Videók

Összes program
 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Békés és Tarhos - 2014.09.01.

  Hazai üdülési és szabadidős lehetőségek.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Valki László

  Ez egy felől valóban háború, mégpedig polgárháború, amibe beavatkoznak az oroszok, mondta Valki László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az Ukrán konfliktusról. A nemzetközi jogász hozzátette, hogy ennek ellenére a nemzetközi jogban 1945 óta nem használják a „háború” kifejezést. Valki szerint Putyin most figyeli, hogy meddig mehet el, és ameddig engedik, el is megy. A szakértő szerint Magyarországra azért sem telepít a NATO támaszpontot, mert- mint mondta- „Minket elkönyveltek, ha nem is oroszbarát, de ingadozó félnek, aki hatalmas megbízást adott az Oroszoknak.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Hiller István

  Maga az összeg is megdöbbentő, hiszen ma az egész felsőoktatás 130 milliárdból működik évente, ezt Hiller István mondta arról, hogy a jegybank elnöke 200 milliárd forintból unortodox közgazdászképzést indít. A szocialisták oktatáspolitikusa szerint ez is azt mutatja, hogy van egy politikai elképzelés, és mindennek azt kell szolgálnia, az oktatásnak is. Ezért, tette hozzá, párhuzamos tanévet indít az MSZP. Mint mondják, a szeptember 1-jével indult "engedelmesség iskolájával" szemben "a gondolkodás iskoláját" indítják el a jövő héten. A gondolkodás iskolája egy internetes felület, ahol kiváló tanárok adják le a teljes nyolcadikos tananyagot. Minden nap kiállnak és tanítanak. Hiller szerint a cél, hogy ha a pedagógusok, és a szülők megnézik ezeket az órákat, akkor lássák, hogy így is lehet tanítani, nemcsak gépiesen, ugyanazt szajkózva.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Várhegyi Éva

  A fő üzenete a bankjegycserének, hogy egyhamar nem lesz euro nálunk, mondta Várhegyi Éva az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra a hírre reagálva, hogy megújítja a bankjegysorozatot a Nemzeti Bank. A teljes csere 15-20 milliárd forintba kerül. A jegybank szerint így biztonságosabb lesz a pénzünk. A pénzügykutató főmunkatársa szerint viszont ezzel a lépéssel a következő évekre lemondtunk az euro bevezetéséről. A jegybank költéseiről szólva a közgazdász azt mondta, „teljesen mindegy, hogy Matolcsy mit gondol a közgazdászképzésről normális országban nem a jegybank elnök dönti el, hogy milyen legyen a képzés”. Szerinte Matolcsy Györgynek nincs arra felhatalmazása, hogy egy személyben döntsön az adófizetők 200 milliárdjáról. „Neki kellene előbb valamilyen pénzügyi képzést kapnia, mert nincs tisztában a jegybank alapvető feladataival, jogosítványaival”, tette hozzá a közgazdász.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Németh Szilárd

  Bementek mindenhova, osztották az észt, nem kértek engedélyt, mondta Németh Szilárd az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Falus Ferenc és Horváth Gyula látogatásáról a csepeli rendelőintézetben. A baloldal főpolgármester- és polgármester-jelöltje Németh szerint „ordenáré módon viselkedtek, úgy kampányoltak, hogy megsértették a betegek intimszféráját”. A politikus azt mondta, az a minimum, hogy mint tulajdonos, fellépjen, ha törvénytelenséget lát.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  75 éve kezdődött a II. világháború

  75 éve kezdődött a második világháború. A náci Németország hadserege 1939. szeptember 1-jén rohanta le Lengyelországot. Másfélmillió német katona intézett támadást az egymilliós, elavult fegyverekkel felszerelt lengyel hadsereg ellen. Részletek a videóban.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Nemi erőszak Fonyódon: atrocitások érték az ATV stábját

  Fotós lehetett az a férfi, aki a fonyódi gólyatáborban megerőszakolt egy fiatal lányt. A vs.hu úgy értesült, hogy a gyanúsított – aki honlapja szerint aktfotózást is vállal – nem szerződött a gólyatábor szervezőivel. Egyébként vasárnap a szervezők között még az ő képe is szerepelt az ELTE hallgatói önkormányzatának Facebook-oldalán, de mára a fotó már lekerült onnan. A 38 éves férfi hétfőn előzetesbe került. Sem a rendőrség, sem az ELTE képviselői nem akartak kameránk elé állni. Az egyetem egy közleményt adott ki, amiben úgy fogalmaznak: a nemi erőszak a szervezett programoktól "függetlenül történt".

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Brutális dugók: már az első nap elkéshettek egy csomóan

  Hatalmas közlekedési dugók voltak hétfő reggel egész Budapesten. Megkezdődött a tanítás, és folytatódtak a feszített tempójú útfelújítások is. Tarlós István azt mondta: szükség van a felújításokra és az bizony zavarokkal jár. A jobbikos Volner János szerint viszont szakmai alapokra kellene helyezni a közlekedés szervezését.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Vitamint a diákoknak

  A közétkeztetésben az iskolákban csak ajánlások szólnak arról, mennyi gyümölcsöt kell adni a gyerekeknek – hiába adott ki utasítást az országos tisztifőorvos 3 évvel ezelőtt. Ezért fontos a szerepe a Nemzeti Iskolagyümölcs programnak, amelyből eddig minden második iskola részesült. Részben uniós forrásból, részben közpénzből fedezik a programot – tavaly a kormány bevállalta a nagyobb támogatást, hogy a felsősök is kaphassanak természetes vitamint. Részletek a videóban.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Meglepő húzás: Falus feltételhez kötötte programjának bemutatását

  Falus Ferenc meglepő információt közölt a sajtóval, válaszolva arra a kérdésre, hogy mikor is mutatja be kampányának főbb elemeit. Péntek lesz ennek a napja, de van egy feltétel.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  A KFT fogadta az Operaház előadóit

  Október végéig eldől, felújítják-e a budapesti Operaházat. Erről Ókovács Szilveszter beszélt a hétfői évadnyitó társulati ülésen. A főigazgató kiemelte azt is: a budapesti intézmény jóval kevesebb pénzből gazdálkodik, mint a világ dalszínházai. A társulati ülés előtt zenével fogadta a társulat érkező tagjait a KFT együttes. Részletek a videóban.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Jogarral és labdafeldobással indult a tanév

  Nem csak az általános- és középiskolásoknak, de 74 ezer elsőéves egyetemistának is elkezdődött a tanév. Van, ahol ezzel együtt új intézmény is született. A Testnevelési Egyetem ugyanis idén már nem a Semmelweis karaként, hanem önálló egyetemként működik. Az egyik legnépszerűbb idén is a műszaki képzés: ötből egy tanuló valamilyen műszaki szakra jelentkezett.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Esti híradó - 2014.09.01.

  A mai nap hírei 18:45-kor.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Hírvita - 2014.09.01.

  A műsor vendégei Para-Kovács Imre és Stumpf András.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Kora esti híradó - 2014.09.01.

  A mai nap hírei 17:45-kor.

 • egyenesbeszed1
  2014. szeptember 01.

  Világhíradó 2014.09.01.

  Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.

 • További videók betöltése