videó

Csányi Sándor hatalmas bejelentést tett: az OTP Bankról van szó

Az OTP történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet - ezt Csányi Sándor mondta a bank közgyűlésén. Az elnök-vezérigazgató csak annyit árult el, hogy egy európai uniós országban működő bankról van szó. Csányi Sándor arról is beszélt, hogy Romániából nem szívesen vonultak ki, a társaság ugyanakkor 5 országban piacvezető.

kapcsolódó videók

 

Újrakezdi a csengeri örökösnő ügyének tárgyalását a bíróság

A csengeri örökösnő elfogultságot jelentett be az ügyet lefolytató mátészalkai bíróság ellen, amit a nyíregyházi törvényszék helyben hagyott, így teljesen elölről kezdődik az ügy vizsgálata. A vádirat szerint a nő elhitette a környezetében élőkkel, hogy külföldön élő édesapja után komoly vagyont örökölt, aminek költséges a megszerzése, ezért pénzt kért kölcsön. 

 

Már a legszükségesebb kiadásokra sincs pénz a Budapesti Műszaki Egyetemen

A rektor és 8 kar dékánja egyszeri költségvetési támogatást kért 2024-re a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól. A pénzre - a 444-hez kiszivárgott levelük szerint - azért van szükség, hogy biztosítani tudják az alapvető működést. Hiller István, korábbi szocialista oktatási miniszter szerint a BME problémájának finanszírozása nem terhelné meg az állam költségvetését.

 

Nézőpont: durván elhúzott Magyar Péter pártja a DK mellett

Orbán Viktor Budapest környékén, Magyar Péter az ország keleti részén folytatta országjárását. A DK pedig arra készül, hogy minden megyében egyszerre találkozzon a választókkal. Közben a Nézőpont Intézet legfrissebb mérése jelentős Fidesz-előnyt és komoly DK-hátrányt mért a Tisza Párttal szemben. 

 

Börtönbüntetést kaphat a cégvezető, aki lecsapolta a Tarnát

Nem fogadta el az ügyészség ajánlatát annak a cégnek a vezetője, amelyik még 2022 nyarán tüntette el a vizet a Tarna folyóból, mert szőlő-oltványokat öntöztek vele. Másfél éves felfüggesztett börtönt javasoltak ellene, a vád szerint természetkárosítás bűntette miatt. Mint kiderült, a cégnek korábban volt víz-kivételi engedélye, de az időközben lejárt.