Itthon

Több tízezren tüntettek az internetadó ellen - folyamatosan frissülő cikk

A következő tüntetésre már most annyian jelezték a részvételüket, mint a keddire
október. 29. szerda 17:41
Friss: azóta már több ezer fővel meghaladta a következő tüntetésre jelentkezők száma a keddit.
Mi volt ma a világ 2. legfontosabb híre?
október. 29. szerda 17:21
Diplomatákkal egyeztet Goodfriend
október. 29. szerda 16:49

Az amerikai ügyvivő azt írja Twitter-üzenetében, hogy a romániai fegyveres erők napján egyeztet kollégáival "a nap kérdéseiről".

André Goodfriendet több jobboldali publicista azzal vádolta meg, hogy a "kijevi forgatókönyvet" igyekszik megvalósítani Budapesten is. Mint az atv.hu beszámolt róla, Ágoston Balázs, a Demokrata főmunkatársa nyílt levelében Edmund Veesenmayer volt náci követhez hasonlította a diplomatát.

Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban szintén provokációval vádolta Goodfriendet. A publicista távozásra szólította fel az ügyvivőt, és burkoltan megfenyegette, hogy "ne merészeljen kilátogatni" a következő Békementre, mert "hátha felismerik".

G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója pedig blogjában azt latolgatta, hogy az Egyesült Államok Irak, Egyiptom, Ukrajna után vajon Budapesten akarja-e alkalmazni az "univerzális receptet" a "szuverén országok belügyeibe való beavatkozásra".

Washington Post: a netadó, bármennyire is őrült ötlet, jól illeszkedik Orbán Magyarországába
október. 29. szerda 15:30

Eva S. Balogh, a Yale Egyetem korábbi professzora, a Hungarian Spectrum főszerkesztője a Washington Post-nak azt nyilatkozta, hogy az internetadóról szóló eredeti törvényjavaslatot egy számítástechnikai analfabéta rakhatta össze. „Ennek eredményeképpen a gigabyte-onkénti ár olyan magasra jött ki, hogy egy átlagos felhasználó akár a fél fizetését is rákölthette volna a netadóra” – mondta, majd hozzátette: még a módosított javaslat is magas, még amerikai viszonylatban is. A Washington Post arra is kitért, hogy az internettel szembeni fellépés azért is problémás és azért váltott ki ekkora ellenállást, mert a net maradt az utolsó viszonylag szabad terület a magyar médiában.

Die Presse: elsodorhatja az Orbán-kormányt a felháborodás
október. 29. szerda 15:21
DK: Bátorító volt a tüntetés
október. 29. szerda 14:06

„Felemelő közéleti, közösségi teljesítmény, élmény volt a tegnapi tüntetés”- közölte a Demokratikus Koalíció. A párt szerint a demonstráció „bátorítást adott demokraták százezreinek, hogy van esély és remény arra, hogy a Orbán-rezsim megbukjon, és Magyarország újra Európához, a szabadság és a demokrácia közösségéhez tartozzon”. Hozzáteszik: szimpátiával figyelik a civil kezdeményezést.

„Mivel a korrupt kormány és vezetője továbbra sem mondott le a tudást és a véleménynyilvánítás szabadságát korlátozó internetadó bevezetéséről, tovább folytatja az ország kifosztását, sőt, már alig rejtegetett célja lett Magyarország kiléptetése az Európai Unióból, a következő hetekben, hónapokban fokozni kell a nyomást az Orbán-rezsimre”- áll a közleményben.

Együtt-PM: a módosító egy fabatkát sem ér
október. 29. szerda 14:04

Az Együtt-PM Szövetség „felszólítja a kormányt, hogy hallgasson a népre, ne vezesse be az internetadót”- közölték. A pártszövetség szerint elfogadhatatlan, hogy a kabinet a teljes adócsomaggal havi szinten tízezer forintot vesz ki a magyar családok zsebéből.

Az Együtt-PM Szövetség közleményében gratulál a tegnapi tüntetés szervezőinek. Hozzáteszik: céljaikkal egyetértenek, azokban maximálisan támogatják őket. „Pártszövetségünk felszólítja a Fideszt és a kormányt, hogy felejtsék el az internetadót! Módosítójuk egy fabatkát sem ér, az internetadó elfogadható legnagyobb mértéke: 0 forint”- áll a közleményben.

Nézze meg a tegnapi tüntetés legjobb videóit
október. 29. szerda 12:31

Egy helyre összegyűjtöttük az ATV legjobb videóit a helyszínről. A József nádor tértől a 0 kilométerkőig végigkövettük a demonstrálókat, majd a Parlamenttől is élő adásban jeletkeztünk. Videógyűjtemény ide kattintva.

Deutsch: a tüntetés a demokrácia bizonyítéka
október. 29. szerda 12:03

Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő szerint az internetadóval kapcsolatos vasárnapi és keddi tüntetés ékes bizonyítéka annak, hogy Magyarország normálisan működő európai demokrácia, hiszen bárki korlátozás nélkül élhet a gyülekezés jogával véleménye kifejezésére.

A fideszes politikus szerdán Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón elmondta: akár a gyülekezési jog lehetőségével élve fejezik ki akaratukat az állampolgárok, akár levelet írnak, akár az utcán állítják meg a képviselőket, nekik kötelességük meghallgatni választóikat és mérlegelni a véleményüket, mielőtt döntést hoznak. "Annak rendje és módja szerint ezeket a véleményeket a kormány és a kormánypárti képviselők is meg fogják hallgatni" - tette hozzá. Deutsch Tamás megjegyezte: a keddi tüntetésen nem voltak "vandál rendbontók", akik leginkább mindig annak az ügynek, rendezvények ártanak, amelyre "rácsatlakozva" elfogadhatatlan magatartást tanúsítanak. Azt is hangsúlyozta: elutasító véleménye változatlan az internetadóról, bár a módosított javaslat radikálisan eltér az eredetitől. A demonstrálók egyik követelése egyébként már teljesült, hiszen az, hogy egyetlen magánszemélynek se kelljen fizetnie, már az eredeti javaslatban is benne volt, és a módosítottban is így van, ugyanis az adó alanya az internetszolgáltató cég - magyarázta.

Schmuck Orbánhoz fordult új ötletével
október. 29. szerda 11:13

A Szocdemek elnöke azt javasolja, hogy az internetadó helyett vezessék be azt, hogy az MKB Bankban legyen kötelező minden önkormányzatnak, állami cégnek, önkormányzati cégnek a számláját vezetni, ami várhatóan 100 milliárdos nyereséget jelentene.