Videók

Összes program
 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Éger István

  Egyértelműen kompetens vezetőnek tartja Ónodi-Szűcs Zoltánt, aki Zombor Gábort váltja az egészségügyi államtitkári poszton, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Éger István. A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint viszont sajnos nem az számít, hogy ő milyen jó szakember, vagy, hogy mit akar, hanem, hogy mit szán neki a jelenlegi politika. Az biztos, hogy az egészségügy jelen állapotában pénz nélkül nem sok mindent lehet csinálni. Az egészségügy normális működéséhez 5-600 milliárd forint kellene, néhány tíz milliárdból nem lehet megoldani a problémát, erre figyelmeztet a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Lukács Zoltán

  A 3 ezer milliárdnak nyoma veszett gyakorlatilag, mondta Lukács Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint a kormány gyakorlatilag az ablakon dobta ki a pénzt. Elárulta Tállai András, hogy mire költötte a kormány a 3 ezer milliárdos magánnyugdíj vagyont. Ebből mérsékelték az államadósságot 2 ezer 500 milliárddal. Hozzátette: az alap teljesítette a kitűzött adósságcsökkentési célt, amelynek hatásaként több mint 280 milliárd forint kamatmegtakarítást ért el az állam számára. Ez összességében közel 10 százalékpontos közvetlen és közvetett adósságráta-csökkenéssel ér fel. Lukács Zoltán kiemelte, amit ígértek, hogy egyéni számlák lesznek, azt már nem is ígérik. A politikus szerint mivel ezek az egyéni számlák nem jöttek létre, az sem biztos, hogy néhány év múlva nyoma marad annak, hogy kinek, mi jár, ha nyugdíjba megy.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Kiss Ambrus

  2009-hez képest most kétszer annyiba kerül az államnak a saját alkalmazottait kifizetni, akik többen is vannak azóta, mondta Kiss Ambrus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az új kormányban „nem lesz dáridó” – jelentette ki Orbán Viktor öt évvel ezelőtt. A minisztériumokban ma csaknem ezerkétszázzal többen dolgoznak, mint Bajnai Gordon idején. A Policy Agenda vezetője szerint a parlamenti képviselők létszámának csökkenése ellenére az ő juttatásuk is többe kerül az adófizetők számára, mint amikor többen voltak. A bürokrácia csökkentésről szólva az elemző azt mondta, a bürokráciát sokszor éppen a munkavállalók érdekei, vagy a fogyasztók érdekei miatt nem lehet csökkenteni, ezért ez bizonyos szinten csak gumicsont lehet. Hiszen ha ezeken a területeken csökkentik a bürokráciát, akkor különböző jogok sérülhetnek, tette hozzá Kiss Ambrus.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Sallai Róbert Benedek

  Még akár reális is lehetne az állami erdőgazdaságok gazdálkodása, ha nem tudnánk, hogy közben a háttérben milyen kifizetések voltak, vannak, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az LMP-s Sallai Róbert Benedek. Mind a 22 állami tulajdonban lévő erdőgazdaságra kiterjesztette a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal azt a vizsgálatot, amelyet hat állami erdőgazdasági cégnél kezdett el. Az eddigi vizsgálat szerint a 22 erdészet 94 milliárd forint nettó árbevétel mellett alig 2,8 milliárdos hasznot tudott kitermelni. Állítólag volt olyan cég, ahol a bevételek 48 százalékát elvitték a vállalatvezetési költségek, a többit pedig a bedolgozó vállalkozók. Sallai szerint a természeti értékeket egyébként is nagyon nehéz leltározni, elszámolni vele. Mindenki tudja, hogy a politikusok lopnak, mondta a politikus, ezért amit Lázár mondott nem teljesen értelmetlen. Az állam valóban nagyon rossz gazda, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem is lehetne az, tette hozzá.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Szigetvári Viktor

  Már várja, hogy mikor halász elő csontvázakat a szekrényből Lázár János, mondjuk a trafiktenderek ügyében, mondta Szigetvári Viktor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Együtt elnöke azt el tudja fogadni, hogy egy erdőgazdaság nem termel nagy profitot, de nem azért mert ellopják azt. Az Együtt felszólítja Rogán Antalt, a miniszterelnök politikai kabinetfőnökét, hogy vizsgáltassa ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter állami termőföldekről tett kijelentéseit, valamint azt is, hogy milyen korrupciós ügyek fordultak elő az erdőgazdaságoknál. Lázár Jánost pedig arra szólítják fel, hogy mondjon le kijelentései miatt. Szigetvári szerint az ügynek van büntetőjogi vonzata is, Lázár Jánosnak, ha ismeretei vannak visszaélésekről, akkor meg kellett volna tennie a feljelentést.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Esti Híradó - 2015.10.08.

  A mai nap hírei 18:45-kor.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Kolláth György

  Az Esti Start műsorvezetője: Péterfi Judit.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Váczi István

  Az Esti Start műsorvezetője: Péterfi Judit.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Szíriai menekült táborok közelről

  Az Esti Start műsorvezetője: Péterfi Judit.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Farkasházy Tivadar

  Az Esti Start műsorvezetője: Péterfi Judit.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Selmeczi: a magánpénztárak rosszul bántak a nyugdíjakkal

  Az Államadósság Kezelő Alap adatai szerint: bár valóban csökkent az adósság, az nem maradt tartós; mert mostanra megint emelkedett. A nyugdíjpénztárak csaknem 3 ezer milliárd forintos vagyonából 2 ezer milliárdot költöttek adósságcsökkentésre. Ugyanakkor 2015-ben ismét emelkedett a GDP-arányos államadósság. Egyéni számlák pedig már léteznek; de azokból nem derül ki, hogy mennyi a befizetés. További részletek a videóban.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  "Az Iszlám Állam elérte már Izrael határát is"

  Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök arra utasította a rendőrséget, hogy akadályozza meg a kormány tagjait és a parlament többi képviselőjét a jeruzsálemi Templomhegy felkeresésében - jelentette csütörtökön az izraeli közszolgálati rádió.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Családi tragédia: nekitolatott másfél éves gyerekének egy apa

  Belehalt sérüléseibe az a másfél éves kisgyermek, akit a családi házuk udvaráról kitolató édesapja nem vett észre - közölte a rendőrség a honlapján.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  "A fideszesek is lopnának" - nézze élőben a Kormányinfót az ATV-n!

  Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter és Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart, immáron huszonhatodik alkalommal. Az eseményt az ATV élőben közvetíti.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  FIFA-botrány: felfüggesztették Blattert és Platinit

  A FIFA 90 napra felfüggesztette Joseph Blatter elnököt és Michael Platinit, az UEFA elnökét.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 08.

  Tállai elárulta, mire ment el a magánnyugdíjakból átvett 3000 milliárd

  A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkárának közlése szerint összességében 2500 milliárd forinttal mérséklődött az államadósság a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tevékenysége által. A DK szerint Orbánnak meg kell majd válaszolnia, hogy mit csinált az emberek pénzével.

 • További videók betöltése