Itthon

Ismét tüntettek a pedagógusok Budapesten

Békésen távoztak a tüntetők
november. 26. szombat 16:30

Fél 6-kor, a tüntetés végén a színpadon mécseseket gyújtottatok, a részvevők pedig a magasba emelték világító telefonjaikat. Majd Nagy Zsolt színész - az est házigazdája - arra kérte a tüntetőket, hogy méltósággal, teljes csendben, békésen hagyják el a helyszínt.

"Valódi nemzeti konzultációt" tartottak a színpadon
november. 26. szombat 16:22

A tüntetés végén Nagy Erzsébet, a PDSZ -től; Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke; Bozza Ákos, az Adom Diakmozgalom tagja; Törley Katalin, Piltz Olivér, a Tanítanék Mozgalom tagjai és Walton Viktória, a Szülői Hang képviselője felmentek a színpadra és hangosan felolvasták a saját "nemzeti konzultációjuk" kérdéseit, a tüntetők pedig bekiabálással válaszolhattak.

Ezek után azt ígérték, folytatni fogják.

A következő országos sztrájk december 8-án lesz. Január 2-án pedig indul egy 180 kilométeres oktatási menet a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól Budapestre, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumhoz. A menet bármely szakaszába be lehet majd csatlakozni.

NoÁr is felszólalt
november. 26. szombat 16:09

Molnár Áron arra bíztatott mindenkit, hogy fogjunk össze, az az ügy ugyanis, amiért összegyűltek, közös nemzeti ügy.

A diákok képviseletében az Egységes Diákfronttól szólaltak fel többen is
november. 26. szombat 16:04

Beszédükben cselekvésre buzdították diáktársaikat.

"Ha az oktatásban a gyerekek nem nyernek, akkor mindenki veszít"
november. 26. szombat 15:56

Horváth Dániel, egy egyházi iskola tanára a színpadon felszólalva úgy vélekedett, ha az oktatásban a gyerekek nem nyernek, akkor mindenki veszít. Pataki Klára gyógypedagógus pedig arról beszélt: fel kellene végre fogni, hogy egy közösség és egy ország vagyunk és minden társadalmi probléma érint mindenkit. Szerinte megértésre, elfogadásra és segítségre lenne szükség, hogy felül kerekedjünk a problémákon.

Több ezren lehetnek
november. 26. szombat 15:52

A HVG tudósítása szerint körülbelül kétezer tüntető gyűlt össze a Kossuth téren, aminek a középső része teljesen megtelt.

Szülő és óvónő is felszólalt
november. 26. szombat 15:32

A szülők nevében Szépvári Bori szólalt fel, aki arról beszélt: eljött az idő dühösnek lenni. Szilágyi Kitti óvónő pedig könnyek között vallott arról a színpadon, hogy nem szeretné feladni hivatását, és megfogadta - ugyanerre kérve mindenki mást is -, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni.

Elkezdődtek a beszédek is
november. 26. szombat 15:19

A tüntetésen elsők között szólalt fel Kiss Zoltán, a miskolci Hermann Ottó Gimnázium tanára. A budapesti Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium több pedagógusa pedig leragasztott szájjal állt ki a színpadra. Ők egy interaktív produkcióval készültek: szavaltak, beszédeket mondtak, bevonva a tüntető tömeget is.

Koncertekkel indul a demonstárció
november. 26. szombat 14:56

A színpadon a program koncertekkel kezdődött, eközben a tömeg is elkezdett sűrűsödni. A metrómegálló felől továbbra is érkeznek tüntetők.

Megérkeztek a vonulók
november. 26. szombat 14:33

Nem sokkal fél 4 utánra a Széchenyi tér felől érkezők is megérkeztek a Kossuth térre.