Itthon

Gulyás: 120 ezer ember lépett át az ukrán-magyar határon a háború kitörése óta

Véget ért a Kormányinfo
március. 3. csütörtök 11:41
Zuglói parkolási ügy
március. 3. csütörtök 11:40

A zuglói parkolási üggyel kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta: ha igaz az, ami a gyanúsításban szerepel, akkor egy olyan parkolási maffiát működtetett a baloldal, ami hozzájárult ahhoz, hogy ne az önkormányzat gazdagodjon, hanem néhány baloldali politikus.

5-6 százalék körüli infláció jöhet
március. 3. csütörtök 11:40

A miniszter elmondta, hogy a jegybank adatait figyelik, itt 5 és 6 százalék közötti inflációt jósolnak erre az évre.

Élelmiszerárstop
március. 3. csütörtök 11:40

Május elsejével lejár az élelmiszerárstop, ezzel kapcsolatban Gulyás azt mondta: bízhatunk abban, hogy májusra a helyzet jobbra fordul a szomszédban, ezért most ennek meghosszabbításáról nem lehet felelősen dönteni.

Az oroszokkal fogjuk megépíteni a Paks 2
március. 3. csütörtök 11:15

Arra a kérdésre, hogy a Roszatomon kívül van-e olyan cég, amellyel meg lehetne valósítani a Paks 2 beruházást, a miniszter azt mondta: a jelenlegi szerződésekhez tartja magát a kormány, ha tudjuk, az oroszokkal fogjuk megépíteni.

Nem folytatnak hintapolitikát
március. 3. csütörtök 11:11

A diplomáciai kapcsolatoknak valamit szolgálni kell, a mi esetünkben azt szolgálták, hogy a lehető legkedvezőbb feltételekkel tudjunk kereskedni Oroszországgal - közölte Gulyás, hozzátéve: Magyarország a nyugati szövetségesi rendszer része, nem folytat hintapolitikát kelet és nyugat között. Félreértése a magyar politikának, hogy ez így lenne, ez a megállapítás akkor indokolt, ha ezzel valaki mondjuk Németországot vagy Franciaországot is megvádolja - jegyezte meg.

Hatással lesz a választásra?
március. 3. csütörtök 10:54

Gulyás Gergely kijelentette, hogy az április 3-i választások időpontjára nem lesz hatással a szomszédban zajló háború.

Zuglói parkolási ügy
március. 3. csütörtök 10:54

A zuglói parkolási üggyel kapcsolatos kérdésre a miniszter úgy felelt: amit eddig ismerünk, abból Karácsony Gergelynek csak a polgármesteri felelőssége állapítható meg, de amíg nincs arra utaló adat, hogy valaki valamilyen bűncselekményben részt vett, ilyen vádakat szerinte nem szabad megfogalmazni vele szemben.

Igyekeznek munkát biztosítani
március. 3. csütörtök 10:53

Szeretnénk, ha kapnánk segítseket az uniótól a menekültek befogadásával kapcsolatban, de ha nem kapunk, akkor is meg fogjuk ezt a feladatot oldani - közölte Gulyás. Hozzátette, hogy senkit nem fognak lebeszélni arról, hogy visszatérjenek Ukrajnába, de aki itt marad, annak igyekeznek munkát biztosítani. Cégekkel is szívesen együttműködik a kormány, itt a külügyminisztérium már megkezdte a munkát.

Nemzetközi Beruházási Bank
március. 3. csütörtök 10:45

A Nemzetközi Beruházási Bank hiteleket adott magyarországi fejlesztésekhez is, az a cél, hogy ezek a fejlesztések folytatódjanak. A bank egyelőre nem szerepel a szankciós listán, de az orosz-ukrán háború erre vonatkozó következményeit még nem látjuk - jelentette ki a miniszter.