videó

3 perces

Már a legszükségesebb kiadásokra sincs pénz a Budapesti Műszaki Egyetemen

A rektor és 8 kar dékánja egyszeri költségvetési támogatást kért 2024-re a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól. A pénzre - a 444-hez kiszivárgott levelük szerint - azért van szükség, hogy biztosítani tudják az alapvető működést. Hiller István, korábbi szocialista oktatási miniszter szerint a BME problémájának finanszírozása nem terhelné meg az állam költségvetését.

kapcsolódó videók

 

Kemény kritika a Pressmantől: betelt a pohár Amerikánál?

Élesen bírálta a magyar külpolitikát az amerikai nagykövet. David Pressman egy konferencián egyebek között azt rótta fel a kormánynak, hogy Putyin propagandáját ismételgeti, Magyarországon minden területen nőtt az orosz befolyás, valamint, hogy nem békét, hanem kapitulációt javasol az ukránoknak. A nagykövet úgy véli, hogy Magyarország az Egyesült Államokat azonosítja ellenfélként, közben pedig elszigetelődik. Szakértők szerint a volt iráni és a kínai elnök látogatása miatt telhetett be a pohár Amerikánál.

 

Orbán szerint nagyon megnyerik a választást, elárulta, miért

Azért vannak magas árak, mert háború van, ezt Orbán Viktor mondta országjárása legutóbbi állomásán, ahol hozzátette: nekünk tűzszünet kell, béketárgyalások, és a háború minél gyorsabb lezárása. Közben Magyar Péter arról beszélt, hogy feljelenti Orbán Viktor rágalmazásért, a DK pedig vitára hívta  a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét.

 

Verőcei hajóbaleset: szakértők szerint nem kérdés, ki lehet a felelős

A híradónknak nyilatkozó szakértők szerint egyértelmű a kishajó vezetőjének felelőssége a verőcei balesetnél, amennyiben bebizonyosodik, hogy a szállodahajó ütközött a hobbi hajóval. Ezt ugyanis hivatalosan még nem erősítette meg a rendőrség. A szakértők azzal érvelnek, hogy a hajózási szabályok szerint a kishajó 1000 méternél kisebb távolságon belül nem keresztezheti a nagyobb útját, oldalról 30, hátulról pedig 60 méternél közelebb nem mehet hozzá. Az, hogy a szállodahajó kapitányának érzékelnie kellett-e egy ilyen típusú ütközést, megosztja a szakembereket.

 

Vitézy helyettes is lenne: Kemény választ adtak Karácsonyék

Vitézy Dávid nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-helyettese legyen, ha június 9-én Karácsony nyer a választáson. Karácsony Gergely kampánystábja az ügyre reagálva híradónknak azt írta, idézem: "Mi a kampányban a budapestiekkel foglalkozunk, nem a posztok osztogatásával; nekünk továbbra is Budapest az első és nem a helyezkedés."