elszigetelt, mert részt vesz fontos döntésekben, csak éppen sok kérdésben nem értünk egyet a többiekkel. Nekünk mindig fontos volt, és most is az, hogy összeköttetésben legyünk más államokkal – mondta.

Interjút szívesen ad, „ha van mondanivalója”. És akkor, ha azt látja, van „értelmes konzultációra lehetőség” – jegyezte meg.

Meddig tervez aktívan politizálni?
december. 21. szerda 10:27

Jövőre lesz 60 éves, gondolkodott-e azon, meddig tervezi az aktív politizálást – kérdezte a Telex. 16 évig voltam ellenzékben, az idén, ha megélem az év végét, 17 éve leszek kormányon, ezt nem tartom kielégítőnek – mondta. Jobb kormányon lenni, mint ellenzékben, de a szaldója ennek egy. A mi szakmánk olyan, hogy nem tudja, meddig bírja az ember – tette hozzá Orbán. Csak olyanokat lát a Fideszben, aki alkalmas lehet az utódjának – mondta kérdésre.