Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-05 08:52:00

Átláthatóságot és élhetőbb Budapestet ígér Falus

Átláthatóvá tenné Budapestet Falus Ferenc - írta pénteki számában a Népszabadság a birtokába jutott programtervezetre hivatkozva, amelyet a baloldal főpolgármester-jelöltje a nap folyamán hoz nyilvánosságra.

A lap azt írta: a programtervezet közösségi útkeresésre invitál. Kiindulópontként rögzíti: a fővárosi önkormányzat az elmúlt négy évben "a miniszterelnök kirendeltségévé" értékelődött le. Tarlós István nem volt jó gazda, és Budapest csak veszített a kormánypárttal való színegyezésében - idézi a Népszabadság a jelöltet.
   
Indoklásként említi az államosított iskolákat, kórházakat, a kivásárolt gázműveket, illetve az átépített Kossuth teret és az újraszabott Városligetet. A program a jelenlegi városvezetés kudarcának tartja a BKV pénzügyi kiszolgáltatottságát éppúgy, mint az üres Bálnát, a még mindig nyitásra váró Rác fürdőt. Súlytalanság helyett az ellensúly szerepét ajánlja a fővárosnak - írta a lap.
   
Ismertették: a program szerint a lehető legtöbb kérdést a helyi fórumokra delegálnának, több ügyben kezdeményeznének népszavazást. A beruházások indításáról az újonnan megalakuló Budapesti Fejlesztési Központ döntene, amelybe a főváros mellett a kerületek, a kormány és más érintettek is tagot küldhetnének.
   
Falus Ferenc teljesen átláthatóvá tenné a fővárosi önkormányzatot és cégeit, a fővárosi ügyek könnyebb intézése érdekében egyetlen telefonszámon minden közérdekű információ elérhető lenne, több térfigyelő kamerát telepítenének, olcsóbbá tennék a lakásbérlést, illetve ígéretet tesz a 3-as metró felújításának haladéktalan megkezdésére és a 4-es metró meghosszabbítására.

MTI

További belföldi híreink