Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-04 11:33:00

Kiszivárgott Falus programterve, Csárdi leállítaná a 3-as metrót - frissül

Folyamatosan frissülő hírek!

Másfél hónappal az önkormányzati választás előtt szemmel láthatóan besűrüsödtek az eseménnyel kapcsolatos hírek, ezért az atv.hu mindenki mást megelőzve folyamatosan frissülő hírfolyammal fordul rá a várva várt megmérettetésre. Nálunk mostantól mindent megtalál a jeges vízzel nyaköntött Falus Ferenctől kezdve az egymást nyíró fideszeseken át a zöldséges főpolgármester-jelöltig.

 • Csárdi: én már leállítottam volna a 3-as metrót

  szeptember 05.péntek 09:46

  Én már leállítottam volna a 3-as metrót, mondta, és nem tárgyalástechnikai okból, hanem mert olyan állapotban van, hogy bármikor tragédia történhet - mondta az ATV-ben az LMP főpolgármester-jelöltje.

 • Az Együtt-PM kiakadt Kövérre

  szeptember 05.péntek 09:39

  Az Együtt-PM arra szólította fel Kövér Lászlót, hogy vonja vissza az ukrán válsággal kapcsolatos "vállalhatatlan nyilatkozatát", amelyet szerdán tett a Szabadság Expressz rendezvénysorozat parlamenti eseményén. Kövér szerdán a rendezvénysorozat parlamenti eseményén - a vs.hu beszámolója szerint - az őt faggató résztvevők kérdésére az ukrán válságról úgy fogalmazott: "Ukrajnában egy manipulált folyamat zajlik, amiben a legkisebb szerep épp az ukránoknak jutott". "Ennek a cirkusznak az a célja, hogy Európát egyszer és mindenkorra leválassza Oroszországról" - mondta.

 • Pápa: bármiben fogadok, hogy jönnek a nemzeti italboltok

  szeptember 05.péntek 09:20

  Bármiben mernék fogadni, hogy ez meg fog történni, mondta Pápa Levente az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra a hírre reagálva, hogy a dohány után a következő évtől az alkoholkereskedelem is állami felügyelet alá kerülhet.

 • A Himnusz miatt is előveszik Dopemant

  szeptember 05.péntek 09:19

  Már nemcsak garázdasággal gyanúsítják, de nemzeti jelkép megsértése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki Dopemant a tavaly szeptemberi kormányellenes tüntetés kapcsán - írta pénteki számában a Népszava.

 • „Csúzlival lövöldöző testvér”

  szeptember 05.péntek 09:18

  Egy csúzlival lövöldöző testvérhez hasonlította - feltehetőleg - Lázár Jánost Budapest főpolgármestere. Lázár János és Tarlós István néhány napja üzenget egymásnak a fővárosi fejlesztési forrásokkal kapcsolatban. Részletek itt.

 • Átláthatóságot és élhetőbb Budapestet ígér Falus

  szeptember 05.péntek 09:15

  Átláthatóvá tenné Budapestet Falus Ferenc - írta pénteki számában a Népszabadság a birtokába jutott programtervezetre hivatkozva, amelyet a baloldal főpolgármester-jelöltje a nap folyamán hoz nyilvánosságra. Részletek itt.

 • Kothencz támogatottsága megközelítette Botkáét

  szeptember 04.csütörtök 18:26

  Kothencz János, a kormánypártok polgármesterjelöltjének ismertsége és támogatottsága is megközelítette Botka Lászlóét, Szeged MSZP-s polgármesteréét - derül ki egy közvélemény-kutatásból, amelyről a szegedma.hu számolt be csütörtökön. A felmérésben Botka László, illetve Kothencz János személyes ismertségének és támogatottságának alakulását vizsgálták - olvasható a szegedma.hu cikkében. Az augusztus végi adatfelvételnél telefonon kérdeztek meg több mint hatszáz, véletlenszerűen kiválasztott szegedi lakost, az eredményeket nem és életkor alapján súlyozták. A közvélemény-kutatást a Tisza Lajos Közéleti Egyesület megbízásából a Leonardo Kft. végezte.

 • Fidesz: támogassák a szocialisták Navracsics kinevezését

  szeptember 04.csütörtök 17:57

  A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja felszólítja a magyar szocialistákat, hogy a pártpolitikai érdekeken felülemelkedve és a nemzeti érdekkel összhangban támogassák Navracsics Tibor magyar biztosjelöltet. A Fidesz-KDNP csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Európai Parlament szocialista frakciója nem támogatja Navracsics Tibor európai bizottsági tagságát.

  A magyar szocialisták olyan jelöltet támadnak, akinek még a portfóliója sem ismert, és a meghallgatása sem történt meg az Európai Parlamentben, így senki nem tudott még véleményt alkotni alkalmasságát illetően. A szocialisták előre ítéletet mondanak, amivel a legrosszabb hagyományokat folytatják és lejáratják Magyarországot - hangsúlyozták a Fidesz-KDNP EP-képviselői.

 • Érkeznek az MSZP-sek a frakcióülésre

  szeptember 04.csütörtök 17:53

  egy résztvevő érkezik autóval az mszp kétnapos évadnyitó frakcióülésére a magyar tudományos akadémia üdülőjébe, mátraházánEgy résztvevő érkezik autóval az MSZP kétnapos évadnyitó frakcióülésére a Magyar Tudományos Akadémia üdülőjébe, Mátraházán

   beke károly (b) és bárány balázs, az mszp országos elnökségének tagjai érkeznek a párt kétnapos évadnyitó frakcióülésére a magyar tudományos akadémia üdülőjébe, mátraházán Beke Károly (b) és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagjai érkeznek a párt kétnapos évadnyitó frakcióülésére a Magyar Tudományos Akadémia üdülőjébe, Mátraházán

 • Varga: a kormány nem enged a költségvetési hiány tartásából

  szeptember 04.csütörtök 16:44

  A kormányzat célja továbbra is az, hogy fenntartható növekedési pályán maradjon a magyar gazdaság - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az 52. Közgazdász-vándorgyűlésen csütörtökön Nyíregyházán. Hozzátette, a magyar kormány továbbra sem enged a költségvetési hiány három százalék alatt tartásából, az államadósság csökkentéséből, ezen belül pedig kiemelt törekvése a devizaadósság mérséklése.

  A miniszter utalva a 3,9 százalékos második negyedévi, éves összevetésű gazdasági növekedésre elmondta, a jó eredmény az eddig megtett lépések eredőjeként áll össze, ezért folytatni kell a megkezdett munkát.

 • Ujhelyi: a Fidesz megszépíti a foglalkoztatás adatait

  szeptember 04.csütörtök 16:14

  Ujhelyi István szerint a Fidesz a közmunkásokkal és a külföldön munkát vállalókkal szépíti a foglalkoztatás adatait. Az MSZP alelnöke szerint az eredmények bejelentése csupán "olcsó propaganda", amellyel a kormány a magyar valóságot akarja elfedni. "Amíg félmillió, többségében fiatal magyar dönt kényszerből a kivándorlás mellett, addig győzelmi jelentések helyett inkább szerény hallgatást várunk a kormánytól" - közölte Ujhelyi István.

  Felidézte, hogy legfrissebb felmérés szerint a 18-40 közötti korosztály több mint 32 százaléka gondolkodik a külföldi munkavállaláson, 12 százalékuk pedig már szervezi is a gazdasági emigrációt. Mint hozzáfűzte, az EU által támogatott Ifjúsági Garanciaprogram még mindig nem indult el Magyarországon, és a nálunk sokkal jobb helyzetben lévő Svédország pedig több uniós forrást használ fel a munkanélküliség csökkentésére, mint a magyar kormány.

 • „Én kocsmában iszok”: nem tetszik a nemzeti italbolt az érintetteknek

  szeptember 04.csütörtök 15:17

  Az utca emberének véleményére voltunk kíváncsiak annak kapcsán, hogy jövőre jöhetnek a nemzeti italboltok.

 • DK: az illegális szeszcsempészek is dörzsölhetik a tenyerüket

  szeptember 04.csütörtök 15:16

  A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a nemzeti italboltok létrehozása miatt a Fidesz holdudvara mellett az illegális szeszcsempészek "dörzsölhetik a tenyerüket", mert ahogy a 20-as évek Amerikájában, úgy Magyarországon is a szeszmaffia gyors erősödése várható. Az ellenzéki párt a Napi Gazdaság csütörtöki hírére reagált, amelyik szerint 2015-től létrehozhatják a nemzeti italboltok rendszerét.

  A DK MTI-hez eljuttatott közleménye úgy fogalmaz: hiába tagadta a kabinet a választások előtt, a dohánypiac, a szerencsejáték-ipar és sok más után az alkoholra is "ráteszi a kezét". Az Orbán-kormány folytatja az állami szintre emelt, soha nem látott mértékű korrupciót, mit sem törődve annak hatásaival, következményeivel - jelentik ki.

 • Harján: Suchman össze-vissza beszél

  szeptember 04.csütörtök 14:25

  A politikus elismerte, azt üzente Harján Dávidnak, hogy megüti a száját, erről azt mondta, ez olyan, mint amikor a gyerekeknek a szájára vernek, ezzel akarta fegyelmezni. Harján Dávid a HírTV-nek azt mondta, Suchman Tamás össze-vissza beszél, próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

  Az MSZP marcali választókerületi elnöke, azután jelentette fel Suchman Tamás szocialista politikust, hogy állítása szerint a volt privatizációs miniszter őt és barátnőjét is megfenyegette, ráborította az asztalt múlt pénteken a marcali piacon, ahol ajánlásokat gyűjtöttek.    

 • Suchman: az MSZP marcali elnöke antiszemita nézeteket vall

  szeptember 04.csütörtök 14:24

  A volt privatizációs miniszter a HírTV-nek arra a kérdésére, hogy azért támadják-e, mert kiáll a zsidóságért az MSZP-n belül, igennel válaszolt. Szerinte Harján Dávid szocialista választókerületi elnök ezért nem fogad el semmit, amit ő mond. Kifejtette, hogy helyben vitát kezdeményezett erről az elnökségben, de a vezetésből "nem vitték ezt tovább" megyei, illetve országos szintre.

  Arra a kérdésre, hogy antiszemita nézetek állnak-e a hátterében annak, hogy nem az ő jelöltjeit fogadta el a helyi elnökség, Suchman Tamás úgy reagált, hogy "mit mondjak, hogy ha Magyarországon a baloldalnak 38 százaléka, akkor pont Somogyban nulla százalék?" Kérdésre arról is tájékoztatott, hogy a zsidósággal kapcsolatos helyi problémáról beszélt az országos vezetőséggel, azt mondta, kérte, hogy foglalkozzanak ezzel, de senki sem kérdezte azóta. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az országos vezetés tagjai nem antiszemiták, "csak nem elég bátrak".

 • Bodnár: Ughy ne kampányoljon közpénzből!

  szeptember 04.csütörtök 12:40

  A Magyar Liberális Párt (MLP) arra szólította fel Ughy Attilát a XVIII. kerület fideszes polgármesterjelöltjét, hogy kampányát "ne a helyi lakosok, ne az önkormányzat pénzéből, hanem a Fidesz kasszájából finanszírozza". Az ellenzéki párt számításai szerint a jelenlegi polgármester körülbelül tízmillió forint közpénzt költött a kampányára.

  Bodnár Zoltán, az MLP főpolgármester-jelöltje a kerületi önkormányzat előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy közérdekű adatkéréssel fordultak az önkormányzathoz, amelyben arról érdeklődtek, hogy honnan származik az a körülbelül tízmillió forint, amit Ughy Attila Facebook-oldalának, honalapjának,  plakátjainak és videójának létrehozására, készítésére fordított. Elmondása szerint a válaszból kiderül, hogy az önkormányzat 6,87 millió forint plusz áfát költött arra, hogy a polgármesternek saját honlapot és Facebook-oldalt, valamint az önkormányzat eredményeit bemutató imázsfilmet készítsenek. Az óriásplakátok helyét pedig hatszázezer forint plusz áfáért bérelték - tette hozzá. Az a legkevesebb, hogy Ughy Attila visszafizeti a körülbelül tízmillió forintot - jelentette ki.

 • Czunyiné: hecckampány van a tankönyvek körül

  szeptember 04.csütörtök 11:33

  Politikai célú hecckampány a tankönyvek tartalma körüli botránykeltés - mondta újságírói kérdésre a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön Tatabányán, ahol a tanévkezdés tapasztalatairól tartott sajtótájékoztatót. "Ez egy olyan öncélú és politikai célokat szolgáló hecckampány, amelyben konkrétan az ellenzék a gyerekeket és a szülőket használja fel, amikor egyébként a tankönyvellátás megvalósulása nyugodt ütemben zajlott" - tette hozzá Czunyiné Bertalan Judit.
      
  A tankönyvek tartalmában kifogásolt részeket az államtitkár kiragadott példáknak nevezte, kijelentve: "egyetlen egy tankönyv sem volt az elmúlt ötven évben ideológiamentes, egyetlen egy tankönyv sem volt olyannyira kifogásolhatatlan, ami nem tartalmazott volna direkt dolgokat".

 • Gőgös azt sem hiszi el Lázárnak, amit kérdez

  szeptember 04.csütörtök 09:17

 • Ügyészség: Balog nem holokauszttagadó

  szeptember 04.csütörtök 09:16

  A Központi Nyomozó Főügyészség szerint Balog Zoltán nyilatkozata "a maga teljességében értékelve" nem valósítja meg a holokauszttagadás bűncselekményét – írja a Népszava.

 • Vak komondor-ügy: Felfüggesztett börtönt kérnek Baloghra

  szeptember 04.csütörtök 09:15

  Kedden megérkezett a Balogh József korábbi országgyűlési képviselő, Fülöpháza polgármestere ellen benyújtott vádirat a Kecskeméti Járásbíróságra – írja a Kecskeméti Hírhatár. A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos testi sértés miatt nyújtotta be a vádiratot Balogh József ellen írja a lap. A vádiratban a bűnösség megállapítását és felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádhatóság.

 • Kövér: a rendszerváltoztatók nem készültek képviselőnek

  szeptember 03.szerda 19:30

  A fiatal rendszerváltoztatók nem készültek parlamenti képviselőnek, hanem belesodródtak a politikába, mert úgy érezték, értelmiségiként mintaadónak kell lenniük a közösségükben - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Szabadság Expressz rendezvénysorozat "történelmi sajtókonferenciáján", szerdán az Országházban. A rendszerváltozás 25. évfordulójára a Szabadság Expressz elnevezésű programsorozat keretében szerda délelőtt vonattal érkeztek Varsóból Budapestre fiatalok, akik délután Nagy Imre mártír miniszterelnök egykori parlamenti dolgozószobájában találkoztak a rendszerváltozás néhány fontos szereplőjével. Kövér László kiemelte: Nagy Imre és mártírtársai 1989-es újratemetése mindenkinek nyilvánvaló bizonyságot jelentett, hogy a kommunista rendszer ideológiai és morális értelemben is összeomlott, hiszen az állampárt hozzájárulásával tehették meg ezt a kegyeleti gesztust.

 • Kérjük, fejezzék be a hisztériakeltést!

  szeptember 03.szerda 17:21

  A köznevelési államtitkárság arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be a hisztériakeltést a tanévkezdésről, a tankönyvekről, az iskolakezdő gyermekeket és a szülőket pedig ne használják fel az önkormányzati kampányhoz. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakállamtitkársága szerdán az MTI-vel azt közölte: a kormány intézkedéseinek köszönhetően az idei tanévben az eddiginél is több pénz marad a családok és a pedagógusok zsebében, mindenkinek olcsóbb a tankönyv, a diákok 60 százaléka ingyen kapja meg a tankönyveket, a pedagógusok számára pedig újabb béremelés lépett életbe. A nyugodt és sikeres tanévkezdést egyedül a baloldali hisztériakeltés veszélyezteti - zárul az államtitkárság állásfoglalása.

 • Leadta a szükséges számú ajánlásokat a Jobbik Győrben

  szeptember 03.szerda 16:40

  Leadta szerdán az önkormányzati választáson induláshoz szükséges számú ajánlásokat a Jobbik Győrben - közölte az MTI-vel a nap folyamán a párt színeiben a polgármesteri tisztségért induló Takács Krisztián. Közlése szerint az ellenzéki pártok közül elsőként tették meg ezt, ami mutatja, hogy "a szétesett egymással is marakodó baloldali pártok helyett, a Jobbik az egyetlen valós alternatíva a jelenlegi győri városvezetéssel szemben".

 • Baloldali összefogás: mikor mond le Németh Szilárd a parlamenti mandátumáról?

  szeptember 03.szerda 16:15

  A baloldali összefogás pártjai szerint Csepel az elmúlt években elszakadt a fővarostól és leszakadt a szomszéd kerületektől, mert magára hagyták, lezüllesztették és "fideszes kifizetőhellyé tették". Az MSZP, DK és Együtt-PM ezt Németh Szilárd sajtótájékoztatójára reagálva közölte szerdán. Álláspontjuk szerint Németh Szilárd csepeli polgármesternek szerdán arról az egyetlen dologról kellett volna számot adnia, hogy mikor mond le a parlamenti mandátumáról azok után, hogy az adatvédelmi hatóság elnöke szerint is törvényellenesen, a csepeli betegek személyes adataival visszaélve, pártpolitikai céllal kérte be hivatalába a kerületi szakorvosi rendelőintézet biztonsági kamerájának felvételét.    

 • Fidesz: Pásztor Albert sunyin vádaskodik

  szeptember 03.szerda 16:14

  A Fidesz miskolci önkormányzati frakciójának vezetője szerint Pásztor Albert függetlenként induló, a baloldal pártjai által támogatott miskolci polgármesterjelölt politikai ellenfeleit bizonyítékok nélkül, "igazi szocialista stílusban, bérencek felfogadásával" vádolja, és megpróbálja azt sugallni róluk, hogy akár még zsarolásra is képesek lehetnek.

 • Gyűjti az új tankönyvekben fellelhető hibákat az MSZP

  szeptember 03.szerda 15:18

  Várja az új tankönyvekben fellelhető hibákat, problémákat az MSZP a tankonyves.blog.hu oldalra, hogy "a közösség erejével" rávehesse a kormányt a hibák mihamarabbi kijavítására. Ezt Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke és Kiss László szocialista országgyűlési képviselő jelentette be szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. A szocialista politikusok az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet előtt azt kérték, hogy ne tekintsék "kísérleti nyúlnak" a gyerekeket. Kiss László azt mondta, azért rosszak a tankönyvek, mert sem idő, sem energia nem volt arra, hogy megfelelő kiadványokat készítsenek. A silány tankönyveket fel kell váltaniuk új, modern tankönyveknek - tette hozzá.

 • A szükséges ajánlások többszörösét adta le a somogyi Fidesz-KDNP

  szeptember 03.szerda 14:58

  A megyei közgyűlési listaállításhoz szükséges ajánlások többszörösét adta le a Fidesz-KDNP Somogyban - közölte szerdán, a mintegy négyezer aláírást tartalmazó ajánlóívek leadását követően a Fidesz megyei szervezete az MTI-vel. A Fidesz-KDNP pártszövetség elsőként hozta nyilvánosságra megyei közgyűlési listáját július elején - áll a közleményben, melyben Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: "nem volt hónapokig tartó ötletelés, vérre menő casting, senkinek sem kellett jeges vízzel leöntetnie magát, hogy gyorsan elillanó népszerűséget szerezzen magának". A kormánypártok "nem álságos összefogás víziójával hitegették a választókat", hosszú évek óta valóban együtt dolgoznak jelöltjeik a megyéért - tette hozzá.

 • LMP: nevetséges Tarlós és Lázár színjátéka

  szeptember 03.szerda 13:05

  Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint nevetséges a Tarlós István főpolgármester és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter között hónapok óta zajló színjáték a fővárosi fejlesztési forrásokról. Csárdi Antal szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, megértik, hogy a kampányban a Fidesznek és Tarlós Istvánnak is érdeke eljátszani, hogy a főpolgármester Budapest érdekeit képviseli, de a tény ezzel szemben az, hogy az elmúlt négy évben semmilyen érdemi ellenállást nem tanúsított, miközben a kormány sorra elvette a főváros hatásköreit és forrásait.

  Az LMP szerint a kormány Brüsszelre hárítja a felelősséget az uniós források ügyében, miközben lennének fővárosi fejlesztésekre is felhasználható uniós összegek, és a költségvetési pénzből is meg lehetne valósítani ezeket a projekteket.

 • Együtt-PM: megállíthatatlannak tűnik Magyarország leszakadása

  szeptember 03.szerda 12:35

  Az Együtt-PM szerint Magyarország leszakadása megállíthatatlannak tűnik mind a régióban, mind az Európai Unióban. A pártszövetség ezt azután közölte az MTI-vel, hogy a Világgazdasági Fórum szerdán megjelent versenyképességi felmérése szerint Magyarország 144 ország közül a 60. helyre került az előző évi 63. helyről, az Európai Unión belül pedig - akárcsak tavaly - a 24..

  Az Együtt-PM kifogásolja, hogy az ország Románia mögé csúszott, és már nem Lengyelországgal vagy Csehországgal van egy kategóriában, hanem Horvátországgal, Szlovákiával és Bulgáriával. Közleményük szerint az adatok azt mutatják, hogy a kormány felélte tartalékait, és ha semmi sem változik, az Orbán-kormány hosszú évtizedekre elvághatja Magyarországot a fejlődéstől, gazdasági növekedéstől, ami leginkább a munkahelyteremtésre lesz negatív hatással.

 • Fél éven belül költözhet az MSZP a Jókai utcából

  szeptember 03.szerda 12:20

  Az MSZP elnökhelyettese szerint fél éven belül kiköltözhet a párt a budapesti Jókai utcai székházából. Erről Gőgös Zoltán kérdésre válaszolva beszélt egy más témában tartott sajtótájékoztatóján szerdán Budapesten. A költözés időpontja azon múlik, hogy milyen konstrukcióban tudnak egy megfelelő és a jelenleginél olcsóbb helyet találni - közölte. Hozzátette: jelenleg értékelik az MSZP gazdasági helyzetét, ennek több állomása is lesz, az elnökség és a választmány is áttekinti.

  "Én úgy gondolom, hogy ezt (a költözést) nagy valószínűséggel végre kell hajtani" - fogalmazott, megjegyezve, hogy emellett olyan intézkedések is lesznek, amelyek javítják a párt működését választókerületi szinten.

 • Fidesz: újra gyarapodik Csepel vagyona

  szeptember 03.szerda 12:19

  Az elmúlt négy évben, a fideszes kerületvezetés ideje alatt újra gyarapodott Csepel vagyona, mintegy 2,2 milliárd forinttal, szemben a 2010 előtti öt évvel, amikor több mint 10 milliárd forintnyi közvagyon "tűnt el" a városrészből - közölte Németh Szilárd, Csepel polgármestere szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A fideszes politikus kifejtette: Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció (DK) polgármesterjelöltje, korábbi csepeli alpolgármester azt állítja, a jelenlegi önkormányzat lop, csal, hazudik. "Hogy lehet úgy lenyúlni a pénzt, hogy négy év alatt megfordítunk egy csökkenő trendet, és ismét megnöveljük a kerület vagyonát?" - tette fel a kérdést Németh Szilárd.

 • MSZP: hatalmas blöff, amit Lázár bejelentett

  szeptember 03.szerda 11:52

  "Hatalmas blöffnek", illetve "közpénzből finanszírozott pártkampánynak" tartja az MSZP a Lázár János miniszter által bejelentett Államreform 2 nevű programot, amelynek része lesz az úgynevezett állami rezsicsökkentés. Erről Gőgös Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón beszélt, követelve azt is, hogy legyen új egyeztetés a hortobágyi földpályázatok kapcsán.

  A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy a kormány korábban azt mondta, két hét alatt rendet tesz az országban, megvédi a nyugdíjalapokat és a magyar földet. Ez mind blöff volt - tette hozzá. Gőgös Zoltán közölte, a bejelentett programnak nem látják a költségvetési fedezetét. Azon a véleményen volt, hogy a kormány sokkal több pénzt fog elvonni január 1-jétől egy megszorító csomaggal, mint amennyit most visszaad az embereknek.

 • A kieső jelölt helyett lehet még új jelöltet állítani

  szeptember 03.szerda 11:48

  A már nyilvántartásba vett, de időközben meghalt, vagy a választhatóság jogát elveszítő ("kieső") polgármester- és képviselőjelöltek helyett a jelölőszervezet a jelöltbejelentésre nyitva álló határidőig, azaz hétfőn 16 óráig még állíthat új jelöltet. A választási eljárásról szóló törvény szerint a már nyilvántartásba vett jelölt "kiesik", ha a szavazás megkezdése előtt a jelölésről írásban lemond, törlik a központi névjegyzékből (például elhalálozás miatt), elveszíti a választóhatóság jogát vagy a jelöltet állító jelölő szervezetet a választási bizottság törli a jelölő szervezetek nyilvántartásából.

  Dénes Zsolt, a marcali önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, polgármesterjelölt a nyilvántartásba vétele után hunyt el, erről kedden tájékoztatta az MTI-t az érintett somogyi választókerület országgyűlési képviselője, Móring József Attila kereszténydemokrata képviselő.

 • Tüttő: a Várkert Bazár a kormányzás díszlete

  szeptember 03.szerda 11:15

  Senki nem számíthatott arra, hogy nem veszik észre, hogy nincs kész a Várkert Bazár - mondta Tüttő Kata az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

  A szocialisták fővárosi frakcióvezetője szerint a Várkert Bazár a kormányzás díszlete, amely eltakarja Magyarország szisztematikus kirablását, ami kezdődött a magánnyugdíjpénztári pénzek elvételével, folytatódott Pakssal, a Mol-részvények megvételével és most a jegybank költekezésével. Múlt héten másodszor is átadták a 11 milliárd forint európai uniós és magyar forrásból felújított műemléket, ahol most újra bontanak. A politikus szerint a fő kérdés, hogy miért csinálják ezt, és mennyibe fog ez kerülni nekünk.

 • Liberálisok: Tarlós és Lázár előre megrendezett vitát folytat

  szeptember 03.szerda 11:14

  Tarlós István és Lázár János gyenge minőségű, amatőr színjátékot űznek a budapestiek kárára. A főpolgármester előre megrendezett vitát folytat a fejlesztési miniszterrel a budapesti fejlesztésekkel kapcsolatban a Facebookon- közölte a Magyar Liberális Párt. Hozzáteszik: "ez a tragikomédia rettentően gyenge, bár kétségtelenül olcsó".

  "Tarlós István játékában egyedül a szavak erősek, ha a tetteket nézzük, a főpolgármester sorozatos kudarcot vallott az elmúlt években. Nem tudta megvédeni az államosítástól a budapesti iskolákat, egészségügyi intézményeket és közszolgáltatókat. Tarlós a 3-as metró felújításáért folytatott küzdelemben is csődöt mondott, most pedig úgy látszik, a budapesti források is áldozatául esnek az amatőr politikai színjátéknak. A fejlesztési miniszter bejegyzése igazolta azt a félelmet, hogy a kormánynak nem fontos Budapest, Tarlós írása pedig azt jelzi, hogy a város vezetője alkalmatlan posztja betöltésére"- írják.

 • Tájékoztató kampány a bankok elszámoltatásáról

  szeptember 03.szerda 07:51

  A kormány ezen a héten tájékoztató kampányt indít a bankok elszámoltatása, valamint az újabb rezsicsökkentés ügyében - közölte Dömötör Csaba, a Kormányzati Információs Központ vezetője az MTI-vel.

  Közleményében azt írta: a tájékoztatás célja, hogy a lakosság pontos képet kapjon a legfontosabb intézkedésekről, a döntések menetéről és a családok várható megtakarításairól. A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy a lakosság nyomon tudja követni a bankok elszámoltatását - fogalmazott. Hozzátette: a kabinet rövidesen dönt az erre vonatkozó törvényjavaslatról.

 • Bejelentették a „bürokrácialebontó csomagot”

  szeptember 03.szerda 07:50

  A kormány 2015. január 1-jén elindítja az Államreform 2 nevű programot, amelynek része lesz az úgynevezett állami rezsicsökkentés, vagyis az állami szolgáltatások díjának csökkentése, továbbá a köztisztviselői életpályamodell kialakítása - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek adott interjújában. Lázár János a programot "bürokrácialebontó csomagként" jellemezte. Bővebben...

 • Lázár visszaszólt Tarlósnak

  szeptember 03.szerda 07:49

  „A magyar kormány minden budapesti fejlesztést támogat, amelyet Brüsszel jóváhagy. Valószínű, hogy Brüsszel azért nem támogat bizonyos projekteket, mert nem ismeri Tarlós Istvánt. Továbbra is javaslom, hogy a főpolgármester úr többet küzdjön Brüsszelben Budapestért. Az állatkerti fejlesztések ügyét személyesen is fogom támogatni, már csak Tarlós István barátom miatt is” – közölte Lázár János válaszközleményét az Index.

 • Baja lesz a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöke

  szeptember 03.szerda 07:48

  Baja Ferenc lesz a jövőben az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a kuratóriumi elnöke - írta szerdai számában a Magyar Nemzet, amelynek a politikus is megerősítette ezt az információt.

  Baja Ferenc Szabó Vilmost váltja a poszton, aki a napilap értesülései szerint a jövőben a párt nemzetközi kapcsolataival foglalkozik majd.

 • "János a keresztneve, nem pedig Mindenható" - Tarlós beszólt Lázárnak

  szeptember 02.kedd 20:29

  Tarlós István zokon vette, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter állítólag budapesti nagyberuházásokat akar leállítani, ezért odaszúrt neki a Facebookon.

 • Elhunyt marcali polgármesterjelöltje

  szeptember 02.kedd 17:51

  Elhunyt Dénes Zsolt, a marcali önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, polgármesterjelölt - közölte az érintett somogyi választókerület országgyűlési képviselője az MTI-vel kedden. Móring József Attila kereszténydemokrata képviselő tudatta, hogy Dénes Zsolt halálát súlyos agyvérzés okozta szombat délután.

  A többgyermekes, 52 éves orvos-politikus tragédiának nem volt semmi előjele; nem volt beteg, halála előtt közvetlenül is aktívan tevékenykedett. Életét a kiérkező mentősök sem tudták megmenteni - közölte Móring József Attila.

 • Suchman Tamás megbotlott

  szeptember 02.kedd 17:29

  Feljelentette Suchman Tamást egy párttársa, aki szerint a marcali MSZP-s politikus őt és barátnőjét is megfenyegette, ráborította az asztalt múlt pénteken a marcali piacon, ahol ajánlásokat gyűjtöttek. Suchman szerint ő csak megbotlott.

 • Matolcsyék költekezése miatt összehívják a költségvetési bizottságot

  szeptember 02.kedd 16:20

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közelmúltban nyilvánosságra került költéseinek ügyében hétfőre összehívja az Országgyűlés költségvetési bizottságát a testület MSZP-s elnöke. Az MSZP az ülésen rendkívüli állami számvevőszéki ellenőrzést fog kezdeményezni a jegybanknál.

 • Két napra Mátraházára költözik az MSZP-frakció

  szeptember 02.kedd 16:15

  Kétnapos évadnyitó frakcióülést tart csütörtökön és pénteken az MSZP Mátraházán - írja az MTI. Budai Bernadett elmondta, a napirendi pontok között szerepel a felkészülés az őszi parlamenti ülésszakra és az új frakcióvezető megválasztása. A korábbi frakcióvezető, Mesterházy Attila május 29-én mondott le posztjáról, azóta Tóbiás József volt a szocialista képviselőcsoport megbízott vezetője, akit a júliusi kongresszuson pártelnökké választottak.

 • Tüttő: Magyarország szisztematikus kirablása zajlik

  szeptember 02.kedd 15:17

  Tüttő Kata, az MSZP politikusa a Várkert Bazárnál tartott sajtótájékoztatón azt mondta, nem lehet tudni, hogy négy nappal ezelőtt a kivitelezők papíron is átadták-e az el nem készült beruházást. Ha nem, fizet-e kötbért a beruházó? - tudakolta. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy pénteken másodjára adták át a 11 milliárd forint európai uniós és magyar forrásból felújított műemléket. Először az áprilisi országgyűlési választás előtt néhány nappal avatták fel, majd pár nap múlva be is zárták - mondta. Tüttő Kata a Várkert Bazárt a kormányzás díszletének nevezte, amely - mint mondta - eltakarja a lényeget, hogy "Magyarország szisztematikus kirablása zajlik".

 • Szóljon hozzá a Facebookon!

  szeptember 02.kedd 14:27
 • Boldog születésnapot, Andor!

  szeptember 02.kedd 13:42

  A kedden 44. születésnapját ünneplő politikus azt kérte barátaitól és ismerőseitől, hogy ajándék helyett vigyenek neki konzervet, amivel a rászorulókat tudja majd segíteni. Jelezte, eddig mások mellett Horváth Csaba és Molnár Zsolt szocialista politikusok vittek neki konzerveket. Közölte azt is, a fővárosban 14 kerületben akarnak polgármester- és képviselőjelölteket állítani, és szerinte az eddigi ajánlásgyűjtés alapján jó esélyük van arra, hogy kompenzációs listájuk legyen; ehhez legalább 12 polgármesterjelöltet kell indítaniuk.

  Utalva arra, hogy pártja Fürst Izabellát kívánja indítani a főpolgármester-választáson, azt mondta, bíznak abban, hogy a városlakók rádöbbennek, "Budapesten nő az esély". Jelezte azt is, elkészült pártjuk 15 oldalas programja, aminek terjesztését már megkezdték.

 • Ételosztást javasol a jelölteknek Schmuck

  szeptember 02.kedd 13:41

  Ételosztást javasol a főpolgármester-jelölteknek Schmuck Andor; a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja elnöke kedden egy budapesti akción arról beszélt, ha a politikusok lemondanának néhány óriásplakát kihelyezéséről és azok árát a rászorulókra fordítanák, akkor azok legalább a választás napjáig nem éheznének. Mint mondta, a hasonló karitatív programok nem szavazatszerző akciók, hiszen - ismertetése szerint - a nélkülözők választási hajlandósága alacsony, csak mintegy 5 százalékuk szokott elmenni voksolni.

  Elmondta, a karitatív akcióra buzdító felhívásával valamennyi főpolgármester-jelöltet és az őket indító pártokat levélben kereste meg és azt kérte tőlük, hozzá hasonlóan három-három napig szervezzenek ételosztást. Szavai szerint ennek az lenne az üzenete az emberek felé, hogy létezik emberség és szolidaritás, politikai oldalaktól függetlenül.

 • PM: drága a Várkert Bazár és a Városliget felújítása

  szeptember 02.kedd 13:26

  Brutálisan túlárazott a Lánchíd környéki nagyberuházás. Még csak elég időt sem adtak a kivitelezésre, mindent a leggyorsabban, a legdrágábban kellett megépíteni- mondta Váradnié Naszályi Márta, a PM I. kerületi polgármesterjelöltje.

  A Városligetről szólva párttársa, Szabó Rebeka azt emelte ki, hogy 150 milliárd forintos a rehabilitációs terv, ebből magát a közparkot csodálatosan fel lehetett volna újítani, nem pedig beépíteni különböző épületekkel- magyarázta a PM zuglói képivselőjelöltje.

 • A DK összehívná a honvédelmi bizottságot

  szeptember 02.kedd 12:54

  Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívására szólította fel Kósa Lajost, a testület fideszes elnökét a Demokratikus Koalíció. Vadai Ágnes, az ellenzéki párt alelnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében felidézte: Kósa Lajos arról beszélt egy interjúban, hogy Magyarországon új védelmi politikára van szükség, és Magyarország jelenleg nem rendelkezik elegendő páncélos és tüzérségi erővel ahhoz, hogy meg tudja magát védeni.

  A DK-s politikus megjegyezte, annak ellenére, hogy a honvédelmi bizottság elnöke "védtelennek tartja az országot", és Magyarország szomszédságában fegyveres konfliktus zajlik, az új Országgyűlés megalakulása óta csak egyszer ült össze a testület. 

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink