Videók

Összes program
 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Kósa Lajos

  Göncz Árpád nem volt hajlandó „köztársasági elnökösnek” lenni, ő mindig Göncz Árpád volt, nem foglalkozott a szerepekkel, zavarba ejtően önmaga volt, mondta Kósa Lajos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában az elhunyt köztársasági elnökre emlékezve. A Fidesz frakcióvezetője szerint Göncz sem volt teljesen független a pártpolitikától, de igyekezett pártsemlegesen betölteni a tisztséget. Kósa elmondta, ő is próbál önmaga maradni politikusként, de vannak helyzetek, amikor nem engedheti meg magának ezt a luxust.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Mendrey László

  „Közülük jövök, nem örülnek, nem lehet elégedett pedagógust látni, ez a tapasztalat.” - mondta Mendrey László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A PDSZ elnöke szerint a mostani béremelésre nem kellene annyira büszkének lenni. Ismét emelkedtek a pedagógusbérek: az életpályamodell keretében átlagosan 3,4 százalékos emelés érkezett az érintetteknek a szeptemberi fizetéssel - mondta a köznevelési államtitkár. Szerinte a pedagógusok több pénzt kapnak, és örülnek. A PDSZ szerint viszont nincs ma Magyarországon elégedett pedagógus legfeljebb Czunyiné. Mendrey László hangsúlyozta az is rontja a pedagógusok kedvét, hogy az utóbbi időszak intézkedései szinte kizárólag a tanárok ellenőrzéséről, és nem a minőség javításáról szólnak.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Gőgös Zoltán

  Dolgozott állami gazdaságban a szocialista kormány idején, de nem lopott semmit. „Ez egy önbeismerés volt.” - mondta Gőgös Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, Lázár János kijelentésére reagálva. „… amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét. Ez a világ kinek kell? Egyszerűbb, ha van gazdája meg tulajdonosa ennek a földnek.” – ezekkel a szavakkal indokolta Lázár János az állami földek eladását az Országgyűlés mezőgazdasági ellenőrző albizottsága előtt. A szocialisták elnök helyettese szerint a miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentései ellenére is „tartalmibb” volt a szakminiszternél. Gőgös szerint egy pozitív dolgot mondott Lázár János a bizottság előtt, nevezetesen hogy Mezőhegyes szétverését valószínűleg abbahagyják. Ennyi értelme volt a mai ülésnek, tette hozzá a politikus. A földpályázatokkal kapcsolatban Gőgös kiemelte, anonim internetes árverést akarnak a gazdák, mert félnek a nyilvános licittől. „Ki mer licitálni, ha látja, hogy valamelyik Fideszes nagykutya is licitál?”- tette fel a kérdést a politikus.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Gyurcsány Ferenc

  Néhány száz méterre laktak egymástól, ezért „adódott”, hogy felmenjen hozzá beszélgetni, mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Göncz Árpádra emlékezve. „Ma, amikor sokan fognak róla megemlékezni, azt gondolom, hogy a legtöbben Árpi bácsiként fogják emlegetni: szeretettel és nemcsak a politikusnak, hanem a jó embernek kijáró megbecsüléssel és tisztelettel.” Így ír a DK elnöke Göncz Árpádról. „Bölcsebb volt annál, hogy tanácsot adjon, inkább csak kérdezett. Nem azért, hogy neki válaszoljak, hanem hogy a válaszokkal én találjak rá önmagam helyes útjára.” Gyurcsány Ferenc szerint a magyarok nagy része csalódott a rendszerváltásban, ezt a csalódottságot sok féleképpen lehet ellensúlyozni, de Göncz Árpád élete, küzdelmei, sokszor nyomorúsága is azt mutatja, hogy vannak általánosabb értékek. Göncz értékét az mutatja, hogy utána kik jöttek, mondta a volt miniszterelnök, aki emlékeztetett arra, hogy az első elnököt először száz százalékkal választotta meg a parlament, ilyen azóta nem fordult elő, tette hozzá.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Tamás Gáspár Miklós

  Lehetett volna egy olyan polgári demokrácia, amely védte volna az állampolgárokat, és érvényre jutathatott volna egy olyan életformát, amiből nem hiányzik a nagyság, a szabadság. Göncz Árpád ennek a jelképe volt, dacára annak, hogy ez a rendszer nem valósult meg, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Tamás Gáspár Miklós. A filozófus évekkel ezelőtt azt írta róla: A haza atyja volt, aki vigaszt, bátorítást nyújtott az embereknek. Az ő felfogásában a köztársasági elnök inkább szimbolikus szerep volt. Tamás Gáspár Miklós szerint Göncz radikális demokrata volt, és bár nem szerette mindenki, de azok is tisztelték, akik nem szerették.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Esti Híradó - 2015.10.06.

  A mai nap hírei 18:45-kor.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Esti Start - 2015.10.06.

  Az Esti Start műsorvezetője: Péterfi Judit.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Meghalt Göncz Árpád

  Életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársság volt elnöke - tudatta a család nevében Gulyás András titkárságvezető az MTI-vel. Temetéséről később intézkednek.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Oroszország kész Irakban is bevetni légierejét

  Oroszország kész megfontolni, hogy a szíriai légicsapásokat kiterjessze Irakra, ha erre a bagdadi kormány hivatalosan kéri - jelentette ki kedden az orosz parlament felsőházának elnöke.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  A frakciókkal egyeztetett Orbán Viktor

  Egyeztetést tartott a miniszterelnök a parlamenti pártok frakcióvezetőivel kedd reggel - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t. Orbán Viktor elsősorban a kötelező kvótarendszer elleni fellépés lehetőségeit beszélte meg a képviselőcsoportok vezetőivel - tette hozzá.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Az aradi vértanúkra emlékeztek a Kossuth téren

  Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján kedd reggel a Parlament előtti Kossuth téren. A kegyelet kifejezéseként Magyarország lobogója egész nap félárbócon marad a nemzeti gyásznapon.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Bekeményít az izraeli kormány, véget vetnének a terrorhullámnak

  Szigorításokat fogadott el az éjszaka összeült izraeli nemzetbiztonsági kabinet a terrorhullám megfékezésére - közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió kedd reggel.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  "Rogánnak inkább egy tárca nélküli miniszteri posztot kellene kapnia"

  Hagyományos: vagyis államtitkárságokra, és főosztályokra bontott minisztériumot kap Rogán Antal. Az ellenzék szerint teljesen felesleges ekkora szervezetet létrehozni: elég lenne egy tárca nélküli miniszteri poszt. Az MSZP-s Bárándy Gergely azt mondta: Orbán Viktor régi harcostársa hűségét szeretnék kifizetni valamivel. A Jobbik pedig a "bohóc-ügyi" államtitkárság létét firtatta.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Kora Esti Híradó - 2015.10.06.

  A mai nap hírei 17:45-kor.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  Világhíradó - 2015.10.06.

  Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.

 • egyenesbeszed1
  2015. október 06.

  35 éves a Solaris együttes

  A Start Plusz vendége Tereh István, manager, Solaris és Erdész Róbert, billentyűs, Solaris.

 • További videók betöltése