Itthon

Orbán: Idén még nagyobb migrációs nyomásra kell készülni

Ezt kéri Orbán a tanároktól
február. 15. hétfő 14:29

A miniszterelnök támogatásáról biztosította a pedagógusokkal való tárgyalásokat, az azonban kijelentette, hogy a tanárok által követelt 18 százalék körüli bérnövekedést jelenleg nem tudja garantálni, és arra kéri az érintetteket, hogy ne helyezzenek a kormányra bérnyomást.

Újra a hadsereg helyzetéről
február. 15. hétfő 14:27

A miniszterelnök ismételten arra kéri az ellenzéket, támogassák, hogy terrorveszély esetén a hadsereget be lehessen vetni rendészeti feladatokra is.

Kik vagyunk mi a Szent Lélekhez képest?
február. 15. hétfő 14:20

- tette fel a kérdést Vona Gábornak, aki szerint a szakoktatást csak a Szent Lélek tartja össze. Orbán szerint ha ez így lenne, akkor nagyon jó helyzetben lennénk. A Jobbik elnökének válaszolva azt is elmondta: aki összehasonlítja a mostani időket a pártállami időkkel, az nem ismeri a valóságot. Emlékezetett arra, hogy a rendszerváltás előtt ők küzdöttek ezért, hogy hazamenjenek az oroszok, és kijelentette: nem fog visszatérni a kommunizmus.

Schiffernek tetszeni fog az idei év
február. 15. hétfő 14:13

Schiffernek szerinte igaza van abban, hogy a globális világpolitika kiváltó oka a migrációs válságnak, a migránsok azonban rárúgták Magyarországra az ajtót, és azóta is jönnek. A külföldi befektetésekről szólva elmondta: ő is szeretné, ha nem maradna hely külföldi befektetéseknek, egyelőre azonban nem ez a helyzet, köszönhetően a 40 éves kommunizmusnak, ami alatt nem volt tőkefelhalmozás, jelentette ki Orbán Viktor. Szerinte Schiffernek tetszeni fog a 2016-os év, hiszen jelenős összeget biztosítanak majd a kutatásra és fejlesztésre.

Jön a miniszterelnök viszontválasza
február. 15. hétfő 14:09

Orbán megköszöni a KDNP támogatását azért, hogy a népességnövekedést nem betelepítéssel, és hasonló "ravaszkodással" próbálja megoldani. Szerinte a következő 25 év legnagyobb ügye az, hogy a meg legyen állítva a népességfogyást. Hozzátette: nem engedi meg Magyarországon azt a felfogást, hogy idegenek betelepítésével oldjuk meg a problémát. Elismerte ugyanakkor, hogy semmi garancia nincs arra, hogy a most megalkotott családtámogatási rendszer működni fog.

 

 

Rosszul terhelt gyerekekről beszél Kósa
február. 15. hétfő 14:08

Kósa Lajos szerint nem lehet felülni annak, hogy túlterheltek a gyerekek, azt azonban elismerte, hogy lehet, hogy rosszul vannak terhelve.

Kósa Lajos a következő felszólaló
február. 15. hétfő 14:03

Szerinte Tóbiásnak magára kéne vonatkoztatnia azt a kérést, hogy hagyják abba a hazudozást. Hozzátette, az, hogy szombaton szabadon sétálhatott a tüntetők között, az a demonstrálók méltóságát dicséri. Szerinte az MSZP kormányzása miatt minden egyes alkalommal elnézést kellene kérnie a magyaroktól. Hozzátette: igaz, hogy még nem vagyunk Ausztria szintjén, de ha a szocialisták kormányoztak volna ott nyolc évig, akkor Ausztria sem lenne a mostani szinten. Kósa szerint az MSZP-sek örülhetnek, hogy nem inzultálják őket minden egyes alkalommal, amikor utcára lépnek.

 

 

Némán tüntetett az MSZP-elnök
február. 15. hétfő 13:57

Tóbiás szerint ha, Orbán valóban meg akarja védeni az embereket, akkor nem azzal kell kezdeni, hogy biztonsági szolgálatot biztosít a jegybankelnöknek. "Még kér a nép, most adjatok neki" - idézte az MSZP-s elnök a szombati demonstráción többször elhangzott Petőfi-mondatot, majd néma demonstrációval tisztelgett a hétvégi tüntetés résztvevői előtt. Többen kinevették.

Az MSZP elnöke következik
február. 15. hétfő 13:52

Tóbiás József a szombati, Kossuth téri pedagógustüntetéssel kezdi a felszólalását. Szerinte az ott elhangzott követelések jogosak, amik nem a fizetésemelésekről szólnak - pedig az is érthető lenne, tette hozzá. Tóbiás szerint a kormány elveszi a gyerekek jövőjét. Az MSZP-elnök szerint pénzügyi és jogi garanciák szükségesek, nem elég csupán szóba állni a tüntetőkkel.

 

 

Harrach a harmadik kérdező
február. 15. hétfő 13:47

Harrach két fontos témát emelne ki, ami szerinte meg fogja határozni 2016 politikáját. Az első a migrációs probléma, a második pedig a családok otthonteremtése. Szerinte a csok átalakítása olyan bátor lépés, amihez nem volt hasonló az elmúlt 25 évben. A KDNP elnöke ezután rátért a migránskérdésre. Szerinte a keleti emberek udvariasan bánnak a vendégekkel, a betolakodókkal szemben azonban megvédik magukat - ez szerinte példa az európaiak számára is. Meglátása szerint az üldözöttek érdekében a kibocsátó országokban kellene fellépni.