Itthon

Kizárják a sajtót, elsötétedtek a tévék, "bohóckodik" a CÖF – frissül

Miniszteri kinevezések
június. 6. péntek 9:08

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter kezet fog a miniszteri kinevezések alkalmából tartott ünnepségen Budapesten, a Sándor-palotában. Középen Trócsányi László igazságügyi miniszter.

László: tizedére csökkent az ellenzéki pártok mozgástere
június. 6. péntek 8:05

Két különböző alkotmányos aggályt is felvet a budapesti választási rendszer átalakítása- mondta László Róbert az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Political Capital választási szakértője szerint a kettős többség elvének bevezetése nagyjából megoldja az arányossági problémákat, de a közvetett választás problémája is komoly alkotmányos aggályt vet fel.

A sajtó részleges kizárásával alakul meg a harmadik Orbán-kormány
június. 6. péntek 7:31

Ma alakul meg az új Orbán-kormány, az Országgyűlésben esküt tesznek a miniszterek.

A minisztereket Áder János köztársasági elnök nevezi ki reggel a Sándor-palotában. Az eseményről kizárják a média szereplőit, csak az MTI és az MTVA fotósa, operatőre és újságírója tudósíthat pénteken a Sándor-palotából. Az Országgyűlésben délelőtt 11-kor kezdődő, egyórásra tervezett plenáris ülésen felszólal Orbán Viktor miniszterelnök, majd esküt tesznek harmadik kormánya tagjai.

Most nyugodtan turkálhat a politikusok zsebében
június. 6. péntek 7:30

A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kereste a legtöbbet tavaly - ez derült ki a most nyilvánosságra hozott adóbevallásokból. Komoróczky István annyit vitt haza, mint Orbán Viktor, Lázár János és Varga Mihály együttvéve. Csak Belgiumban több mint 20 milliót keresett. A legalaposabban egyébként Hoffmann Rózsa töltötte ki az adóbevallást: a hivatalos fizetésén kívüli jövedelme után még a kötelező 18 forintos adót is befizette. Tovább...

Több mint száz médium tiltakozott elsötétedéssel
június. 5. csütörtök 20:32

Több mint száz médium csatlakozott a tervezett reklámadó bevezetése elleni tiltakozó akcióhoz csütörtök este. A Magyar Reklámszövetség kezdeményezésére televíziók, rádiók, nyomtatott és internetes újságok fejezték ki, hogy nem értenek egyet az Országgyűlés elé hétfőn beterjesztett reklámadó-tervezettel. Részletek itt.

Szeged: Gyimesi Lászlót javasolja a Fidesz
június. 5. csütörtök 20:08

Gyimesi Lászlót, a párt helyi elnökét javasolja a szegedi szervezet a Fidesz polgármesterjelöltjének - tájékoztatta a Fidesz helyi szervezetének csütörtöki jelölőgyűlése után Hüvös László levezető elnök az MTI-t.

Hüvös László közölte: a jelölőgyűlésen - amelyen mintegy százharmincan vettek részt - megjelent tagok elsöprő többsége a szegedi közgyűlés városfejlesztési és külügyi tanácsnoki posztját is betöltő politikus jelöltségét támogatta. A Fidesz szegedi polgármesterjelöltjével kapcsolatban a végső döntést a párt országos választmánya hozza meg. Botka László (MSZP), aki 2002 óta irányítja Szegedet, már korábban jelezte, hogy újra elindulna a polgármesteri posztért.

Lemondott Bauer Tamás
június. 5. csütörtök 19:54

Ahogy az atv.hu arról elsőként beszámolt, lemondott posztjáról Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció alelnöke- A párt közlése szerint a lemondást az elnökség tudomásul vette. "A volt alelnök továbbra is a párt tagja marad. A lemondást, illetve annak okait a DK nem kommentálja. A Demokratikus Koalíció elnöksége megköszöni Bauer Tamás munkáját, erkölcsi, politikai, szakmai teljesítményét. Nagyra tartja és tiszteli, és biztosak vagyunk abban, hogy a jövőben is segíteni fogja a pártot céljaink elérésében"- közölte a DK.

Megsarcolnák az oligarchákat. Lázár mellé áll az ellenzék?
június. 5. csütörtök 19:28

Igen, ha tényleg csökkenti a nagybirtokosok területalapú támogatását és a kicsiknek adja. És, ha tényleg nekimegy a Fidesz közeli „oligarcháknak”. Tovább...

Mindenki leadta a vagyonnyilatkozatát
június. 5. csütörtök 18:32

A csütörtöki határidőig az összes országgyűlési képviselő leadta vagyonnyilatkozatát - közölte Vejkey Imre, a parlament mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke csütörtökön a MTI-vel. Tájékoztatásában azt írta: az országgyűlési törvény rendelkezései alapján a parlamenti képviselők, a nemzetiségi szószólók és a volt képviselők - akik az előző ciklusban még tagjai voltak a Háznak, a mostaniban azonban már nem - időben leadták a saját és a velük közös háztartásban élő házas- vagy élettársuk, gyermekeik vagyonnyilatkozatát.

A jelenlegi és a volt képviselők, valamint a szószólók nyilatkozatai péntektől nyilvánosak. Ezek az Országgyűlés holnapján (a www.parlament.hu és a www-archiv.parlament.hu oldalon) érhetők majd el. Vejkey Imre közölte továbbá, hogy vagyonnyilatkozatot adtak le - megbízatásuk megszűnése miatt - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságának tagjai is. Ezek szintén megtekinthetők lesznek az Országgyűlés honlapján, a tisztségviselők menüpontban.

MSZP: magából csinál bohócot a CÖF
június. 5. csütörtök 18:10

Az MSZP szerint a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a csütörtöki "kívánságműsorával" saját magából csinált bohócot. Szanyi Tibor, a párt EP-képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményével a CÖF csütörtöki sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Fricz Tamás alapító közölte, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára alakítanák át az Európai Uniót, és a javaslatukat elküldik a közösség vezetőinek. Azt is mondta, hogy közös irányítás alá kerülhetne a külügyi, a hadügyi és a pénzügyi adminisztráció, ami nem jelentene föderációt, mert egyéb területeken éppen decentralizálni kellene a döntéshozatalt.

Szanyi Tibor közleményében azt írta: ha a CÖF valóban 19. századi alapokra helyezné a 21. század Európáját, akkor egyrészt szorosabb uniót szorgalmaz a jelenleginél, másrészt nem kérheti a kormánytól a külhoni magyarság autonómiatörekvéseinek hatékony képviseletét. Utóbbit azzal magyarázta, hogy a monarchia a nemzeti kisebbségek elnyomásának szimbólumaként oszlott fel, és a magyar mellett az érintett mai EU-nemzetek többségében sem hagyott "egyértelműen pozitív emlékeket".