Itthon

Házkutatás: Gulyás szerint nem igaz, hogy a rendőrség politikai megrendelésre dolgozna

Nézze itt élőben a Kormányinfót
szeptember. 13. péntek 0:00

Összeülhet még a parlament szeptemberben
szeptember. 12. csütörtök 11:28

Gulyás Gergely tudomása szerint kéthetente ül össze a parlament és ez nem fog változni, így lesz még ülés a választások előtt.

Személyi következménye kellene, hogy legyen
szeptember. 12. csütörtök 11:20

Egyetért Kocsis Mátéval abban, hogy ilyen jellegű botrányoknak személyi következménye kellene, hogy legyen, de reméli, hogy a választók bölcsen fognak dönteni- ezt a 8. kerületi ellenzéki botránnyal kapcsolatban válaszolja egy következő kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány megfontolta Trócsányi jelölését
szeptember. 12. csütörtök 11:18

Hipotézisekkel nem szeretnék foglalkozni, a magyar kormány jelöltje Trócsányi László. A kormány mindent megfontolt előre ezzel kapcsolatban és azt gondoljuk, hogy ezek a kritikák a bevándorlást támogató erőktől jöttek. Akik a kormány bevándorláspolitikája miatt szívből gyűlölik a magyar kormányt, azok Trócsányit sem fogják támogatni- ezt válaszolja Gulyás egy újabb felvetésre azzal kapcsolatban, ami a Guardianben jelent meg, miszerint akár az egész bizottságot elkaszálhatják csak, hogy Trócsányit ne válasszák meg.

"Maradok miniszter"
szeptember. 12. csütörtök 11:09

Van addig még néhány hét- válaszolta Gulyás, amikor afelől érdeklődtünk, hogy a szeptember végi Fidesz-kongresszusig hogyan fog dönteni, miniszter marad és lemond a Fidesz-alelnöki tisztségéről vagy fordítva. Gulyás Gergely végül hozzátette: "maradok miniszter".

Varga-Matolcsy csörte
szeptember. 12. csütörtök 11:07

Gulyás az ATV kérdésére elismerte, hogy olvasta Matolcsy György írását a novekedes.hu-n, amivel a jegybankelnök Varga Mihály beszédére reagált és szállt bele utóbbiba páros lábbal. Kérdésünkre, hogy a miniszter Varga Mihály mellett foglal-e állást ebben a csörtében, Gulyás azt válaszolta: egy kormány tagjai, így természetes a szolidaritása Varga Mihállyal, Matolcsy Györgyöt ugyanakkor személyesen is sokra tartja, a kormány pedig mindig is tiszteletben tartotta és fogja is tartani a jegybank függetlenségét.

"Fotós még nem vagyok"
szeptember. 12. csütörtök 11:05

- válaszolja az ATV arra vonatkozó kérdésére a tárcavezető, hogy miért nincs rajta a néppárti csoportképen Trócsányi László. Gulyás szerint nem azért, mert a Fidesz tagságát felfüggesztették a néppártban, hiszen korábban is a néppárti jelöltek között mutatták be a magyar biztosjelöltet.

"Karácsony alkalmatlan lenne"
szeptember. 12. csütörtök 11:03

"A fővárosi főpolgármester-jelöltek vitája nem az én ügyem"- mondja az ATV újabb kérdésére, ami úgy szólt, hogy ha a Tarlós-Orbán vitában nem nyilvánít véleményt, akkor miért nyilvánított véleményt abban, mint miniszter, hogy ha Karácsony Gergely győzne, akkor nem lenne érvényes a 15 pontos Orbán-Tarlós megállapodás, ami 1000 milliárdos fejlesztésről szól összesen. Gulyás Gergely szerint Tarlós István dolga eldönteni, ki az esélyes jelölt és le akar-e velük állni egyáltalán vitázni. A miniszter úgy véli, ha a kormány véleményt mondana, azt sem kellene feltétlen a főpolgármesternek figyelembe vennie. Hozzátette: az, hogy Karácsony Gergely előre láthatóan nem lenne képes együttműködni a kormánnyal, jelzi szerinte, hogy alkalmatlan lenne főpolgármesternek.

Pikó és Sára Botond esélyei
szeptember. 12. csütörtök 10:59

A 8. kerületi esélyekről szólva Gulyás Gergely azt mondja, az elmúlt évtizedben a kerület olyan mértékben fejlődött Kocsis Máté irányításával, amit korábban nem láttak ott és ezt Sára Botond folytatta. A miniszter szerint ezért jelöltjüknek nem hogy kiváló esélye van a győzelemre, már azon is meglepődnének, ha egyáltalán szoros eredmény alakulna ki ott az ellenzékkel.

"A törvényeket mindenkinek be kell tartani"
szeptember. 12. csütörtök 10:58

- ezt válaszolja Gulyás Gergely az ATV kérdésére, hogy mi a politikai üzenete annak, hogy házkutatást tartottak a VIII. kerületi ellenzéknél, amikor korábban Kocsis Máté és a szintén fideszes Sára Botond is nagy fölénnyel, utóbbi kétharmaddal lett polgármester a kerületben.

Politikailag nem tudom, hogy ez jó vagy rossz a kerületi fideszes jelöltnek, de akkor nem lenne jogállam Magyarország, ha megfelelne a politikai igényeknek a rendőrség -teszi hozzá.