Itthon

A Margit híd lezárása után többezres tömeg tüntetett a Kossuth téren a pedagógusokért

Vége a tüntetésnek
október. 5. szerda 20:39

A Kiscsillag koncert után hivatalosan is véget ért a tüntetés, este 10 körül elkezdett fogyni a tömeg, fél 11 körülre pedig az emberek nagy része elhagyta a teret.

Folytatjuk – mondta búcsúzóul Törley Katalin.

Palya Tamás is felbukkant
október. 5. szerda 19:48

A Kölcsey Ferenc Gimnázium elbocsátott tanárát kollégája és sorstársa, Törley Katalin szólított a színpadra. Palya csak néhány szót szólt, de nagy tapsot kapott.

Nagy Ervin: Kaparja elő magából az embert az 1990-es politikusi generáció
október. 5. szerda 19:37

A színpadon Nagy Ervin is beszédet mondott. A színész megismételte tavaszi ígéretét, miszerint százszor, ezerszer, milliószor kiállnak a tanárokért akiket - a Telex tudósítása szerint - szent állatoknak nevezett.

Felszólította továbbá az 1990-es politikusi generációt, hogy kaparják magukból elő az embert.

Legalább 20 ezren sztrájkoltak
október. 5. szerda 18:55

Ravasz Ágnes PDSZ ügyvivője az ATV Mai Téma című műsorába azt mondta, hogy még most fésülik össze az adatokat, de az előzetes információk szerint legalább 20 ezren sztrájkoltak ma.

40 ezren vannak a Kossuth téren
október. 5. szerda 18:52

- Molnár Áron szerint. Úgy véli, ha ezt nem hallja meg a kormány, akkor semmit sem fog.

Felszólították a kormányt, hogy kezdjen átfogó tárgyalásokat a szakszervezetekkel
október. 5. szerda 18:48

Pilz Olivér, a Miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára és Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója felszólították a kormányt, hogy kezdjen átfogó tárgyalásokat a szakszervezetekkel.

"Eljött az idő. A pedagógusok ügye nem csak a tanár, diákok, szülők ugye. Ez mindannyiunk ügye. Ha nem sikerül, mind elbukunk. Egy jövő nélkül ország leszünk. Ezért felszólítunk minden szakszervezetet a tömeges munkabeszüntetésre. A jövőért, az oktatásért, az egyetlen esélyünkért" – mondza Piltz.

A Szülői hang képviselője: a „magyar közoktatás halott, de ezt nem engedhetjük”
október. 5. szerda 18:33

Marton Viki, tanár, háromgyerekes anyuka, a Szülői hang csoport képviselője a színpadon arról beszélt: a „magyar közoktatás halott, de ezt nem engedhetjük.” Szerinte a szülők dolga összefogni és kiállni a tanárok mellett. „Ma is sikerült, a Holdról is látszott” - fogalmazott a Telex tudósítása szerint.

Pintér Sándornak és Maruzsa Zoltánnak is üzentek
október. 5. szerda 17:56

A „Diákok a Tanárokért” csoport többek között Pintér Sándor belügyminiszternek és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárnak is üzent - derül ki a Telex tudósításából. Eszerint a politikusoktól az kérték, helyezzék vissza a kirúgott tanárokat állásukba, a tanáraiktól pedig, hogy soha ne adják fel.

Íme a tüntető tömeg
október. 5. szerda 17:54

Jámbor András országgyűlési képviselő fotóján jól látszik, mennyien gyűltek össze a Kossuth téren:

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=660930458931418&set=a.492435232447609&type=3

 

Szervező: Nem fogjuk feladni
október. 5. szerda 17:42

A Telex tudósítása szerint a hídfoglalást szervező diákok is felmentek a színpadra és óriási taps fogadta őket. Egyikőjük azt mondta: sosem fogtunk még igazán össze, de nézzétek meg most hányan állunk itt - idézte a portál. „Remény a hídfoglalás, a sztrájk, a virrasztás, a polgári engedetlenség, nem fogjuk feladni” - fogalmazott.