Videók

Összes program
 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Világhíradó késő este - 2015.06.30.

  Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Bokros Lajos

  Percről percre változik a helyzet Görögországban: a legfrissebb hírek szerint a görögök újabb mentőcsomagra szóló javaslatot küldtek a nemzetközi szervezeteknek, miközben a krízis éppen azért alakult ki, mert az eddigiek feltételeit sem teljesítették. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Bokros Lajos hangsúlyozta, a görögök nem tudják kifizetni a tartozásukat, ezért jogi értelemben létrejön az államcsőd. Ezen a héten zárva tartanak a bankok Görögországban, Bokros szerint a kérdés az, hogy mi történik akkor, ha kinyitnak a pénzintézetek.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  John O’Sullivan

  John O’Sullivan angol újságíró, a Szabad Európa Rádió alelnöke szerint teljes mértékben demokrácia van Magyarországon, hiszen tüntetések vannak, mindent meg lehet írni a sajtóban, és az meg is jelenik. Ha viszont a miniszterelnök vezetési stílusát elemezzük, akkor azt lehet mondani, hogy egy magabiztos, autoriter vezetővel találjuk magunkat szembe – tette hozzá a szakember, aki egy most megjelent, Orbán Viktor kormányzását elemző tanulmánykötet szerzője is egyben. O’Sullivan szerint Orbán erőteljes személyiség, de ettől még legitim módon tölti be a pozícióját, és határozottságában többek között Margaret Thatcherre hasonlít. A sajtószabadsággal kapcsolatban az újságíró úgy fogalmazott, hogy más országokban is vannak problémák, vannak próbálkozások a megnyirbálására, ez ellen viszont mindenhol küzdeni kell. Szerinte Orbán Viktor egyik gyengesége, hogy nagyon kíváncsi, és elunja, ha a kormányzati szereplők ugyanazt szajkózzák. Mindig be kell dobnia valami új témát, de ez egy politikusnál nem biztos, hogy erény - tette hozzá. A miniszterelnök illiberalizmusról tett kijelentéséről szólva azt mondta, nem volt elég átgondolt, de hasonló hibába több vezető európai politikus is beleesett már.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Pákozdi Szabolcs

  Eddig1600-an regisztráltak a kormány, fiatalokat hazacsábító programjába, 80 fölött van a közvetítésben részt vevők száma, és 5 ember már munkát is talált, amit a program vezetője sikerként értékelt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy véli, idén mintegy 50 főnek tudnak segíteni. Hozzátette: nem egyszerű a feladat, mert először is meg kell ismertetni a programot a fiatalokkal, az információkat el kell juttatni hozzájuk. A munkáltatóktól azt kérték, hogy olyan munkahelyeket ajánljanak a projektbe, amelyeknél fontos a nyelvtudás, és a mobilitás. Pákozdi azt mondta, szerinte sokan vannak a külföldön dolgozó fiatalok között, akik valamivel kevesebb pénzért is hazajönnének, ha a szakmájukban dolgozhatnának. A hazaköltözésben szerinte a legfőbb motiváció a honvágy és az, hogy a fiatalok itthon szeretnének családot alapítani.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Szigetvári Viktor és Mirkóczki Ádám

  Arra megoldás, hogy a humanitárius válságot valamennyire tudja enyhíteni, mondta az uniós segítségről Mirkóczki Ádám az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Szigetvári Viktor szerint viszont rossz megoldás született, ő emelkedettebbet várt volna. Nyolcmillió euróval segíti az EU a menedékkérők fogadását Magyarországon, sátrakat és embereket is küldenek. „Európa Magyarország mellett áll” - ezt mondta a migrációért felelős uniós biztos, aki arról is beszélt, hogy most már jobban érti az itteni helyzetet. A Jobbik szóvivője azt mondta, az ő álláspontjuk szerint a kvótarendszer azokat az országokat segítette volna, ahova a menekültek zöme tart, nekünk nem lett volna jó. Mirkóczki hangsúlyozta, minden államnak meg kell adni a lehetőséget, hogy saját módján kezelje a kérdést. Szerinte egy két hónap, vagy év, és Magyarország is ugyanolyan célországa lesz a bevándorlóknak, mint Anglia, vagy Németország. Szigetvári Viktor szerint viszont a kvóta rendszer nyertesei lettünk volna. Ahogy fogalmazott: mi kimerjük mondani, Magyarországnak szüksége van bevándorlókra, mert rengeteg területen munkaerőhiány van. Persze ha van biztonsági probléma, azt a rendőrségnek felkészülten, és szigorúan kell kezelni, a jobboldali pártok populizmusa viszont senkinek nem használ, -tette hozzá. Mirkóczki szerint viszont jó lenne, ha végre tettek is követnék a kormány kommunikációját. Szerinte a hétfői debreceni rendbontás is azt bizonyítja, hogy sürgősen zárttá kell nyilvánítani a táborokat. Szigetvári Viktor hangsúlyozta, a magyar jobboldal pártjai azt mondják, hogy nem kell semmilyen idegen, de ha itt van, akkor be kell zárni. Mi ezt a leghatározottabban elutasítjuk- fogalmazott az Együtt elnöke.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Esti híradó - 2015.06.30.

  A mai nap hírei 19:00-kor.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Világhíradó - 2015.06.30.

  Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Törvényesen osztották el a norvég pénzeket

  A Norvég Civil Támogatási Alaptól érkező pénzek elosztásában közreműködő három magyar civil szervezet működése teljesen megfelel a hazai jogszabályoknak – értesült a Magyar Nemzet.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Bevándorlás: pénzt kapunk az EU-tól

  Nyolcmillió eurót kap Magyarország az Európai Uniótól a migrációs hullám kezelésére. Szakemberek segítenék a bevándorlók azonosítását és a kérelmek hatékonyabb elbírálását. Budapesten tárgyalt az EU migrációs biztosa.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Civilek segítik a bevándorlókat Szegeden

  Szegeden is egyre több a menekült. Egy szervezet hálózsákokat és ennivalót gyűjt, hogy segítse a városban időző migránsokat.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Balhé a menekülttáborban: félnek a helyiek

  Hétfő délután a debreceni befogadó állomás mintegy száz lakója a tábor melletti úton garázdálkodott. Botokkal ütötték és megdobálták a leálló személyautókat és autóbuszokat, és felgyújtották az út menti kukákat. A tábor környékén történt eseményekkel kapcsolatban több párt képviselői is megszólaltak.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Kora esti híradó - 2015.06.30.

  A mai nap hírei 17:45-kor.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Több mint háromezer menekültet fogtak el

  Az atv.hu bemutatja.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Közösen az embercsepészek ellen

  Az atv.hu bemutatja.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Válás gyerekkel

  A Start Plusz vendége Gyurkó Szilvia, gyerekjogi szakértő, gyerekjogász.

 • egyenesbeszed1
  2015. június 30.

  Sába királynője operabemutató a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

  A Start Plusz vendége Héja Domonkos, karmester és Németh Anikó, jelmeztervező.

 • További videók betöltése